شما اینجا هستید

تیتر یک » نگاهی به چهار کاندیدای شاخص انتخابات مجلس انزلی
گروه : تیتر یک , سیاسی

اختصاصی / به گزارش غیرمنتظره، انتخابات مجلس شورای اسلامی این روزها در سردترین حالت ممکن به سر می‌برد، بسیاری از مردم نسبت به آن بی‌توجه بوده و اقبال عمومی نیز در خصوص انتخابات نیز وجود ندارد و تمامی نظرسنجی‌های رسمی و غیررسمی نیز حکایت از وجود همین وضعیت دارد.

انتخابات مجلس دوازدهم در شرایطی برگزار خواهد شد که انتخابات مجلس یازدهم بدون شک کم‌رنگ‌ترین انتخابات تاریخ مجلس شورای اسلامی بود. آمارهای رسمی و برخی اطلاعات غیررسمی نشان می‌دهد که انتخابات مجلس گذشته در سایه کرونا و برخی حوادث در کشور همانند سقوط هواپیمای اوکراینی و وضعیت اقتصادی جامعه و رد صلاحیت‌های رخ‌داده برای برخی کاندیداهای نزدیک به جبهه اصلاحات و اعتدالیون سبب استقبال بسیار کم‌رنگ مردم از انتخابات شد و در شهرستان رشت با جمعیت بیش از یک میلیون و دویست‌هزارنفری بر اساس آمار رسمی جمع آرای مأخوذه ۱۷۶۲۴۰ رأی بوده که در واقع باتوجه‌به امکان رأی‌دادن به سه کاندیدا می‌توان میزان حضور در انتخابات را بر اساس تعداد افراد شرکت‌کننده بسیار نگران‌کننده عنوان کرد.

شاید برای بهتر دانستن میزان کم‌بودن کل آرای مأخوذه در مرکز استان گیلان باید این موضوع را بدانیم که در انتخابات مجلس پنجم محمدباقر نوبخت موفق به کسب ۱۶۱ هزار رأی شد درحالی‌که کل آرای مأخوذه در انتخابات مجلس یازدهم تنها ۱۷۶ هزار و ۲۴۰ رأی بوده (با درنظرگرفتن حق رأی برای سه کاندیدا توسط هر رأی‌دهنده) و یا حتی در انتخابات مجلس دهم تعداد آرای غلامعلی جعفرزاده ایمن آبادی بیش از ۹۱ هزار رأی بوده است!

نگاه اجمالی به این آمار از این باب است که آگاهی بهتری نسبت به استقبال احتمالی در انتخابات پیش رو به وجود بیاید. بخصوص آنکه علاوه بر حوادث سال گذشته، بحران‌های جدی اقتصادی و اجتماعی و همچنین تولید دو قطبی‌های متعدد و کاشت بذر نفرت توسط برخی بی‌خردان دارای تریبون سبب افزایش بی‌توجهی به انتخابات آتی مجلس شده است.

اما درهرصورت نگاهی خواهیم داشت به برخی از چهره‌های شناخته شده انتخابات مجلس که بر اساس گمانه‌زنی‌های رسانه‌ای گفته می‌شود مرحله نخست تأیید صلاحیت‌ها را گذرانده‌اند و باید منتظر مرحله دوم بمانند. بر همین اساس در این مطلب به کاندیداهای شاخص انتخابات در شهرستان بندر انزلی خواهیم پرداخت.

احمد دنیا مالی نماینده فعلی شهرستان بندر انزلی در مجلس شورای اسلامی اولین کاندیدای مطرح به‌حساب می‌آید. او که در انتخابات گذشته با کسب ۱۶۷۳۵ رأی از مجموع ۳۵۸۸۱ رأی مأخوذه راهی بهارستان شد، ریاست کمیسیون عمران و حمل‌ونقل شورای اسلامی شهر تهران در دوره چهارم، معاونت فنی و عمرانی شهرداری تهران (مدیرعامل سازمان مهندسی و عمران) را از سال‌های ۱۳۸۴ تا ۱۳۸۸، معاون وزارت راه‌وترابری و ریاست سازمان بنادر و کشتیرانی را در سال‌های ۱۳۸۳ تا ۱۳۸۹ برعهده داشت.

او همچنین به مدت ۹ سال رئیس فدراسیون قایقرانی بود و هم اکنون نیز نایب‌رئیس کنفدراسیون قایقرانی آسیا و عضو هیئت‌رئیسه فدراسیون جهانی این رشته است.

وی دارای دکترای برنامه‌ریزی شهری از دانشگاه علوم تحقیقات و کارشناسی ارشد مهندسی معماری و شهرسازی از دانشگاه علم و صنعت ایران است و در انتخابات چهارمین دوره شورای اسلامی شهر تهران در فهرست ائتلاف اصلاح‌طلبان حضور داشت.

این نماینده انزلی که سابقه حضور در جمع اصلاح‌طلبان را نیز در کارنامه دارد فعالیت‌های ورزشی دیگری را نیز در کارنامه دارد که می‌توان به عضویت در هیئت‌مدیره فدراسیون جهانی کانوئینگ (ICF)، معاونت فدراسیون جهانی دراگون بوت و همچنین ریاست هیئت‌مدیره باشگاه ملوان بندر انزلی اشاره داشت.

دنیا مالی البته دارای سوابق دیگری نیز هست، اما در آینده بجای نوشتن از رزومه او، به کارنامه عملکردش در دوره چهارساله نمایندگی مجلس به‌عنوان نماینده شهرستان بندر انزلی و یکی از سیزده نماینده گیلان در مجلس یازدهم خواهیم پرداخت.

هادی حق‌شناس قطعاً یکی از محبوب‌ترین چهره‌های سیاسی تاریخ شهرستان بندر انزلی است. او که در دوره هفتم مجلس شورای اسلامی ردای نمایندگی مردم شهرستان بندر انزلی را بر تن کرد دارای مدرک دکترای اقتصاد با گرایش بودجه عمومی است و از چهره‌های شناخته شده اقتصادی در سطح کلان کشور به‌حساب می‌آید.

حق‌شناس در دولت گذشته با رأی هیئت وزیران به‌عنوان نهمین استاندار گلستان منصوب شد. در کارنامه او معاونت اداره کل بنادر و دریانوردی استان‌های مازندران و گیلان و خوزستان، مدیرکلی بنادر و دریانوردی استان گیلان و مدیر منطقه ویژه اقتصادی بندر انزلی بخش بندری، عضویت در هیئت‌مدیره منطقه ویژه اقتصادی بندر انزلی، مشاور مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی، معاونت برنامه‌ریزی و توسعه منابع سازمان بنادر و دریانوردی کشور، عضو غیرموظف هیئت‌مدیره کشتی‌سازی خلیج‌فارس به مدت چهار سال تا پایان سال ۱۳۹۰ و همچنین معاونت دریایی سازمان بنادر و دریانوردی کشور را در کنار سابقه نمایندگی مجلس و استانداری گلستان دیده می‌شود.

دیگر کاندیدای شاخص انزلی در انتخابات مجلس آتی حسن خسته بند است، او که چهار دوره (دوره ششم، هشتم، نهم و دهم) ردای نمایندگی شهرستان بندر انزلی در مجلس شورای اسلامی را بر تن کرده است، در انتخابات گذشته مجلس به‌اندازه نیمی از آرای احمد دنیا مالی نیز نتوانست از مردم این شهرستان رأی جمع کند و تنها ۸۲۵۶ رأی را به دست آورد که برای یک کاندیدای مجلس که هنوز ردای نمایندگی را بر تن دارد یک شکست بزرگ به‌حساب می‌آید.

خسته بند در کارنامه خود مسئولیت کمیته فرهنگی جهاد سازندگی بندر انزلی، مسئولیت بخش سیاسی استانداری گیلان، بخشداری خمام و خشکبیجار، بخشداری مرکزی لاهیجان، مدیرکلی دفتر شهری و روستایی استانداری گیلان، مسئولیت جهاد سازندگی شهرستان رشت، مدیرکلی دفتر برنامه‌ریزی و امور اقتصادی استانداری گیلان، نماینده تام‌الاختیار استانداری گیلان در آستاراخان روسیه و اوکراین و رایزن بازرگانی جمهوری اسلامی ایران در فدراسیون روسیه در کنار سابقه نمایندگی مجلس در کارنامه دارد.

اما چهارمین نفر که قطعاً در صورت نهایی‌شدن حضور در انتخابات مجلس دوازدهم پدیده انتخابات به‌حساب خواهد آمد، صادق رضادوست است، او که کارشناس رسمی دادگستری بوده و دارای مدرک دکترای مدیریت استراتژیک است اصالتاً اهل شهرستان بندر انزلی بوده و سوابق اجرایی سطح کشوری را در کارنامه خود دارد و فردی شناخته شده در سطح کشور به‌حساب می‌آید.

صادق رضادوست در سوابق خود علاوه بر تدریس در دانشگاه، مدیرکلی اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور، ریاست پلیس نظارت بر اماکن عمومی کشور و ریاست پلیس مهاجرت و گذرنامه کشور را نیز در کارنامه داشته و از چهره‌های تأثیرگذار گیلانی در سطح کشور است.

غیرمنتظره – سایت خبری گیلان | اخبار گیلان – خبر رشت