به گزارش غیرمنتظره و به نقل از روابط عمومی و امور بین الملل شورای اسلامی شهر رشت، بهراد ذاکری، رئیس کمیسیون بهداشت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر رشت در جلسه کمیسیون تلفیق شورای اسلامی شهر رشت با اشاره به مخفی شدن نام سرمایهگذار پروژه پارک آبی گیل لند، اظهار داشت: مخفی نگهداشتن نام سرمایهگذار از اعضای شورای شهر کاری بسیار زشت است. تکلیف این موضوع باید مشخص شود. همچنین در خصوص این زمین باید به این نکته توجه شود که زمین مذکور اوقافی بوده و در زمان آیتالله لاکانی ابتیاع شده است و جزئی از زمین مربوط به آرامستان بوده و باید تکلیف آن مشخص شود که آیا اشکال شرعی دارد یا خیر؟
بهراد ذاکری افزود: بنده با استاندار صحبت کردم و ایشان با رد صحبت شهردار مبنی بر دیدار سرمایهگذار با وی، گفتند که تماسی تلفنی داشتهاند و مانند هر سرمایهگذار دیگری از آنها استقبال کردهاند و هیچ تأییدی از جانب بنده صورت نگرفته است و همانند دیگران از حضور سرمایهگذار استقبال شده است.
وی با طرح این سؤال که قیمت زمین در نظر گرفته شده چقدر است، اذعان داشت: ما اگر ارزیابی نکردهایم چطور میخواهیم سرمایهگذاری کنیم؟ در ابتدای کار باید میزان سرمایهگذاری مشخص شود. ارزیابی بنده این است که ارزش زمین نسبت به این سرمایهگذاری بسیار پایین بوده و سؤال بنده این است که سرمایهگذار چرا اقدام به خرید زمین نمیکند؟! بنده اگر جای سرمایهگذار بودم قطعاً زمین را میخریدم.
ذاکری ادامه داد: در مورد ضمانت اجرایی کار هم موضوعاتی وجود دارد که باید بررسی شود. روز گذشته مشخص شد که زمین ۱۰۰ هکتاری که آقای گلزار به آن اشاره کرده است در حال بازپسگیری از ایشان است. باید ضمانتهای اجرایی این سرمایهگذار مشخص شود. باید مشخص شود که در قبال این کار قرار است در جایی دیگر وامی دریافت بشود یا خیر؟ اینها بخشی از سؤالاتی است که باید به آن پاسخ داد.
رئیس کمیسیون عمران و توسعه شهری شورای اسلامی شهر رشت با گرامیداشت فرارسیدن هفته دفاع مقدس، بیان داشت: بنده با بحث سرمایهگذاری موافق هستم. سرمایهگذاری تنها نباید در شعار باشد و باید در عمل به آن اقدام نمود. اگر موانعی وجود دارد، بیاییم برای رفع آن اقدام کنیم نه اینکه برای فرار سرمایهگذار قدم برداریم. سؤالاتی که دکتر ذاکری مطرح کردند نیز باید با پاسخ همراه باشد.
رمضانپور ادامه داد: یکی از این سؤالات مطرح شده مربوط به بنده است. کل اراضی منطقه مذکور در زمانی که بنده مسئولیت شهرداری را بر عهده داشتم از منابع طبیعی دریافت شده است. متأسفانه بخشی از این زمینها در تصرف یکی از نهادهاست که این ملک متعلق به شهرداری است و این زمین ربطی به اوقاف ندارد و مستنداتش نیز وجود دارد.
رییس کمیسیون عمران شورا در خصوص اینکه زمین در نظر گرفته شده در نزدیکی آرامستان قرار دارد، اظهار داشت: بنده به آقای شهردار تذکر دادم که این پروژه مانند بحث آبنمای بوستان ملت نشود. هر چند که قضیه آبنمای بوستان ملت کاملاً متفاوت است و ما پیش از آنکه شهدای گرانقدر گمنام در این محدوده تدفین شوند، آبنما را ساختهایم. در هر صورت باید از شهردار و رئیس سازمان سرمایهگذاری پرسید که چرا از این پروژه که حدود ۹ میلیارد تومان برای آن هزینه شده است، استفادهای نمیشود و تکلیف آن باید هرچه زودتر مشخص شود.
وی اضافه کرد: در جلسهای با رئیس سازمان بازرسی این موضوع را مطرح کردم که ایراد موجود این است که شهدای ما در این محل به خاک سپرده شدهاند. بنده به عنوان یک عضو خانواده شهید عرض میکنم که باید شأن و حرمت شهدا حفظ شود اما این پروژه اکنون خوابیده است. ترس بنده بر این است که بعدها که این پروژه هزار و دویست میلیارد تومانی نیز همانند پروژه آبنمای بوستان ملت شود. بنده به آقای شهردار نیز صحبت کردم. ایشان گفتند که آیتالله فلاحتی نیز از مکان پروژه بازدید کردهاند. آیت الله فلاحتی نماینده محترم ولیفقیه در استان هستند. هیچ فردی در استان بالاتر از ایشان و حکم ایشان نداریم و از شهردار خواستم تا یک استفتا از آیتالله فلاحتی گرفته و در پرونده بگذارند که بعدها نگویند مؤمنین و مؤمنات در نزدیکی از زمین دفن هستند و نباید این کار انجام شود. هر چند که سرمایه گذار میگوید با استفاده از سالنهای سرپوشیده صدایی به بیرون منتقل نمیشود که حرمت آرامستانی که در نزدیکی پروژه قرار دارد نقض شود.
رمضانپور افزود: برای اینکه مشکلات حل شود باید کمک کنیم. نه اینکه سدی را ایجاد کنیم. اگر زمین دیگری وجود دارد دوستان معرفی کنند یا اگر زمینی در جایی داریم که میتوان با تهاتر به آن افزود این کار را انجام دهیم.
در ادامه جلسه احمد رمضانپور گفت: لایحهای دوفوریتی آورده شده که کلیات تائید شود تا بررسیهای بعدی بتواند انجام شود. از طرفی شورا هنوز تأییدی نداده تا جزئیات بررسی شود. سؤالی که مطرح میشود نیز در خصوص همین جزئیات است. وقتیکه به کلیات مجوز ندادهایم چطور میتوانیم دنبال پاسخ جزئیات باشیم؟ این پروژه سنگینی است و هرکسی نمیتواند آن را انجام دهد. بعد ما باید برای این موضوع آگهی بگذاریم و ممکن است در فراخوان فرد دیگری بیاید که منافع بیشتری به شهر برساند.
سید امیر حسین علوی، دیگر عضو شورای اسلامی شهر رشت نیز اظهار داشت: آیا توان مالی سرمایهگذار بررسیشده است؟ آنچه در واقعیت اتفاق میافتد این است که توان مالی سرمایهگذار بررسی میشود. اگر قرار است پروژه به فراخوان عمومی گذاشته شود باید مطالعات آن نیز انجام گردد. در مطالعه سازمان سرمایهگذاری مکان گزینی نیز میتواند تعریف شود. اگر اینجا مجوز داده شود یعنی اجازه سرمایهگذاری تا سقف ۱۲۰۰ میلیارد تومان داده شده است. نگارش متن اخذ مجوز سرمایهگذاری است.
علوی ادامه داد: آن چیزی که بنده میبینم یک مخفیکاری عمدی و غیرضروری است. بارها خانم گل احضار از اعضای شورا و مدیران شهرداری کمک گرفته است. به نظر بنده ایشان مقصر نیست بلکه باید طبق دستور کار کند.
محمد حسن علیپور عضو هیئت رئیسه شورای شهر رشت، گفت: در ابتدا باید ارزش زمینی که برای پروژه در نظر گرفته شده است مشخص شود. نمیشود که چشم بسته چیزی را امضاء کرد.
وی ادامه داد: من وظیفه دارم به مردم شهر خودم پاسخ بدهم. باید بتوان گفت که بر اساس این مطالعات چنین تصمیمی گرفته شده و نباید به همین راحتی از موضوعات عبور کرد.
محمد حسن عاقل منش، عضو شورای شهر رشت با بیان اینکه این پروژه توسط یک سرمایهگذار مطرح شد اما شهرداری با ذکاوت این پروژه رو به عنوان یک ایده بحث مطالعات و مجوز آن را به تصویب شورا برساند، گفت: اینکه اهداف سرمایهگذاران از ورود به این موضوع چیست؟ اگر قرار است سهامی عام باشد باید بررسی شود.
وی ادامه داد: در حال حاضر سرمایهگذاران بیشتری در خصوص این پروژه اطلاع پیدا کردهاند. هر نکتهای که اطمینان اعضای شورا را جلب میکند باید مورد توجه قرار گیرد. پیشنهاد بنده این است که موافقت و لحاظ کردن نکاتی است که همکاران مد نظر دارند.
فاطمه شیرزاد رئیس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و گردشگری شورا با بیان اینکه رزومه سرمایهگذار تحویل داده شود، بیان داشت: بحث توانمندی سرمایهگذار در کنار بحث توانمندی مالی بررسی شود.
وی ادامه داد: اگر قرار است برای این زمین اتفاقی بیفتد کاربری آن مشخص است. فارغ از بحث گورستان، این زمین دارای کاربری کشاورزی است؛ که البته برای تغییر کاربری باید اقدامات انجام شود. اطراف این زمین اکثر زمینها کاربری نظامی و امنیتی دارد. سرمایهگذار میخواهد سرمایهای را به این شهر بیاورد. بحث بنده این است از این مورد نیز بررسی لازم انجام بشود که در طبقات و ارتفاع مشکل امنیتی ایجاد نشود.
در پایان کلیات طرح مطالعه پروژه تفریحی، تجاری و پارک آبی توسط اعضای کمیسیون تلفیق شورای شهر رشت به تصویب رسید.
همچنین طرح رایگانسازی اتوبوسهای شهرداری به مناسبت اول مهر به تصویب رسید.
- کد خبر 44091
- پرینت
لینک کوتاه
https://gheyremontazereh.ir/?p=44091