به گزارش غیرمنتظره، با اعلام نام نویسی ۵۹۲ کاندیدای انتخابات، حالا معلوم است که کدام چهره ها می توانند تا مرحله مناظره های انتخاباتی باقی بمانند.
۱۲ چهره ای که احتمالا به مرحله مناظره ها می روند را بشناسید
اما این به آن معنی نیست که چهره های دیگر شانس زیادی ندارند. چراکه دستکم ۴۳ چهره انتخاباتی در این دوره از انتخابات ثبت نام کرده اند که هر یک از آنها را می توان در یک دسته سیاسی قرار داد و برای هر یک شانسی برای تایید صلاحیت قائل شد.
با کارنامه ۴۳ چهره انتخابات ۱۴۰۰ آشنا شوید
باتوجه به وضعیت این دوره انتخابات، نامزدها در چهار گروه سیاسی قابل دسته بندی هستند. دسته های اصولگرا و اصلاح طلب که از قبل وجود داشته اند. اعتدالیون هم که از سال ۹۲ به این جمع اضافه شده اند اما مستقل ها که شامل برخی چهره هایی از هر دو جریان سیاسی است که قابل جمع با این جناح ها نیستند، دسته تازه ای هستند که در این انتخابات چهره کم ندارند.
به نظر می رسد چهره اصلی اصلاح طلبان در این دوره، اسحاق جهانگیری است. معاون اول روحانی که با هدف دفاع از کارنامه دولت او به عرصه انتخابات آمده است. برخی چهره های دیگر مانند محسن هاشمی او را در این مسیر یاری خواهند داد.
دسته بعدی اصولگرایانی هستند که حول محور سید ابراهیم رئیسی جمع شده اند. آنها تا مرحله مناظره ها با چهره های دیگری مانند سعید جلیلی و سعید محمد پا به میدان خواهند گذاشت و احتمال می رود این چهره ها در مرحله نهایی به نفع رئیسی کنار بکشند.
اگر شورای نگهبان اسحاق جهانگیری را ردصلاحیت کند، شاید اصلاح طلبان به جای محسن هاشمی، به علی لاریجانی روی آورند و اگر ضرغامی تایید صلاحیت شود، او احتمالا به سمت اصولگرایان حرکت خواهد کرد تا اعتدالیون و اصلاح طلبان
دسته سوم مستقل هایی است که علی لاریجانی در راس آنها قرار دارد. برخی دیگر از چهره های دولتی مانند شریعتمداری و دهقان هم در کنار او در این طیف قرار دارند و در نهایت در ضلع چهارم که چهره برجسته آن محمود احمدی نژاد است، مستقل هایی را می بینیم که به جز عزت الله ضرغامی، بعید است دیگر چهره های آن، شانسی برای تایید صلاحیت داشته باشند. در این دسته، بیشتر وزرای احمدی نژاد حاضر هستند که بعید است بتوانند در نهایت اعلام کاندیداتوری کنند.
در هر یک از بخش های این چهار ضلعی، نام هایی که با رنگ سبز مشخص شده اند، به احتمال زیاد تایید صلاحیت خواهند شد، اما نام های قرمز ردصلاحیت شده و نام های نارنجی رنگ هم احتمالا با عدم احراز صلاحیت روبرو خواهند شد.
اینکه در نهایت کدام یک از این چهره ها راهی مرحله نهایی انتخابات می شوند، سوالی است که تا ششم خرداد مشخص خواهد شد ولی فعلا آنچه مهم است، رقابت ها و ائتلاف های احتمالی در این چهار طیف است و ممکن است روند بررسی صلاحیت ها تغییراتی را در این مسیر ایجاد کند.
مثلا اگر شورای نگهبان اسحاق جهانگیری را ردصلاحیت کند، شاید اصلاح طلبان به جای محسن هاشمی، به علی لاریجانی روی آورند و اگر ضرغامی تایید صلاحیت شود، او احتمالا به سمت اصولگرایان حرکت خواهد کرد تا اعتدالیون و اصلاح طلبان.
شعارها و مواضع انتخاباتی چهره های مختلف در این دوره نشان می دهد که در عمل، با وجود تکثر بالای نامزدها، یک دوقطبی تشکیل خواهد شد. قطب اول، حافظ مضع موجود است و شامل چهره هایی است که در دولت فعلی نقش ایفا کرده و یا حامی آن بودند و قطب دوم می خواهد وضع موجود را تغییر دهد که شامل منتقدان حسن روحانی است.
در این انتخابات البته شاهد شگفتی هایی هم هستیم. مثلا اینکه برای اولین بار نامزدهایی با سابقه ریاست هر سه قوه حضور دارند و ۷ نامزد با پیشینه معاونت ریاست جمهوری، ۱۰ کاندیدا با سابقه وزارت و ۱۶نفر دیگر با کارنامه وکالت مجلس وارد عرصه شدهاند.
در جدولی که در انتهای این مطلب می بینید، نام چهره های اصلی حاضر در عرصه انتخابات مشخص شده و با رنگ های مختلف که راهنمایی در انتها دارد، پیش بینی شده که احتمالا فرجام هر یک از این چهره ها در انتخابات چه خواهد شد.
- کد خبر 79041
- پرینت