شما اینجا هستید

اجتماعی » سنبل آبی بی‌خیال گیلان نمی‌شود! این بار رودخانه رادارکومه لنگرود قربانی گیاه مهاجم

سپیدخبر به نقل از رشت۲۰؛ سنبل آبی یک گونه غیربومی بوده و گسترش سریع آن و پوشش کامل سطح آب موجب بروز مشکلات عدیده زیست‌محیطی خصوصاً کاهش تنوع زیستی و مرگ تدریجی تالاب‌ها را فراهم می‌نماید؛ بنابراین باید در یک اقدام علمی و اجرایی نسبت به معدوم‌سازی این‌گونه اقدام گردد.

 

هجوم این گیاه مهاجم به رودخانه و تالاب‌های سطح استان گیلان خطری جدی را در سطح استان به وجود آورده است. سنبل آبی با برگ‌های به طول ۲۰ سانتی‌متر و پهنای ۱۵ سانتی‌متر، زیبایی فریبنده‌ای دارد که هم مشکلات زیست محیطی فراوانی را به وجود می‌آورد و هم باعث کندی عبور قایق‌ها می‌شود و استفاده از آن به‌عنوان گیاه تزئینی، سرطان‌زا است.

 

حال اما انتشار ویدئوهایی در فضای مجازی حکایت از آن دارد که رودخانه رادارکومه چمخاله لنگرود جدیدترین قربانی گیاه مهاجم سنبل آبی است. گیاهی که علاوه بر خطرات زیست محیطی، به‌طور مستقیم بر روی سلامت افراد نیز تأثیر می‌گذارد و بر سرطان زا بودن این گیاه تأکید شده است.

 

در پایان امید است با اقدامی جدی، سریع و عملی علاوه بر ریشه‌کن شدن این گیاه مهاجم در رودخانه رادارکومه چمخاله لنگرود، از نفوذ آن در سایر تالاب‌ها، رودخانه‌ها و آب‌بندان‌های استان جلوگیری شود.

 

 

غیرمنتظره – سایت خبری گیلان | اخبار گیلان – خبر رشت