شما اینجا هستید

اجتماعی » طرح داده های مکانمند برای اجرای شفافیت در ساختار شهرداری

به گزارش سپیدخبر به نقل از روابط عمومی و امور بین الملل شورای اسلامی شهر رشت – پیش از ظهر امروز سوم آذر ماه، یکصد و پنجمین جلسه کمیسیون عمران و توسعه شهری شورا در دفتر معاونت شهرسازی شهرداری رشت برگزار شد.
در این جلسه که به ریاست رضا رسولی برگزار گردید، طرح داده های مکانمند برای راه اندازی سیستم شفاف سازی ساختار و خدمات شهرداری رشت بررسی شد.
در ابتدای جلسه رئیس کمیسیون اشاره نمود: طرح شفاف سازی در ساختار شهرداری به زودی برای تصویب نهایی به صحن شورا می رود.
رضا رسولی با اشاره به بررسی این طرح در کمیسیون های شورا در زمینه ضرورت اجرای طرح گفت: پیش زمینه آن رصد و پایش عملکرد مدیران در شهرداری است و باید تلاش شود کارها بصورت سیستماتیک انجام گردد.
وی با بیان اینکه برخی شهرداری ها از جمله تهران پیشرو هستتد، ادامه داد: بازدیدی در شهرداری تهران در این زمینه صورت گرفته و فرآیند رصد عملکرد شهرداری تهران در تمام حوزه ها به همراه دکتر کیاورز، مجری طرح، صورت گرفته است و بنا داریم همین سیستم را در شهرداری رشت نیز اجرایی نماییم.
رسولی افزود: امروز با حضور دکتر کیاورز، ایجاد بستر اجرایی طرح شفاف سازی بررسی می گردد.
دکتر کیاورز در توضیح این طرح افزود: بر پایه این طرح، تمام تصمیمات در هر منطقه و بودجه گذاری باید بر مبنای اطلاعات هر منطقه صورت می گیرد تا عدالت در ارائه خدمات نیز صورت گیرد.
عضو هیات علمی دانشگاه تهران ضرورت استفاده از داده های GIS را برای راه اندازی سیستم یکپارچه داده ها در شهرداری تشریح کرد و افزود: نخستین بار در شهرداری تهران، زیر ساخت داده های مکانی مورد استفاده قرار گرفت و بر همین اساس نوع خدمات برای هر سازمان بر مبنای داده ها سرویس دهی دارد.
کیاورز با اشاره به اینکه بخشی از این فرایند در شهرداری انزلی اجرا شده است، یادآور شد: تهیه نقشه هوایی یک پنج هزارم برای رشت و تهیه فرآیند اطلاعاتی ضروری است.
رییس سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری رشت پیرامون طرح شفاف سازی افزود: اگرچه طرح توسط دکتر کیاورز ارائه شده است اما تفاوت هایی بین شهرداری تهران و انزلی وجود دارد و یا باید طرح توسط شهرداری رشت تهیه شده و یا طی قرار دادی به بخش خصوصی نظیر دانشگاه گیلان واگذار گردد تا بتوانیم در اجرا آن را مدیریت نماییم.
لیلا عزیزی تصریح کرد: بسیاری از طرح های سازمان فاوا از جمله همین طرح، نیازمند اخذ مجوز از سوی شهردار یا شورای سازمان است.
مدیر طرح تحول اداری شهرداری نیز گفت: این طرح مستلزم اجرای ۵ گام است که در شهرداری رشت در گام سوم هستیم.
متین عاشوری افزود: با کلیات اجرای این طرح کسی مخالفت ندارد ولی در اجرا ابهاماتی هست زیرا بخش های مختلف شهرداری سامانه های متفاوتی دارند و ارتباط با این بخش ها مشکل است. البته برای شروع کار در مرحله صفر نیستیم و ۵۰ درصد کار انجام شده است.
وی بر استفاده از ظرفیت دانشگاه گیلان تاکید کرد و افزود: شهرداری نیروی انسانی لازم برای احصا داده ها را ندارد.
بهراد ذاکری، عضو کمیسیون در این رابطه افزود: نگرانی رییس فاوا صحیح است. شهرداری باید چارچوب اجرای این پروژه را با مشورت دیگر نهادهای اجرایی مشابه با مراکز دانشگاهی اجرا کند.
وی با اشاره به جابجایی زود هنگام مدیران در شهرداری رشت در ادوار گذشته تصریح کرد: این از ایرادهای شهرداری است که نتواند یک طرح را اجرایی کرده و پروژه بصورت ناقص واگذار می شود.
پس از بحث و بررسی پیرامون جزییات، رضا رسولی پیشنهاد داد یک کارگروه تشکیل شده و در بازه زمانی دو هفته، آغاز طرح داده های مکانمند لازم برای اجرای شفاف سازی در ساختار شهرداری آماده گردد.
دبیری کارگروه نیز بر عهده رییس فاوای شهرداری گذاشته شد.
 

غیرمنتظره – سایت خبری گیلان | اخبار گیلان – خبر رشت