به گزارش غیرمنتظره، محمد علی الستی، کارشناس جامعهشناسی در گفتوگو با «اطلاعات آنلاین» با اشاره به تحرکات اخیر برخی عناصر تندرو علیه دولت و سیاستهای کلان نظام، بر ضرورت اهمیت اتحاد و همبستگی میان مردم و مسئولان تاکید کرد و گفت: کشور از یک جهت درگیر مسائل اقتصادی است که اقشار مختلف مردم با تنگناهای معیشتی این واقعیت را درک کرده اند. همچنین از سویی دیگر با توجه به شرایط حساس منطقه باید مراقب توطئهها بود. بنابراین در این وضعیت بیشتر از همیشه به وحدت و همدلی نیاز داریم تا بتوانیم، موانع موجود را از مسیر مدیریت کلان حذف کنیم.
این جامعهشناس گفت: اینکه بعد از انتخابات زودهنگام ریاست جمهوری «وفاق ملی» به عنوان کلید واژه در ادبیات سیاسی، مدیریتی و حتی محاورهای پررنگ شده است، موهبتی بزرگ و با ارزش برای ما به شمار میآید. زیرا یکی از اصلیترین راهکارهای عبور از بحرانهای ریز و درشت و در نتیجه تحقق طرحها و برنامههای توسعهای و تامین ثبات، امنیت و آرامش جامعه و مردم حفظ و تقویت سرمایه بزرگی به نام اعتماد عمومی است. این اعتماد عمومی نیز زمانی حاصل میشود که اذهان عمومی جامعه، دستگاهها و نهادهای رسمی را در کنار هم در تلاش برای اعتلای کشور ببینند.
افراط و تفریطها منافع عمومی را به خطر میاندازد
او افزود: در حال حاضر نظام سیاسی کشور در آستانه دیدار و گفتگو و مذاکره با کشورهای غربی است تا بلکه فعالان اقتصادی بتوانند در بازارهای جهانی اقتصاد حضور پررنگتری داشته باشند. طبعا در این شرایط نمایش وحدت و همدلی میتواند در روند گفت وگوها موثرتر باشد.
الستی در واکنش به برخی رفتارهای تند و افراطی یادآور شد: ایران قبل از مشروطه به تندوری و افراط و تفریط گروههای تندرو عادت دارد و در همه این سال ها، افراطیون به طور غیرقابل انکاری منافع ملی و مصلحت مردم را با آسیبهایی جدی روبرو کرده اند. اکنون هم گروهی همچنان تقابلهای درونی را برای خود لازم میبینند و از هیچ کوششی برای تخریب دولت و دولتمردان دریغ نمیکنند. انگار نه انگار که رقیب سیاسیشان مسئولیت مدیریت کشور را در شرایطی عهده دار است که نظام بین الملل آشکارا با ایران به تقابل پرداخته است. از آنجایی که تندروها اصلاح ناپذیر به نظر میرسند، نظام حکمرانی باید چارهای برای کنترل افراطیون بیاندیشد.
- کد خبر 124468
- پرینت