به گزارش غیرمنتظره ،در سالهای اخیر برخی افراد غیرمتخصص به دلیل عدم آشنایی با نوع معرفی جاذبههای گردشگری و مواهب طبیعی استان گیلان خود سبب ویرانی بسیاری از نقاط بکر این استان سرسبز شدهاند. یکی از این اتفاقات معرفی پسته دریایی یا پسته تالابی در رسانه ملی است.
چندی پیش بود که صداوسیمای مرکز گیلان اقدام به انتشار گزارشی در خصوص فواید بسیار زیاد پسته دریایی کرد. انتشار این گزارش اما سبب افزایش برداشت بیرویه و البته قاچاق این گیاه با ارزش که در واقع همان بذر نیلوفر تالابی است شد. همچنین در فضای مجازی و برخی سایتهای کشوری نیز در خصوص فواید این گیاه تبلیغات گستردهای صورت پذیرفت که برداشت و فروش آن هیچ منافعی برای استان گیلان نداشت و تنها سبب وارد شدن آسیبهای جدی به تالاب بینالمللی انزلی شد.
پسته آبی یا پسته مردابی در واقع بذر گل نیلوفر آبی است. این دانهها را میتوان بهصورت خام، خشک شده و بو داده مصرف کرد. ریشههای گل نیلوفر در لجن قرار دارد، اما با این وجود به سمت آسمان سرمیکشد و گلهایش با طلوع خورشید میشکفند. این گیاه از طریق دانه و ساقههای زیرزمینی رشد و تکثیر میکند؛ ریشههایش در زیر آب و برگهای آن بر روی آب قرارگرفتهاند.
در فرهنگ ایران گل نیلوفر از جایگاه خاصی برخوردار است بهنوعی که طرح آن را در تخت جمشید و نقش برجستههای آن قابلمشاهده است. همچنین در طاقبستان کرمانشاه هم طرح گل نیلوفر مربوط به زمان ساسانیان دیده میشود که نشاندهنده و نماد صلح و شادی در ایران باستان بوده است. حال اما با توجه به برداشت بیرویه پسته دریایی یا پسته تالابی میبایست نظارهگر نابودی هرچه بیشتر تالاب بینالمللی انزلی بود.
رشت۲۰
- کد خبر 40555
- پرینت