به گزارش سپیدخبر و به نقل از خزرآنلاین، “ماهی تیلاپیا” بهشدت برای سلامتی مضر است. این تیتری است که بسیاری از رسانهها در معرفی این نوع ماهی به کار گرفتهاند. متخصصان دانشکده پزشکی دانشگاه «ویک فارست» گزارشی از یک تحقیق منتشر کردند که خبر از مضرات ماهی تیلاپیا میداد. تیلاپیا میزان بالایی امگا ۶ دارد. این نوع اسید چرب مزایایی برای ترمیم بافتهای آسیبدیده بدن دارد اما درعینحال مصرف بیش از اندازهاش هم خطرات بسیاری مثل اختلالات مغزی به دنبال دارد و درواقع در این نوع ماهی میزان اسید چرب امگا ۳ از امگا ۶ بسیار کمتر است.
دکتر خدیجه رحمانی، متخصص تغذیه در مورد نسبت این دو نوع اسید چرب در دو ماهی تیلاپیا و سالمون به سیب سبز میگوید: بهطور معمول اسید چرب امگا ۳ باید بیشتر از اسید چرب امگا ۶ باشد. بهطور مثال نسبت امگا ۳ به امگا ۶ موجود در ماهی سالمون ۱۰برابر همین اسیدهای چرب در ماهی تیلاپیاست و همین نسبت به خوبی ارزشهای غذایی این نوع ماهی را مشخص میکند. در ۳۰۰ گرم ماهی تیلاپیا، ۶۷ میلیگرم امگا ۳، ۸۴ میلیگرم امگا۶ و ۱۶ میلیگرم کلسترول وجود دارد و همین آمار میتواند به شما نشان دهد که این ماهی علاوه بر امگا۶، دارای میزان بالایی کلسترول هم هست.
مضافاً بر اینکه این ماهی که از کشورهای آسیای جنوب شرقی و چین وارد کشور میشود به دلیل همهچیزخوار بودن و امکان زنده ماندن در آبهای آلوده ازنظر بهداشتی تأییدشده نیست و خطر بالایی در بحث ایجاد بیماری دارد. (اینجا را بخوانید)
بااینحال، در سطح شهر رشت و استان گیلان بهراحتی میتوان این ماهی را از مراکز عرضه آبزیان تهیه کرد. سود بالای واردکنندگان این ماهی در کنار نداشتن تیغهای آزاردهنده که منجر به تهیه فیلهای راحت و بیدردسر از آن میشود، از مهمترین عواملی است که نهتنها دسترسی به این آبزی پرخطر را راحت میکند بلکه آن را به خوراکی محبوب در بین خانوادهها تبدیل کرده است. در این میان بیتوجهی شیلات نسبت به مضرات این ماهی برای سلامتی و نقش گستردهاش در کاهش رونق بازار ماهیان پرورشی داخلی، هم بیتأثیر بر محبوبیت این ماهی در بین خانوادههای گیلانی نبوده است.
گفتنیست در چند ماه گذشته واردات و عرضه ماهی تیلاپیلا همواره حاشیهساز بوده و اسناد و مدارک متعددی درباره ناسالم بودن و مضرات مصرف این نوع ماهیهای وارداتی منتشرشده است. برخی کارشناسان اعتقاددارند پرورش این نوع ماهی در مزارع کشور چین بسیار فاجعهبار بوده است و در مقایسه با ماهیان دیگر همچون قزلآلا ارزش غذایی بسیار پایینی را دارد.
حالا که در استان گیلان حداقل در ظاهر ارادهای برای ممنوعیت عرضه این ماهی وجود ندارد، باید از مصرفکنندگان خواست برای حفظ سلامتی خود و خانوادهشان از خرید و مصرف این آبزی پرخطر بپرهیزند.
- کد خبر 4008
- پرینت