اختصاصی / به گزارش غیرمنتظره، در ۱۳ بهمن ۱۳۴۹ کنوانسیون رامسر به جهت حفاظت و بهرهبرداری معقول از تالابها بهویژه در جهت فراهم ساختن زیستگاهی برای پرندگان آبزی در محل هتل بنیاد رامسر به تصویب رسید و این روز بهعنوان روز جهانی تالابها نامگذاری شد.
در میان تالابهای کشور استان گیلان با در اختیار داشتن تالابهایی چون تالاب بینالمللی انزلی، تالاب عینک، تالاب سوستان، تالاب استیل عباسآباد آستارا، تالاب بوجاق، تالاب امیرکلایه، تالاب سیاه درویشان، تالاب کیاکلایه، تالاب جوکندان، تالاب آق آستارا، تالاب چاف، تالاب سیاهکشیم جایگاهی ویژه در سطح کشور در زمینه تالابها بهعنوان یک موهبت الهی را داراست.
اما در این میان تالابهای استان گیلان اساساً وضعیت مناسبی ندارند، ورود آلودگیهای فاضلابی، زیستمحیطی و همچنین ورود گیاهان و آبزیان مهاجم و غیربومی به تالابهای گیلان سالهاست وضعیت این تالابها را بحرانی کرده است.
سازمان حفاظت از محیط زیست نیز در وضعیت موجود بجای نقش کمککننده و حمایتی نقش تخریبی بیشتری در تالابهای گیلان داشته است، بخصوص ماجرای بایوجمی و عیسی کلانتری که درنهایت با ورود دادستان انزلی از بروز یک فاجعه جدی جلوگیری به عمل آمد. از طرفی علیرغم پاکسازی تالاب عینک از گیاه مهاجم سنبل آبی هر بار خبر آلودگی این تالاب به گیاهان مهاجم، آبزیان غیربومی و مهاجم و البته آلودگیهای زیستمحیطی منتشر میشود.
حال اما شنیده شده این کنوانسیون جهانی که در اختیار ایران بود با توجه به ضعف عملکردی محیط زیست در سراسر کشور نهایتاً نام رامسر و ایران را از لوگو خود حذف کرده است. موضوعی که البته با واکنش رسمی مقامات همراه نبوده، اما حتی اگر تکذیب هم شود چیزی از ضعف عملکرد مدیران محیط زیست کشور کم نخواهد کرد.
بههرحال وضعیت فعلی تالابهای کشور بههیچعنوان مناسب نیست و از سوی دیگر حذف نام ایران و رامسر از لوگوی این کنوانسیون جهانی نشان میدهد میبایست سیاستهای موجود در خصوص حفاظت و پاکسازی تالابهای کشور بخصوص تالابهای موجود در استان گیلان تغییر نماید.