به گزارش سپیدخبر، نخستین جلسه انجمن کتابخانه های عمومی استان گیلان امروز سه شنبه۱۸تیر به ریاست جمشیدنژاد، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری گیلان، دکتر هادی نوری، مدیرکل کتابخانه های عمومی استان، فیروز فاصلی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی، خاوری مدیرکل مسکن و شهرسازی، علی اوسط اکبری مقدم مدیرکل نوسازی مدارس گیلان، عباسقلی زاده مدیرکل امورشهری استانداری گیلان، فاطمه رفیعی مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری گیلان، محمدحسن عاقل منش رییس کمسیون فرهنگی شورای اسلامی رشت و نمایندگان دستگاه های فرهنگی در استانداری گیلان برگزار شد.
هادی نوری عصر امروز در نخستین جلسه انجمن کتابخانههای عمومی گیلان با اشاره به اینکه کتابخانههای عمومی استان گیلان در حال حاضر ۲۴۵ نیرو دارد اظهار داشت: ۶۸ درصد از نیروهای کتابخانههای عمومی گیلان را بانوان تشکیل میدهند.
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان گیلان با بیان اینکه به منظور سنجش واحد کتابخانهها چند شاخص وجود دارد تاکید کرد: این شاخصها از سال گذشته به طور ماهانه در کتابخانههای عمومی گیلان مورد ارزیابی قرار میگیرد.
نوری با تاکید بر اینکه کتابخانههای عمومی گیلان سال گذشته در شاخصها در مقایسه با سال ۹۵ با رشد مطلوبی روبهرو بوده است افزود: حوزه امانت کتاب در کتابخانههای عمومی استان گیلان روند مثبتی داشته و در نیم سال دوم با رشد ۲۳ درصدی روبهرو بوده است.
وی با اشاره به اینکه امانت کتاب در کتابخانههای عمومی استان سه ماهه نخست امسال ۲۴ درصد رشد داشته است و گیلان در مجموع ۵۷ هزار و ۳۹۲ عضو فعال کتابخانه دارد گفت: گردش کتاب در کتابخانههای سطح استان گیلان تا پایان خردادماه ۱۶۳ هزار و ۴۲۶ امانت بوده است.
نوری فضای مطالعه و زیربنای کتابخانههای استان گیلان را ۲۷ هزار و ۲۱۶ متر مربع عنوان کرد و گفت: گیلان ۱۰۷ کتابخانه دارد که از این میزان ۸۴ کتابخانه زیر نظر مستقیم این اداره کل فعالیت میکنند.
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان گیلان با اشاره به اینکه کتابخانههای استان گیلان نزدیک به یک میلیون و ۱۷ هزار نسخه کتاب دارند بیان کرد: به ازای هر ۲۵ هزار عضو در استان گیلان زیر یک متر فضای دسترسی به مطالعه در استان گیلان وجود دارد.
وی با بیان اینکه شهرستان رشت از لحاظ فضای کتابخانهای رتبه شانزدهم را در استان دارد خاطرنشان کرد: مجموعه فعالیتهای فرهنگی از جمله نشستهای کتابخوان تخصصی، مدرسهای و کتابخانهای در استان گیلان از اهمیت ویژهای برخوردار است.
نوری با تاکید بر اینکه مسابقات نویسندگی، قصهگویی و نمایشگاه کتاب بخشی از فعالیتهای فرهنگی این مجموعه است گفت: برنامههای آموزشی چون خوشنویسی، طراحی، کاردستی، کار با رایانه، نقد و رونمایی کتاب از دیگر این اقدامات است.
وی با اشاره به اینکه تمامی کتابخانههای گیلان از بخش ویژه کودک برخوردار هستند و گیلان در این حوزه جزء استانهای برتر کشور است تصریح کرد: وضعیف فعالیتهای فرهنگی کتابخانههای عمومی گیلان با رشد مطلوبی مواجه بوده است.
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان گیلان با بیان اینکه اعتبارات ساخت و شادابسازی کتابخانههای عمومی گیلان سال گذشته رشد ۶ برابری داشته است گفت: امسال مجوز ساخت دو کتابخانه در روستاهای شهرستان رضوانشهر و مسکن مهر رشت دریافت شده و درحال احداث است.
وی با تاکید بر اینکه زمین کتابخانه مسکن مهر به متراژ ۳ هزار متر تحویل داده شده است اظهار داشت: این کتابخانه امسال در مساحت ۴۵۰ متر ساخته میشود و مابقی اراضی این کتابخانه برای مراحل بعدی ساخت نگهداری میشود.
نوری با بیان اینکه ۵ شهرستان در استان گیلان کتابخانههای مستقل ندارند و با اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی در یک مجتمع فعالیت میکنند اعلام کرد: این شهرستانها نیازمند کتابخانههای مستقل هستند و باید توجه ویژهای به این مقوله شود.
وی شفت، املش، رودبار، ماسال و فومن را از شهرستانهای مذکور نام برد و بیان کرد: در شهرستان شفت زمینی به مساحت ۳۰۰ متر برای احداث کتابخانه مستقل در نظر گرفته شده که در مرکز شهر واقع است و این فرآیند در املش نیز در حال انجام است.
نوری از احداث بوستان کتاب در بلوار آیتالله رودباری شهر رشت خبر داد و با بیان اینکه این بوستان با همکاری شهرداری رشت احداث شده است افزود: انجمن خیرین کتابخانهساز در استان گیلان تشکیل شده است و جشنواره خیرین کتابخانهساز در آینده در استان گیلان برگزار میشود.
معاون استاندار گیلان: از ظرفیت خیرین برای حل مشکلات بهره برداری شود
علی اصغر جمشیدنژاد؛ معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری گیلان در نخستین جلسه انجمن کتابخانه های عمومی استان گیلان با اشاره به لزوم هم افزایی و همفکری بیشتر در رفع مشکلات موجود گفت: از کمترین امکانات بیشترین استفاده را کرد. جمشیدنژاد خاطرنشان کرد: مدیر موفق مدیری است که از منابع کم دستاوردهای مفیدتری داشته باشد.
علی اصغر جمشید نژاد، همچنین با تاکید بر استفاده از ظرفیت خیرین در عرصه های مختلف گفت: خیرین بخصوص خیرین فرهنگی می توانند با مشارکت خود بیشتر مشکلات در حوزه کتابخانه ها را حل و فصل کرد.
معاون استاندار گیلان با بیان اینکه امروز بسیاری از مردم در منازل خود کتابهای خوانده شده بسیاری دارند از لزوم فراخوان برای اهدای این کتابها از سوی مردم به کتابخانه ها سخن گفت. جمشید نژاد همچنین اضافه کرد اگر نتوانیم از ظرفیت ها استفاده مناسبی ببریم نباید به فکر افزایش کمی زیرساختها باشیم. جمشیدنژاد همچنین برگزاری برنامه های فرهنگی خصوصا نقد منابع و کتب مختلف را از مهمترین نشانه های گویایی کتابخانه عنوان کرد.
در این جلسه همچنین هریک از اعضای انجمن به بیان دیدگاه های خود در زمینه توسعه شاخصهای مختلف مطالعه پرداختند.
- کد خبر 19182
- پرینت