به گزارش غیرمنتظره و به نقل از خبر راست، سجاد علیپور: از حوصله خارج است که آمار و عدد و رقم ارائه دهم که در دهه اخیر، رشت چند شهردار و سرپرست به خود دیده است فقط این بس که عمر نشستن شهردار روی صندلی در رشت از زمان انعقاد نطفه یک طفل در شکم مادر تا روز تولدش کمتر است.
پرواضح است که شهرهایی که اکنون از آنها بهعنوان بلاد نمونه در مدیریت شهری نام میبریم و سرکوفت آن را به خودمان میزنیم اولین فاکتور در آنها ثبات در مدیریت بوده و بقیه آیتمها پسازآن مورد بررسی قرار میگیرد.
شاید اکنون این سؤال پیش بیاید که شهردار فعلی رشت یعنی امیرحسین علوی مگر میخواهد عزل شود که به این موضوع پرداختهای؟
پاسخ هم میتواند خیر باشد و هم بلی، موضوع این است که چند روز پیش ۹ نفر از اعضای شورای شهر رشت از ابزار قانونی خود یعنی طرح سؤال از شهردار استفاده نموده و مواردی را بیان کرده که شهردار میبایست به آن پاسخ گوید و در صورت عدم اقناع اکثریت اعضا، کفایت شهردار به رأی گذاشته خواهد شد و اگر ۹ نفر از ۱۱ عضو شورا به عدمکفایت شهردار رأی دهند او برکنار خواهد شد.
و اما سؤالهای مطرحشده که فیالواقع بهحق هستند و از معضلات شهر رشت بهحساب میآیند اینها هستند:
– سهلانگاری در پیگیری مشکلات مطرحشده سامانه ۱۳۷
– ایجاد دفتر ثبت املاک و بایگانی جامع و مستقل
– عدم رفع نواقص پلهای عابر پیاده
– اقدام نکردن برای ساخت پارکینگهای عمومی
– شناسایی و ساماندهی مشاغل پُرترافیک شهر رشت
– ترمیم نشدن آسفالتهای ورودی شهر
– قدر سهم شهرداری از جایگاه CNG
– انتخاب مدیران شهرداری رشت
پرواضح است که اعضای شورای شهر خودشان پاسخ این سؤالات و دلایل عدم رفع این معایب که سالهاست مردم رشت با آن دستبهگریبان هستند را میدانند اما آیا در مدت دو ماه که شهردار فعلی توسط خودشان رأی اعتماد گرفته میتوان این موارد را مرتفع کرد؟ پاسخ به این سؤالات از وظایف شهردار است و میبایست در مدت ۱۰ روز به انجام برساند اما در مقابل امیرحسین علوی گزارش عملکرد ۶۰ روزه خود را در اختیار رسانهها قرار داده که اگر بخواهیم چند مورد از شاخصها را نام ببریم به قرار زیر است:
– برنامهریزی افزایش درآمد و بودجه شهرداری در سال آینده بالغبر ۲۰۰۰ میلیارد تومان
– ده هزار تن آسفالت در خیابانهای اصلی و معابر
– بخشودگی ۱۰۹ میلیارد تومانی جریمه شهرداری در دیدار با معاون اول رئیسجمهور و اخذ دستور مساعد
– برنامهریزی و توزیع عادلانه امکانات و منابع در دل محلات کم برخوردار با عنوان «عزم خدمت»
– بررسی و رسیدگی به مشکلات حقوقی پلهای عابر پیاده با توجه به قراردادهای گذشته
– پیگیری مستمر جهت تعیین تکلیف وضعیت نسق سازان از معاون اول رئیسجمهور
– اورهال کلیه ناوگان مدیریت بحران شهرداری رشت
– امضای قرارداد سرمایهگذاری احداث و راهاندازی ایستگاهها و خانههای دوچرخه
– تدوین اطلس جامع سرمایهگذاری
– پیگیری ساماندهی فاضلاب و احیاء رودخانهها از وزیر کشور
– برگزاری فستیوال خوراک به مناسبت ششمین سال ثبت شهر رشت بهعنوان شهر خلاق خوراکشناسی با حضور معاون و مدیران یونسکو و شهرداران شهرهای خلاق ایران
– انتصاب مدیران بر اساس مدل شایستهسالاری
– ابلاغ بخشنامه سلامت اداری، شفافیت و مقابله با فساد
– تجمیع سامانه یکپارچه شهرسازی، نوسازی و درآمدی برای خدمات الکترونیک در آینده پس از ۱۷ سال و …
اگر بخواهیم نقش دانای کل به خود بگیریم و دو طرف را قضاوت کنیم فقط به یک فاکتور اصلی و اساسی میرسیم و آن زمان است اگر بهجای او شهردار فعلی لندن، صادق خان سکان مدیریت شهر رشت را به دست میگرفت چه عملکردی میتوانست داشته باشد؟
اگر ما اهالی رسانه و شخص شهردار و اعضای شورا با مردم رو راست باشیم و حقیقت را بگوییم تمام دعوا بر سر سؤال آخر اعضای شوراست، مشکلی که گریبان همهی شهرداران قبلی را گرفته و باعث عزلشان شده، یعنی انتخاب مدیران شهرداری که شهردار آنها را بازوان مدیریتی خود میداند و اعضای شورا آنها را ابزاری برای مدیریت در شهرداری، این موضوع برای تمامی اعضای شورای ادوار مختلف صدق میکند و در واقع شاخص قدرت یک عضو در شورا در شهر رشت برشمرده میشود، حتی برای امیرحسین علوی که سابقه دو دوره عضویت در شورای شهر را داشته و خود نیز در این بازی نقش پررنگی ایفا میکرده.
نمیدانم شاید این صحبتها بهمثابه کوبیدن آب در هاون باشد، صحبتهایی که بارها توسط اقشار مختلف به زبان آمده یا مکتوب شده اما تاکنون به نتیجه نرسیده است، متأسفانه در دورهای زندگی میکنیم که کوچکترین غفلت ما را از دیگر شهرها و استانها عقبافتادهتر میکند.
امیرحسین علوی بماند یا برود مسئله این نیست بلکه برای شهردار بعدی نیز همین چالش وجود خواهد داشت همانطور که برای شهرداران قبلی وجود داشته و تنها کسانی که متضرر خواهند شد مثل همیشه مردم مظلوم رشت خواهند بود./ سجاد علیپور دیماه ۱۴۰۰
- کد خبر 90774
- پرینت