به گزارش غیرمنتظره و به نقل از اصلاحات نیوز، حمیدرضا ترقی عضو حزب موتلفه میگوید: این بی حجابی موقتی و سوء استفاده از شرایط فعلی کشور است که افرادی دست به چنین اقدام قانون شکنانه ای میزنند. یقینا این رفتارها موقتی است و مانند همه قوانین کشور که لازم الاجرا هستند، قانون حجاب هم مجددا در کشور کاملا اجرا میشود.
این کارشناس سیاسی اصولگرا با بیان اینکه روشها برای برگرداندن حجاب متناسب با زمان و شرایط متفاوت است و باید ضمانت اجرایی آن بیشتر شود، تصریح کرد: هر قانونی اگر ضمانت اجرایی نداشته باشد، مورد بی توجهی قانون شکنان قرار میگیرد. مثلا قانون بستن کمربند ماشین در جامعه فرهنگ سازی میشود ولی اگر ضمانت اجرایی نداشته باشد و پلیس جریمه نکند، بازهم ممکن است علی رغم فرهنگ سازی، عدهای کمربند نبندند. بحث حجاب در جامعه باید فرهنگ سازی شود و به عنوان یک هنجار و نبودش یک ناهنجار و بیقانونی در جامعه تلقی شود . روی این هنجارسازی باید کار بیشتری صورت بگیرد و در کنارش برای قانون آن هم ضمانت اجرایی مناسبی پیش بینی شود؛ اما متاسفانه در قانون فعلی حجاب ضمانت اجرایی آنچنانی پیشبینی نشده است که نقش موثری در پیشگیری از این قانون شکنی داشته باشد.
ترقی میگوید راه کارها و پیشنهادات برای جلوگیری از بی حجابی را نمیتوان فعلا در میان افکار عمومی مطرح کرد و پیشنهادها باید در محافل کارشناسی مطرح شود.
وی ادامه داد: محدودیتهایی مانند محرومیت از خدمات اجتماعی، محدودیت و محرومیت های مالی و … شیوههایی است که در کشورهای دیگر اجرا شده است، حتی در غرب و در دانشگاههای آمریکا نیز اجازه اینگونه عدم پوشش را نمیدهند. مثلا در دانشگاه فرانسه اجازه نمیدهند با روسری وارد دانشگاه شوید و این یک قانون است. ما باید ببینیم متناسب با نظام جمهوری اسلامی و شئونات اجتماعی و فرهنگی کشور، کدام یک از این شیوهها و ضمانتهای اجرایی موفق تر است.
عضو حزب موتلفه با بیان اینکه فرهنگسازی گشت ارشاد در زمینه حجاب موفق بوده است، گفت: طبق نظرسنجیهای صورت گرفته از جمله مجلس، آمارها حاکی از این است که ۶۰ درصد موفق بوده است. با توجه به اینکه این بی حجابیهای اخیر، یک حرکت سیاسی و در واقع نافرمانی مدنی و مبتنی بر یک جنبش صورت گرفته است و نمیتوان به حساب ناموفق بودن گشت ارشاد گذاشت. ضمن اینکه باید اعتراف کرد که دستگاههای فرهنگی کشور که در موضوع قانون حجاب و عفاف وظیفه داشتند که در این زمینه کار فرهنگ سازی و عملیاتی انجام دهند، به وظایف خودشان عمل نکردند. زمانی که ادارات، دستگاه های اجرایی و … نسبت به این قانون بی تفاوت باشند، نمیتوان به تنهایی فقط از گشت ارشاد انتظار حل شدن این موضوع را داشت. دستگاه ها باید به کمک همدیگر این مسئله را حل میکردند اما از آنجایی که اختلاف نظر وجود داشته و برخی دولت ها معتقد به اجرای قانون حجاب نبوند و اعتقادی به دخالت در سبک زندگی مردم نداشتند، موجب شد این قانون به صورت کامل و جامع اجرا نشود.
وی ادامه داد: گشت ارشاد وظایفش را به خوبی انجام داد. مثلا اگر در تهران ۸۰هزار ماشینی که کشف حجاب داشتند را شناسایی کردند و تذکر حجاب دادند، بالاخره این افراد تعهد دادند و رعایت کردند؛ اما خب ممکن است این رعایت کردن برای یک مقطع زمانی محدودی باشد و برای رعایت کردن دراز مدت نیازمند همکاری سایر دستگاه ها است.
ترقی میگوید اگر مسائل اغتشاشات تمام و جمع شود و از آن سو شورای عالی انقلاب فرهنگی هم شیوه جدیدی را در خصوص حجاب تدوین کند، کار با جدیت و قاطعیت پیش خواهد رفت. حجاب یک قانون اسلامی است و نظام از آن عبور نخواهد کرد و دولت به هیچ وجه نمیتواند آن را نادیده بگیرد. بنابراین طبیعی است که اجرا حتمی اما شیوه ها متفاوت است.
عضو حزب موتلفه در پاسخ به این سوال که آیا زنان بار دیگر حاضر خواهند بود که روسری هایشان را به سر کنند، گفت: اینکه کسی نخواهد قانون را اجرا کند، به طور طبیعی با او برخورد خواهد شد. حالا اینکه برخورد چیست بحث دیگری است.