به گزارش غیرمنتظره و به نقل از جماران، آیتاللهالعظمی کریمی جهرمی در دیدار دادستان دادگاه ویژه روحانیت بر لزوم صیانت از حوزه و طلاب بدون جهتگیریهای سیاسی تأکید کرد.
آیتاللهالعظمی کریمی جهرمی در ابتدای سخنان خود با تقدیر و تشکر از برخی فعالیتهای انجام شده، با اشاره به جایگاه این نهاد گفت: دادگاه ویژه روحانیت باید محل حضور افراد ناصح، خیرخواه و دلسوز جامعه و دلسوز روحانیت باشد و نباید گذاشت عوامل فاسد یا نفوذی که با روحانیت رابطهٔ خوبی ندارند به این جایگاه وارد شوند و حیثیت این نهاد را از بین ببرند.
آیتاللهالعظمی کریمی جهرمی سپس با بیان اینکه روحانیت نیز مانند سایر مردم دچار اشتباه و خطا میشود، پیشگیری را مقدم بر اقدامات قضایی دانست و به دو راه مهم در این موضوع اشاره کرد و گفت: ما نباید مدام اعلام کنیم که جوانان برای ورود به حوزه بیایند؛ بلکه باید بعد از بررسیهای دقیق از اخلاق و رفتار فرد متقاضی ورود به حوزه، با شناخت کامل از خودش و خانوادهاش و عقاید آن فرد و در نتیجه با گزینشهای بسیار اجازه ورود به حوزههای علمیه را بدهیم تا در آینده شاهد این باشیم که تمام خروجیهای حوزه، حقیقتاً عامل به قرآن و پیرو راه اهلبیت (علیهمالسلام) باشند.
آیتاللهالعظمی کریمی جهرمی سپس با ذکر حدیثی از امیرالمؤمنین علیهالسلام (وَ مُعَلِّمُ نَفْسِهِ وَ مؤدبها أَحَقُّ بِالْإِجْلَالِ مِنْ مُعَلِّمِ النَّاسِ وَ مُؤَدِّبِهِم) به دومین عامل پیشگیری از وقوع جرم در میان طلاب اشاره کرد و گفت: طلاب بعد از ورود باید تحت سرپرستی اساتید اخلاق حقیقی قرار گیرند. صرف این که فلان آقا درس اخلاق دارد دلیل نمیشود که طلاب را به سمت او هدایت کنیم حتی درباره همان فرد باید دقت شود که آیا این آقا در موقعیتهای مختلف توانسته نفس خود را کنترل کند و حرفهایی که میزند تا چه میزان در جان خود آن گوینده درونی شده است تا بتواند اثرگذار در دلوجان طلاب جوان هم باشد و الّا صرف برگزاری درسهای اخلاق در حوزه هیچ فایدهای نخواهد داشت.
آیتاللهالعظمی کریمی جهرمی سپس قضات دادگاه ویژه را به رعایت عدالت و انصاف در صدور احکام قضایی توصیه کرد و گفت: گاهی شنیده میشود کسی تخلفی کرده بعد برای خانواده او هم مشکلاتی ایجاد شده است. مراقب باشیم اگر طلبهای مرتکب خلافی شده، به همان میزان خطایش، و فقط با خود او برخورد کنیم نه اینکه هم آبروی آن فرد را از بین ببریم هم در مجازات او زیادهروی نماییم.
آیتاللهالعظمی کریمی جهرمی یکی از وظایف اصلی دادگاه ویژه روحانیت را نظارت بر برنامههای صداوسیما که روحانیون در آن شرکت دارند دانست و گفت: اشخاصی روی منبر کفر میگویند، در پی ترویج معصومین علیهمالسلام نیستند؛ ولی کسی آنان را مؤاخذه نمیکند. دادگاه ویژه را نباید سیاسی کرد که چون فلان فرد سخنران بوده کسی به او کاری نداشته باشد. اگر نمیتوان این برنامهها را به طور کامل قطع کرد حداقل آن است که با موضعگیریمان فعالیتهای این قبیل افراد را به حداقل برسانیم.
آیتاللهالعظمی کریمی جهرمی خاطرنشان کرد: امام میخواستند صداوسیما دانشگاه شود آیا بعد از چهل سال این اتفاق افتاده است؟ چرا سخنرانی که حرفهای باطل میزند، دروغ و خلاف واقع میگوید یا مشکلات دیگر دارد میتواند آزادانه در تلویزیون سخنرانی کند؟ پس یکی از جاهایی که شما عزیزان باید بر آن نظارت کنید همین صداوسیماست.
آیتاللهالعظمی کریمی جهرمی وجود مشکلات اقتصادی در خانوادههای طلاب را زمینهساز بروز برخی بیاخلاقیها و جرمها در میان طلاب دانست و گفت: باید با نظارت شما، برگزاری همایشهای متعدد یا رونمایی از کتابهایی که ثمرهٔ علمی برای حوزه ندارد کم شود و هزینههای آن صرف امور معیشت طلاب گردد تا از بروز آسیبهایی که مطرح نمودید جلوگیری گردد.
پیش از سخنان آیتاللهالعظمی کریمی جهرمی، حجتالاسلاموالمسلمین قاصدی دادستان دادگاه ویژه روحانیت گزارشی از فعالیتهای دادگاه ویژه روحانیت و برخی پروندههای مربوط به طلاب که در حال رسیدگی میباشد ارائه کرد.
- کد خبر 115288
- پرینت