به گزارش سپیدخبر، اعطای مجوز شکار گراز به شکارچیان اروپایی مدتهاست که هر از چندگاهی به سوژه روز رسانهها تبدیل میشود بااینحال خللی در روند آن ایجاد نمیشود.
اگرچه توجیه قانونی این موضوع، آزاد بودن مصرف گوشت گراز توسط گردشگران اروپایی است اما به نظر میآید این حیوانات بختبرگشته در جنگلهای گیلان بیشتر از سر تفریح و به دلیل رکورد زنی در به دست آوردن دندان نیش به طرز فجیعی کشتهشده و گوشتشان هم مورد مصرف خوراکی قرار نمیگیرد.
قابلتأمل آنکه بسیاری از این شکارچیان گراز در کشورهای خودشان بههیچعنوان اجازه شکار نداشته و عملاً شلیک در جنگلهای گیلان را نوعی فرصت برای عقدهگشایی میدانند!
نکته مهم دیگر اینکه این گرازها اساساً طعمه شکار برای پلنگهایی هستند که کاهش دایره غذایی طی سالهای اخیر بسیاری از آنان را به کام مرگ فرستاده است.
بااینحال قربانعلی محمدپور مدیرکل حفاظت از محیط زیست استان گیلان در گفتگو با خبرنگار خزرآنلاین در خصوص دلایل صدور مجوز شکار گراز برای برخی شکارچیان خارجی، اساس این اعطای مجوز را اظهارات اهالی و شوراهای مناطق میداند و میگوید: زمانی که ببینیم تعداد گونهای بیشازحد مجاز است با کار کارشناسی و بررسیهای لازم در موارد خاصی همانند گراز، اقدام به صدور مجوز برای برخی گردشگران خارجی میکنیم.
وی در ادامه علت صدور مجوز شکار برای اروپاییها را، مطالبات جوامع محلی نسبت به حذف گونه به تعداد کارشناسی شده میداند!
این اظهارات مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان در حالی طرح میشود که چندی پیش آرزو پلنگ معروف سجیدان رودسر که طی فرآیند درمانی گسترده از دام مرگ گریخته بود، به دلیل آنچه به اذعان برخی صاحبنظران کمبود شکار در چرخه حیات بود، در مبارزه با پلنگی دیگر برای شکار یک تشی کشته شد. موضوعی که در صورت وجود دایره غذایی مناسب پلنگها که گرازها نیز جزئی از آن محسوب میشوند، شاید هرگز رخ نمیداد.
- کد خبر 6756
- پرینت