به گزارش غیرمنتظره و به نقل از فارس، از برداشتهای بیرویه و غیرمجاز گرفته تا آلودگیهای گوناگون به پیکره طبیعت فشار وارد میکنند و به این موارد در سالهای اخیر یک تفریح آسیبزای پرهیجان نیز اضافه شده که آفرود نام دارد و چند سال است که خودروهای شاسیبلند حضورشان در شمال کشور بهویژه گیلان بیشتر به چشم میخورد.
خودروهایی که با افزایش ارتفاع و اضافه شدن برخی تجهیزات سر و شکلی متفاوت به خود گرفتهاند.
این خودروها که در اصطلاح به آنها آفرود گفته میشود طی سالهای اخیر با ورود به مناطق بکر طبیعت گیلانی، مسیرهایی ایجاد کردند که به مرور به عنوان مسیرهای همیشگی آفرودی شناخته شدند و همین حضورشان آسیبهای متعددی به طبیعت وارد کرده است.
از بین رفتن پوشش گیاهی، ناامن شدن مناطق بکر جنگلی و کوهستانی برای حیاتوحش، ایجاد مسیرهای دسترسی به اعماق طبیعت و افزایش حضور علاقهمندان به این شکل از تفریح در طبیعت و برپا کردن آتش در مناطق جنگلی صعبالعبور، تخریب آبراهههای طبیعی موجود در جنگلها و مراتع برخی از تهدیدها و آسیبهای حضور خودروها و تورهای آفرودی در طبیعت گیلان هستند.
هرچند برخی از این گروهها با وجههای محیطزیستی در طبیعت حاضر میشوند و تلاش میکنند بدون برجا گذاشتن زباله، منطقه را ترک کنند، اما آسیب ردی که از چرخ خودروهای آنان و تقلای این خودروهای تقویت شده برای عبور از بعضی نقاط برجا میماند، گاهی به مراتب بیشتر از زبالههاست، ضمن اینکه همه این گروههای ماجراجو چنین دیدگاههای محیطزیستی و طبیعتدوستانهای ندارند و بسیاری از آنها صرفا با هدف تجربه هیجانی متفاوت از رانندگی وارد جنگلها و طبیعت میشوند.
با توجه به اینکه برخورد با پدیده آفرود سورای در اراضی ملی و طبیعتهای بکر گیلان جزو مطالبات مردمی بوده و درخواستهای متعددی از سوی مردم در نشستهای مختلف درباره آسیبهای فراوانی به طبیعت و حیات وحش به مسؤولان عنوان شده از این رو هادی نیرومند دادستان شهرستان سیاهکل طی نامهای، آفرود سواری در طبیعت بکر و اراضی ملی را ممنوع کرد و منابع طبیعی و نیروی انتظامی را موظف کرد تا در راستای پیگیری حقوق عامه و همچنین پیشگیری از وقوع جرم اقدامات لازم را انجام دهند.
در بخشی از دستور دادستان سیاهکل خطاب به دستگاههای مربوطه آمده حسب گزارش اداره منابع طبیعی شهرستان سیاهکل، نظر به اینکه تردد خودروهای آفرود در اراضی ملی موجب تخریب و فرسایش محیط و زیستگاههای مناطق مرتعی و جنگلی سطح شهرستان میگردد.
بنابراین مقرر است از ورود خودروهای مذکور به اراضی ملی جلوگیری و در صورت مشاهده نسبت به توقیف خودروهای آفرود اقدام و نتیجه به این مرجع گزارش گردد و در ضمن قبل از اجرای دستور، فورا نسبت به اطلاعرسانی از طریق بنر و فضای مجازی اقدام شود.
متاسفانه سوار شدن بر ماشینهای دودیفرانسیل و برخورداری از برچسب و کارت ماشین آفرود، شجاعتی کاذب در رانندگان ایجاد میکند و این حس را به آنها القا میکند که به هر منطقهای اراده کنند میتوانند وارد شوند.
آفرودبازان، داعیهدار حفاظت از محیط زیست
یک فعال محیط زیست با اشاره به مشکلات آفرودسواری اظهار کرد: آفرود را حتی نمیتوان بخشی از گردشگری دانست، چون سود اقتصادی قابل توجهی ندارد و مربوط به جمعیت خاص و اندکی از جوانان است و متاسفانه سوار شدن بر ماشینهای دودیفرانسیل و برخورداری از برچسب و کارت ماشین آفرود، شجاعتی کاذب در رانندگان ایجاد میکند و این حس را به آنها القا میکند که به هر منطقهای اراده کنند میتوانند وارد شوند و نکته جالب اینکه اغلب آفرودبازان داعیه حفاظت از محیط زیست را دارند و میگویند زبالههایمان را از طبیعت جمع میکنیم، اینکه کسی در طبیعت زباله نریزد مصداق حفاظت از محیط زیست و منتی بر سر دیگران نیست باید این افراد را از آسیبی که به محیط زیست میرسانند آگاه کرد.
با آفرودبازن متخلف برخورد قانونی شود
این فعال محیط زیست با اشاره به این موضوع میگوید مهمترین عاملی که سبب تخریب طبیعت توسط آفرودبازان میشودعدم اطلاعرسانی است، اغلب آفرودبازان از آسیبی که به طبیعت وارد میکنند ناآگاه هستند و در صورتی که توجیه شوند از ورود به عرصههای ملی و مناطق چهارگانه محیط زیست خودداری میکنند.
وی با اشاره به راهکار مقابله با این پدیده افزود: لیدرهای آفرود بدون شک نسبت به پیامدهای آفرودبازی در طبیعت آگاه هستند و به خوبی میدانند که ورود ماشینهای آفرود به طبیعت خلاف قانون است؛ بنابراین بر این باورم که مبارزه به تخریب طبیعت توسط ماشینهای آفرود را باید از لیدرهای آفرود آغاز کنیم و اجازه ندهیم با اطلاعرسانی نادرست به مردم زمینه را برای تخریب طبیعت و قانونشکنی مردم فراهم کنند.
- کد خبر 94825
- پرینت