نقوی حسینی گفت: اینطور که به نظر میرسد مجلس دوازدهم به لحاظ ترکیببندی و ساختار جریانات، یک مجلس ترکیبی است و این مجلس ترکیبی، هم مدیریت و هم انسجامبخشی آن بسیار دشوار و مشکل است .
سیدحسین نقوی حسینی فعال سیاسی اصولگرا و نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این سوال که مجلسی که طی ماههای آینده روی کار خواهد آمد و همچنین منتخبان آن (از چهرههای سرشناس و نام آشنا گرفته تا چهرههای ناآشنا یا جنجالی) را چطور میبینید؟ گفت: بنده اصطلاحی را ابداع کردم تحت عنوان «پشم» (با خنده). از نگاه بنده مقدرات مجلس آینده در اختیار «پشم» است یعنی پایداری، شریان و مصاف که این اصطلاح، توضیح مختصر و مفید این سه کلمه است.
وی ادامه داد: بنابراین آنچه پیداست «پشم» مقدرات مجلس آینده را تعیین میکند. اینطور که به نظر میرسد مجلس دوازدهم به لحاظ ترکیببندی و ساختار جریانات، یک مجلس ترکیبی است و این مجلس ترکیبی، هم مدیریت و هم انسجامبخشی آن بسیار دشوار و مشکل است از سوی دیگر نیز کمیسیونها یقینا دچار فراز و فرودهای مدیریتی خواهند شد علاوه بر اینها، ایجاد همگرایی و انسجامبخشی در صحن برای مخالفت و موافقت با طرحها، لوایح، استیضاحها، تحقیق و تفحص و سوال از وزرا و غیره دچار یک چندگانگی خواهند شد.
نقوی تصریح کرد: در مجالسی که دارای یک اکثریت قاطع است و علاوه بر آن، شاهد یک اقلیت هستیم تکلیف بسیار روشن است مانند مجلس یازدهم که حدود ۲۵۰ نفر در فراکسیون انقلاب اسلامی بودند، از این رو تکلیف رئیس مجلس، نواب و اعضای هیأت رئیسه و کمیسیونها مشخص و روشن بود چون به راحتی تصمیم میگرفت و این تصمیم را در همه بخشهای مجلس نیز اعمال میکرد یا در مخالفتها و موافقتها با لوایح و طرحها، کارها بسیار آسانتر انجام میشد این در حالی است که در حال حاضر وضعیت تا حدود زیادی دشوار و با مشکل روبرو است چون یک اقلیت اصلاحطلب در مجلس حضور دارند که تعدادشان ۴۰ نفر است، جریان دیگری تحت عنوان شورای وحدت نیز حضور دارند که تعدادشان بیش از ۶۰ نفر است که در حوزههای مختلف کشور توانستند رأی کسب کنند همچنین شریان نیز بخشی از کرسیهای مجلس را به خود اختصاص داده است، شورای ائتلاف نیروهای انقلاب هم بخش دیگری از کرسیهای مجلس را به دست آورده که جبهه پایداری نیز در داخل این ائتلاف قرار گرفت که برخلاف آن گفتمان و ادعاهایی که قبل از انتخابات مطرح میکردند، بود بدینگونه که با نحوه مدیریت قالیباف در مجلس مخالف بودند و همواره این موضوع را مطرح میکردند که لیست مستقلی معرفی خواهند کرد و حتی مدعی بودند اگر این لیست مستقل رأی نیاورد باز هم لیست مستقل معرفی میکنیم اما در نهایت شاهد بودیم که اهل معامله هستند و آن گفتمان و ارزشها نیز برای آنها چندان مهم نیست بلکه کرسیها برای آنها از اهمیت بسیاری برخوردار است.
نماینده ادوار مجلس خاطرنشان کرد بنابراین علاوه بر جبهه پایداری، بخشی از کرسیها به مصاف، همچنین صبح ایران و سایر گروههایی که حضور دارند اختصاص مییابد. به نظر میرسد مجلس بسیار سختی خواهیم داشت در واقع مجلس سه فراکسیونی داشتیم
او افزود: به عنوان مثال، مجلس دهم، مجلس سه فراکسیونی بود که شامل اصلاحطلبها، اصولگراها و مستقلین بود اما در این مجلس ۵،۴ فراکسیون تشکیل خواهد شد که اگر این فراکسیونها به این شکل با توجه به تقسیم کرسیها تشکیل شود مدیریت و انسجامبخشی و همگرا کردن مجلس، کار بسیار دشواری خواهد شد به بیان دیگر درباره بحث ریاست، نُواب، اعضای هیئت رئیسه و کمیسیونها، بحثها و تنشهای بسیاری خواهند داشت بنابراین به نظر میرسد اداره کردن مجلس دوازدهم، کار بسیار سخت و دشواری است.