به گزارش غیرمنتظره، آرمان پورقربانی سخنگوی ستاد مرکزی دکتر پزشکیان در استان گیلان و عضو جبهه اصلاحات در یادداشتی نوشت: پس از گذشت حدود دو ماه از انتخابات ریاستجمهوری و پیروزی دکتر پزشکیان، تلاش شد تا برای اولینبار تشکیل کابینه با روشی دموکراتیک و تا آنجا که بتوان شفاف صورت بگیرد. تشکیل کمیتهها و کارگروههای تخصصی و انتخاب افراد اصلح جهت پیشنهاد به رئیسجمهور، هم بدیع و هم آغازی شجاعانه در مسیری بود که تجربهای نوین را با مشارکت مردم بهواسطه حضور متخصصان، اساتید دانشگاهها، فعالان سیاسی و نخبگان ایجاد کرد. فرایندی که شاید انتقاداتی هم میتوان به آن وارد کرد، اما قابلدفاع و اثربخش بود؛ چنانکه امروز میدانیم به اذعان اعضای شورای راهبری دولت که در رأس کمیتهها و کارگروههای مذکور قرار داشت حدود ۷۰٪ دولت پزشکیان از طریق این فرایند به کرسیها تکیه زدهاند. حال همین روند در برخی وزارتخانهها نیز در حال تکرار است و کمیتههای انتصابات در آنها تشکیل شده تا بتوانند یاریگر وزرا و رؤسای سازمانهای کشوری باشند.
با برداشت از همین الگو بود که در استان گیلان نیز فرایندی برای پیشنهادهای انتصابات شکل گرفت. یک شورای راهبری یا هیئت عامل پنجنفره تشکیل شد تا ذیل آن نیز کارگروههایی با وظایف معین آرایش پیدا کنند. احصا و بررسی گزینههای مدنظر برای سازمانها و ادارات مختلف دولتی، وظیفه اصلی این کارگروهها باید باشد تا نتایج خود را توسط همان هیئت پنجنفره به مدیران بالادستی پیشنهاد دهند. اینگونه بود که کارگروه سیاسی در گام اول با حضور چهرههای آشنا به حوزه سیاست و وزارت کشور شکل گرفت که اتفاقاً تعداد قابلتوجهی از آنان از میان جوانان هستند. آنچه در کارگروه سیاسی گذشت این بود که پس از ساعتها بررسی رزومه دهها نفر از گزینههای مطرح جهت استانداری گیلان با شاخصبندی مشخص، طی دو مرحله افراد پیشنهادی جهت معرفی به وزارت کشور مشخص شدند. فهرستی شامل هفت نفر از پیشکسوتان عرصه مدیریت تا جوانترهایی که البته تجربیات گرانی در عرصه کار کسب کردهاند.
فهرستی که به نظر قابلدفاع میرسد، چرا که در گام اول تلاش شد به خواستههای مردمی خسته از مدیریتهای پیشین توجه شود و با فهرست اعلامی، پیام مهمی نیز به آنان مخابره گردد. در ابتدا آنکه همه افراد معرفی شده در این فهرست از چهرههای خوشنام جریان اصلاحات بوده که در توسعه باوری آنان اندک شبههای وجود ندارد. افرادی با تحصیلات درخور، تجربیات قابلتوجه و انگیزه لازم جهت توسعه گیلان، سرزمینی که امروز حال خوشی ندارد.
دوم آنکه علاوه بر نسل اول مدیران به چهرههای جوانتر هم توجه شد تا اگر سیاست اعلامی دولت مبنی بر حضور چهرههای جوان در ساختار مدیریت کشور بخواهد به مرحله اجرا در بیاید، این فهرست خالی از حرف نباشد. حالآنکه دیده شده برخی رسانههای اصولگرا ازاینجهت به فهرست مذکور تاختهاند و آن را فاقد کیفیت لازم دانستهاند. به طور مثال گفته شده فرمانداری یک شهرستان، بالاترین رزومه یکی از همین جوانان بوده، اینجاست که باید یادآوری کرد اولین استاندار پایتخت در دولت قبلی، پیش از حضور بر صندلی استانداری، فقط چند صباحی فرماندار ورامین بوده و نهتنها استاندار تهران شد؛ بلکه اندکی بعد بر صندلی معاونت اجرایی همان دولت هم تکیه زد! اما حال که دکتر پزشکیان قرار است انتصابات خویش را انجام بدهد همانها که هرگز اجازه رشد نسل جوان اصلاحجوی ایرانی را به بهانههای غیرمنطقی ندادهاند دادشان درآمده است.
و سوم اینکه از میان زنان، چهرهای جوان و خوشسابقه در مدیریت نیز در فهرست به چشم میخورد تا شعار زنباوری دوران انتخابات را به عمل تبدیل شده باشد.
در پایان باید گفت ممکن است انتقاداتی هم به اسامی مذکور مطرح باشد، اما نه آنکه هر نتیجهای میتوانست افرادی را به جهات مختلف که جای قضاوتش با نگارنده و این نگاشته نیست در ردیف نقادان قرار بدهد؟ لذا آنچه پر اهمیت جلوه میکند اینکه ستاد دکتر پزشکیان در استان گیلان همراه با جبهه اصلاحات استان طی یک فرایند دموکراتیک و اتحادی محکم به یک فهرست وزین و قابلدفاع رسیده تا امیدوار باشیم استاندار آتی گیلان زیر سایه این همدلی و اجماع بتواند گامهای مناسبی جهت رفع معضلات و توسعه استان بردارد. حال باید اندکی منتظر ماند و دید آیا وزارت کشور با انتصاب استاندار گیلان از میان هفت گزینه پیشنهادی مطروحه، این پیوستگی رسمی را قوام خواهد بخشید؟
- کد خبر 117835
- پرینت