به گزارش سپیدخبر و به نقل از ایرنا، این میزان حیف و میل ارزی ناشی از یک اختلاف آماری جدای از هزینه هایی است که واردات مازاد بر تولید داخلی تحمیل می کند.
وزارت صنعت، معدن و تجارت میزان سرانه مصرف برنج برای هر ایرانی را بین ۴۰ تا ۴۲ کیلوگرم محاسبه می کند، در حالی که بر اساس برآورد جهاد کشاورزی، میانگین مصرف سرانه این محصول راهبردی تنها ۳۶ کیلو گرم است.
بر اساس اعلام مرکز آمار ایران، جمعیت کنونی کشور ۸۰ میلیون نفر است . مصرف برنج این تعداد جمعیت بر اساس سرانه ۴۲ کیلو گرم وزارت صنعت سالیانه سه میلیون و ۳۶۰ هزار تن و با مقیاس وزارت جهاد کشاورزی ۲ میلیون و ۸۸۰ هزار تن محاسبه می شود. اختلاف این دو رقم ۴۸۰هزار تن است.
بر پایه آمارهای وزارت جهاد کشاورزی ، سالانه حدود ۲ میلیون تا ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار تن برنج سفید در کشور تولید می شود که عمده آن در استان های گیلان و مازندران به دست می آید که حدود ۴۸۰ هزار هکتار شالیزاری دارند.
بنابر این اگر بر اساس سرانه مصرف ۴۲ کیلو گرمی وزارت صنعت محاسبه کنیم باید سالانه حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن برنج وارد شود و بر اساس رقم سرانه مصرف ۳۶ کیلو گرمی وزارت جهاد کشاورزی هم نیاز کشور واردات کمتر از ۷۰۰ هزار تن است . اختلاف این دو رقم هم به ۵۰۰ هزار تن می رسد.
چنانچه هر تن برنج وارداتی را با نرخ یکهزار دلار محاسبه کنیم ، نیازمند تامین دستکم ۵۰۰ میلیون دلار ارز یارانه ای خواهیم بود . با توجه به این که وارد کنندگان این روزها سنگ نرخ یکهزار و ۲۰۰ دلار را برای واردات هر تن برنج به سینه می زنند ، میزان ارز یارانه ای مورد نیاز به ۶۰۰ میلیون دلار خواهد رسید .
- کد خبر 15836
- پرینت