شما اینجا هستید

خاورمیانه » آئین اختتامیه و تجلیل از برگزیدگان هشتمین جشنواره ملی کتابخوانی رضوی در گیلان برگزار شد
گروه : خاورمیانه

به گزارش سپیدخبر و به نقل از روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی گیلان، آئین اختتامیه و تجلیل از برگزیدگان هشتمین جشنواره ملی کتابخوانی رضوی صبح امروز چهارشنبه(۷شهریور) در آستانه عید سعید غدیر و با حضور علی اصغر جمشید نژاد، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری گیلان؛ امیر جهانگیری، مدیرکل منابع انسانی و امور پشتیبانی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور؛ پریسا کرمی، سرپرست اداره کل کتابخانه های عمومی گیلان؛ حجت‌الاسلام‌والمسلمین سید عبدالجواد شمس‌الدین حسینی، امام جمعه شهر بندر انزلی؛ سید جلال سید محمدی، مدیرکل سیاسی و انتخابات استانداری گیلان، ژاله حساس خواه، مدیر مرکز اسناد و کتابخانه ملی گیلان؛ محمدحسن عاقل منش، رئیس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر رشت؛ مونا ابروفراخ، مدیرکل امور فرهنگی استانداری گیلان؛ مجید فاتحی، معاون فرهنگی، اجتماعی و گردشگری سازمان منطقه آزاد انزلی؛ محمدرضا علیزاده، معاون اجتماعی سازمان فرهنگی،اجتماعی شهرداری رشت؛ مسئولین فرهنگی سپاه قدس گیلان، برگزیدگان هشتمین جشنواره ملی کتابخوانی رضوی استان، کتابداران و اصحاب رسانه در سالن اجتماعات شرکت مخابرات استان گیلان و با معرفی نفرات برگزیده برگزار شد.
رشد ۳۲ درصدی مشارکت خانواده‌ها در هشتمین جشنواره ملی کتابخوانی رضوی
مدیرکل منابع انسانی و امور پشتیبانی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در آیین اختتامیه و تجلیل از برگزیدگان هشتمین جشنواره ملی کتابخوانی رضوی با اشاره به رشد ۳۲ درصدی مشارکت خانواده‌ها در این جشنواره کتابخوانی اظهار کرد: بیش از ۸۰۰ هزار نفر در هشتمین دوره جشنواره ملی کتابخوانی رضوی شرکت کردند که نسبت به سال گذشته از رشد ۳۲ درصدی همراه بوده است.
امیر جهانگیری با اشاره به اینکه هدف از برگزاری این جشنواره‌ها افزایش یادگیری، آموزش و ارتقاء سطح علمی است گفت: هشتمین دوره جشنواره ملی کتابخوانی رضوی به نحو احسنت در گیلان و کشور برگزار شده و نهاد کتابخانه های عمومی کشور در تلاش است تا همواره فرهنگ‌کتابخوانی و شناخت جایگاه رفیع اهل بیت(ع) در جامعه ایران اسلامی را گسترش دهد.
جهانگیری با تاکید بر اینکه شرکت در این جشنواره به صورت الکترونیک از ویژگی‌های منحصربه‌فرد این جشنواره بوده است گفت: بیش از ۸۰۰ هزار اثر به دبیرخانه این جشنواره ارسال شد که ۵۰۰ هزار اثر به صورت مکتوب و بیش از ۳۰۰ هزار اثر به صورت الکترونیک ارسال شده است.
مدیرکل منابع انسانی و امور پشتیبانی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور با اشاره به اینکه این امر بیانگر توجه مردم به مصرف بهینه کاغذ و اهمیت به محیط زیست است گفت: از دورترین نقاط ایران اسلامی آثار، نقطه‌نظرات و پیشنهادات به دبیرخانه این جشنواره ارسال شده است.
جهانگیری با بیان اینکه این جشنواره با رقابتی سالم، فرهنگی و با دیدگاه توجه به اهل بیت(ع) در کشور برگزار شده است خاطرنشان کرد: نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در تلاش است تا برای ترویج فرهنگ مطالعه در جامعه به ویژه مناطق محروم و دارای مشکل کشور از تمامی توان خود بهره‌مند شود.
کتاب بزرگ‌ترین معجزه اسلام
در این مراسم معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری گیلان نیز با بیان اینکه بزرگ‌ترین معجزه دین اسلام کتاب بوده و جزئی از زندگی مسلمانان محسوب می‌شود اظهار کرد: تعمیم و گسترش فرهنگ کتاب‌خوانی در کشور مهم است چراکه توانمندی درگرو دانایی بوده و بخشی از دروازه ورود به دانایی کتاب است.
علی‌اصغر جمشید نژاد با اشاره به موفقیت پی‌درپی جشنواره کتاب‌خوانی رضوی در سه دوره اخیر این جشنواره افزود: امید است این اقدامات فرهنگی جامعه‌ای غنی، استوار بر اعتقادات مذهبی و مبتنی بر دانایی در کشور را به همراه داشته باشد.
وی با بیان اینکه مشهد به‌عنوان پایتخت مذهبی ایران اسلامی بسیار مهم و پربرکت بوده است گفت: باید از برکت وجود این امام همام در کشور بهره برد و آن را مایه برکت و سعادت برای جامعه دانست.
ایران به‌عنوان ام‌القرای جهان اسلام درخشان است
امام‌جمعه بندر انزلی نیز در این مراسم با تبریک عید بزرگ غدیر خم اظهار کرد: غدیر از مهم‌ترین و مؤثرترین مناسبت‌های اسلامی است و از آنجا که اسلام و برنامه‌های اسلام، جهانی و برای همه زمان‌هاست، این مناسبت نیز برای همه انسان‌ها و همه زمان‌ها از پرفضیلت‌ترین مناسبت‌ها محسوب می‌شود.
حجت‌الاسلام‌والمسلمین سید عبدالجواد شمس‌الدین اساس غدیر و ولایت معصومین را مبنایی برای رسیدن بشریت به فلاح و رستگاری دانست و افزود: امروز در نظامی ولایی و الهی زندگی می‌کنیم و قیا

م عظیم اسلامی ایرانِ عزیز در سراسر دنیا، موجب تحول، حرکت، عدالت‌خواهی و روی آوردن به دین و معارف دینی شده است و با این ویژگی ایران به‌عنوان ام‌القرای جهان اسلام درخشان است.
وی با اشاره به سیره امام رضا (ع) گفت: اصل «عزت» در سیره معصومین برای هدایت انسان‌ها به‌عنوان یکی از اصول بسیار مهم و برجسته اسلام و معارف دینی محسوب می‌شود بنابراین، ائمه معصومین (ع) اهتمام زیادی برای حفظ و نگهداری از این اصل در حیث اجتماعی و فردی داشتند. شمس‌الدین با اذعان به اینکه اصل عزت و ارتباط آن با مسیر رستگاری انسان بیان کرد: عزت و سربلندی از ویژگی‌هایی است که خداوند آن را برای بشریت شایسته می‌داند بنابراین هر چیزی و هرکسی که با خدا ارتباط و به معارف اسلامی متصل شود در زندگی فردی و اجتماعی عزیز و سربلند است.
وی با تأکید بر ابعاد فردی و اجتماعی اصل عزت در زندگی بشر گفت: هرچه انسان در مسیر طاعت پروردگار متعال عزم راسخ‌تر، استقامت و استواری بیشتر داشته باشد عزیز است اما از طرفی قدم برداشتن در مسیر گناه و معصیت مایه ذلت و سرافکندگی برای انسان را فراهم می‌کند.
امام‌جمعه بندر انزلی با بیان اینکه خروج از زیر باز ذلت گناه و قدم زدن در مسیر بندگی پروردگار یکی از عوامل عزیز شدن انسان در میان مردم است گفت: جامعه‌ای که گناه، فساد، بی‌بندوباری و اباحه گری وجود داشته باشد آن جامعه عزیز نخواهد بود.
سید شمس‌الدین حسینی با تأکید بر اینکه عزت فردی و اجتماعی در دوری انسان از گناه برای انسان محقق می‌شود گفت: مسیر عزت انسان از بی‌نیازی او از دیگران و بهره‌دهی او به دیگران هموار می‌شود.
وی با بیان اینکه در بعضی از فرمایشات معصومین آمده که انسان مؤمن کسی است که هزینه و زحمت آن کم، اما بهره‌دهی او به دیگران زیاد است افزود: استفاده از بهره‌های دنیایی معصومین کم بوده اما رسیدگی آن‌ها به دیگران بسیار بالا بوده است
امام‌جمعه بندر انزلی یکی از مقوله‌های اتکا به خود در بعد اجتماعی را تکیه‌بر اقتصاد مقاومتی دانست و افزود: اینکه انسان بتواند از ظرفیت‌های درون جامعه خود به بهترین نحو بهره‌مند شود و به آن اتکا کند حائز اهمیت است.
ترویج فرهنگ کتاب‌خوانی خواستگاه قرآنی دارد
وی با اشاره به مبانی فرهنگی اسلام که بهترین فرهنگ را برای زندگی بشری تبیین می‌کند تصریح کرد: تا مادمی که انسان استقلال اقتصادی پیدا نکند عزیز نخواهد بود ازاین‌رو، تأکید رهبری به اقتصاد مقاومتی نیز قرار گرفتن در مسیر عزت برمبنای تکیه‌بر داشته‌های درون جامعه است
شمس‌الدین با اشاره به روایات تدبیر را کلید رفع فقر دانست و افزود: یکی از خاستگاه‌ها و توجه دادن به فرهنگ دینی فعالیت‌هایی ازجمله ترویج فرهنگ کتاب‌خوانی است.
قدردانی سرپرست اداره کل کتابخانه های عمومی گیلان از شرکت کنندگان و حامیان جشنواره رضوی
سرپرست اداره کل کتابخانه‌های عمومی استان گیلان نیز اظهار کرد: پس از اعلام آغاز هشتمین جشنواره ملی کتا‌خوانی رضوی از سوی دبیرخانه مرکزی این جشنواره در نهاد، کمیته‌ای ویژه متشکل از معاونین و مسئولین ستادی در جهت برگزاری هرچه بهتر این رویداد مهم فرهنگی تشکیل شد.
پریسا کرمی با اشاره به همکاری ویژه سازمان منطقه آزاد انزلی، سازمان فرهنگی، ورزشی و اجتماعی شهرداری رشت و نیز سپاه قدس گیلان، شهرداری‌های استان، شوراهای اسلامی شهرها و روستاها و تعامل سازنده صداوسیمای مرکز گیلان در معرفی این رویداد ملی بیان کرد: در هشتمین جشنواره کتاب‌خوانی رضوی با درج بیش از ۶۰ خبر اختصاصی با محوریت جشنواره از رسانه‌های استان گیلان شاهد تعامل خوب رسانه‌ها و اصحاب رسانه با کتابخانه‌های عمومی استان بودیم.
وی با بیان اینکه ۲۲ هزار نفر در سال ۹۶ در جشنواره رضوی مشارکت داشتند گفت: در هشتمین جشنواره کتاب‌خوانی رضوی ۳۱ هزار و ۶۶۷ نفر از شرکت کممدگان گیلانی بوده که این آمار بیانگر رشد ۴۰ درصدی مشارکت گیلانیان در این فعالیت فرهنگی است.
کرمی با بیان اینکه ۱۱ هزار و ۶۷۷ نفر از شرکت کنندگان در بخش آنلاین شرکت کرده بودند بیان کرد: تنها در بخش الکترونیک جشنواره شاهد رشد سه برابری شرکت‌کنندگان بوده‌ایم که این آمار بسیار حائز اهمیت است.
سرپرست اداره کتابخانه‌های عمومی استان گیلان با اشاره به همکاری سازمان منطقه آزاد که با رویکردی فرهنگی همواره در کنار مجموعه کتابخانه‌های عمومی استان قرار دارد افزود: نقش بسیار خوب کتابخانه‌های سیار در افزایش مشارکت مردم در نقاط دور استان بسیار حائز اهمیت است.
کرمی با اشاره به برگزاری برنامه‌های فرهنگی ویژه جشنواره رضوی و با محوریت معرفی منابع هفتگانه این جشنواره در کتابخانه عمومی گیلان تصریح کرد: در مدت برگزاری جشنواره کتابخانه‌های عمومی استان گیلان برنامه‌های متنوعی همچون برگزاری ویژه‌برنامه قصه‌گویی از منابع بخش کودک و نوجوان، نشست‌های کتاب‌خوان، محافل کتاب‌خوانی، حضور کتابداران در مهدهای کودک، برگزاری برنامه‌های فرهنگی ب

ا موضوع جشنواره و نیز حضور علاقه‌مندان به کتاب در کتابخانه‌ها انجام و منجر به تأثیرات مثبت در مشارکت گسترده مردم شده است.
سرپرست اداره کتابخانه‌های عمومی استان گیلان با بیان اینکه دوره هشتم جشنواره کتابخوانی رضوی، مشارکت ۳۱ هزار و ۶۶۷ نفری در بخش‌های مکتوب و الکترونیک جشنواره را به همراه داشته است بیان کرد: در انتهای این جشنواره ۵۱ نفر منتخب استانی مشخص‌شده که ۱۵ نفر از شرکت کنندگان جشنواره برگزیده استانی و مابقی شایسته تقدیر مشخص‌شده‌اند‌.
گفتنی است این مراسم ضمن با تجلیل از ۳۰برگزیده استانی در بخش های کودک، نوجوان، بزرگسال، خانوادگی و حامیان جشنواره هشتم رضوی در گیلان و با اجرای برنامه های فرهنگی ویژه نظیر مرشد خوانی، قرعه کشی و پخش نماهنگ های مختلف پایان یافت.

غیرمنتظره – سایت خبری گیلان | اخبار گیلان – خبر رشت