به گزارش غیرمنتظره و به نقل از رشت۲۰، بخش نخست گفتگو با محمدرضا خاکسار نجفی شهردار اسبق رشت و کاندیدای انتخابات شورای اسلامی شهر رشت در دوره ششم منتشر شد و مورد استقبال قرار گرفت، حال نگاهی داریم به بخش دوم این گفتگوی خواندنی:
بیشتر بخوانید: بخش نخست گفتگو با محمدرضا خاکسار نجفی شهردار اسبق رشت
- آقای خاکسار پیشنهادی از سوی شما در خصوص ایجاد شهرکهای مختلف از جمله شهرک سلامت و شهرک صنوف مطرحشده است، جزئیات بیشتری از این طرح را ارائه کند.
یکی از مشکلات در شهر رشت تمرکز مراکز درمانی و پزشکان در مرکز شهر است. تمام پزشکان ما در مناطقی مانند خیابان نواب در مرکز شهر قرار گرفتهاند که مردم با مشکل پارکینگ و تردد در آن مناطق مواجهاند. برای تسهیل در ارائه خدمات درمانی به شهروندان همانند برخی دیگر از شهرها باید شهرکهایی به نام شهرک سلامت ایجاد کرد که کل پزشکان و متخصصان در آن مستقر شوند و تمام امکانات و خدمات پزشکی از جمله داروخانه، آزمایشگاه، رادیولوژی و مراکز پزشکی تخصصهای مختلف غیره در آن قرار بگیرد و همچنین برای مردم نیز امکانات رفاهی و خدماتی نظیر پارکینگ و هتل و پارک کودک و غیره در نظر گرفته شود تا بتوان مراجعهکنندگانی که برای درمان مراجعه میکنند از امکانات رفاهی آن استفاده کنند و در آن مستقر شوند.
- در طرح ایجاد شهرک، نگاهی به موضوع گردشگری در شهر رشت نیز شده است؟!
شهر رشت یک شهر توریستی و گردشگر پذیر است، به همین منظور ایجاد شهرک «پنجرهای رو به گیلان» که در ان نمادهایی از شهرهای مختلف استان گیلان ساخته شود و بهعنوان مرکزی برای معرفی صنایعدستی و غذاهای محلی و فرهنگ گیلان مورد بهرهبرداری قرار گیرد، لازم است که به گسترش صنعت توریسم در شهر رشت کمک بسزایی خواهد کرد.
موضوع دیگر بحث مشاغل مزاحم است ما میتوانیم شهرکهایی مانند شهرک مصالح ساختمانی و یا شهرک اتومبیل و غیره را تأسیس نماییم داشته که تمامی خدمات صنوف مختلف از صفر تا صد در آن ارائه شود.
- جایگاه سرمایهگذاران و بخش خصوصی در برنامههای شما چیست؟
تا زمانی که شهرداری و شورای شهر با بخش خصوصی آشتی نکند و بخش خصوصی وارد کارزار نشود هیچ تغییری اتفاق نمیافتد، برای نمونه در اردبیل مجموعهای را به نام شورابیل بهصورت استخر مصنوعی ایجاد کردند آنهم در شرایطی که ما در شهر رشت استخر طبیعی عینک را داریم، ما میتوانیم با کمک بخش خصوصی این تالاب را احیا نماییم و برای احیای توسعه شهری در آن از اعتبارات دولتی برای آن استفاده کنیم.
- شما یکی از شهرداران مورد وثوق در میان پرسنل شهرداری، بخصوص نیروهای با سابقه هستید، برای کارکنان شهرداری رشت چه برنامههایی دارید؟
ما باید در طول سال برای یک نیروی شرکتی و یک نیروی رسمی دو بار مسافرت با خانواده در استان و خارج از استان را پیشبینی کنیم باید بحث درمانی نیروهای شهرداری مورد توجه قرار گیرد نه اینکه وقتی برای یک نیروی شهرداری مشکل پزشکی پیشآمده دفترچه خود را ارائه کنند و بگویند دفترچه اعتبار ندارد و نمیتوان از آن استفاده کرد این ضعف بزرگی در مدیریت شهری است و این ضعف باید برطرف شود حقوق نیروهای شهرداری باید بهموقع پرداخت شود این حق مسلم یک فرد است که برای زندگی خود برنامهریزی میکند.
موضوع دیگر بحث انتصابات است کمیتهای باید به شکل کمیته کاری و از شورا و شهرداری در کنار هم بنشینند و شاخصهایی را مشخص کند که افرادی که میتوانند امتیازات لازم را دریافت کنند در آن جایگاه قرار گیرند اینطور نباشد.
ما آموزش ضمن خدمت را فراموش کردهایم طرف در طول مدت مدیدی که در شهرداری قرار دارد هیچ آموزشی دریافت نکرده است این آموزش دیدن سبب میشود. فرد در جایگاههایی که قرار میگیرد خدماتدهی به مردم بهتر شود این موضوع سبب میشود که فرد نیز مزایای بیشتری دریافت کند و همچنین وقتی به حد بالاتر رسید از نظر تحصیلی نیز افزایش و ارتقا یابد و مزایای بالاتر دریافت کند.
- شاید بتوان گفت شهرداری و شورای شهر رشت در سالیان اخیر از مردم فاصله گرفته ست، برای رفع این فاصله چه باید کرد؟
در بحث آموزش شهروندی نیز باید اقدامات لازم و بسیاری را انجام دهیم آموزش به شهروندان در زمینه مشارکتهای شهروندی در اداره شهر و تأمین منابع مالی جهت ارائه خدمات از طریق پرداخت عوارض و یا حتی آموزش به سازندگان در تمامی زمینههای شهرسازی و سیمای منظر شهری و غیره نیز باشد ما باید طرح بحث فرهنگسازی شهری را در نظر بگیریم و با در نظر گرفتن امتیازات شهروندی میزان مشارکت را بالا ببریم.
ما باید با اصناف نیز آشتیکنیم اصناف قشر بزرگ در شهر هستند اگر قرارداد فیمابین شورا با اصناف انجام شود و منافع مشترکی تعریف گردد در تعامل با یکدیگر کارها بهتر و با روال مناسبی انجام خواهد.
ما در تمامی زمینههای مدیریت شهری به برقراری ارتباط دوسویه با جامعههای مختلف شهری و شهروندی نظیر اصناف و ارتباط مناسب و خوب بین دستگاههای اجرایی داریم.
- نگاه شما برای استفاده هرچه بیشتر از ظرفیت مردم و محلات در بهبود روند توسعه شهر رشت چیست؟
ما بحث شورایاری را باید در شورا ششم اجرایی نماییم ما محلاتی داریم که مردم باید افرادی را بهعنوان نماینده خود معرفی کند این نمایندگان همان کار شهرداری را در محله انجام دهد خدماتی که شهرداری در آنجا انجام میدهد را داشته باشند و درنهایت بتوانند پلی باشد برای شورا و شهرداری با مردم تا مشکلات و امورات دیگر را در سطح محلات عنوان کنند.
ما باید امکاناتی برای جوانان در سطح محلات ایجاد کنیم خدمات باید در سطح محلات به مردم ارائه شود هایپرمارکتها و امکانات ورزشی و آموزشی و غیره باید به مردم و جوانان ارائه شود.
زنان ۵۰ درصد از جمعیت شهری ما هستند و باید برای آنان امکانات فراهم کرد، در شهر ما خانههایی ثبت میراثی وجود دارد که با قدمت بالایی هستند باید این خانهها خریداری شود و در اختیار جوانان قرار گیرد که بتواند از آن ساختمان به نحو احسنت استفاده شود تا برای اشتغال و معرفی غذاهای موجود در سطح شهر مورد استفاده قرار گیرد تا به احیای بناهای تاریخی و استفاده صحیح از آنها در ترویج فرهنگ و شهر خلاق خوراک کمک شود.
ادامه این گفتگو در چند بخش بهصورت سریالی منتشر خواهد شد. با ما همراه باشید
- کد خبر 79466
- پرینت