به گزارش غیرمنتظره و به نقل از چند ثانیه، فرشته بهداد: عضو هیأت علمی دانشگاه علامه طباطبایی میگوید: بخش عمده ناترازی ارزی کشور به دلیل وابستگی ۹۴درصدی اقتصاد ایران به چین است.
لطفعلی بخشی عضو هیأت علمی دانشگاه علامه طباطبایی در گفتوگو با «چندثانیه» گفت: درحال حاضر بحران ناترازی ارزی_صادراتی اقتصاد کشور را به صورت جدی تهدید میکند که عمده دلیل آن تحریمها و کاهش مراودات با کشورهای خارجی است.
عضو هیأت علمی دانشگاه علامه طباطبایی با اشاره به اینکه محدودیت ارزی کشور به بازار دبی منجر شده تا علاوه بر ایجاد التهابات ارزی، فرصتهای ویژهای برای رانتخواران ایجاد شود، گفت: در وهله اول باید گفت که وابستگی ارزی ایران به عنوان یک کشور بزرگ به کشور امارات تاسف برانگیز است. از آنجایی که امارات در بخش جزایرسهگانه نیز اختلافاتی با کشورمان دارد، محدود شدن به بازار ارز دبی یک خطر استراتژیک است.
وی ادامه داد: عدم تزریق درهم از سوی بازار دبی در چند وقت اخیر به کرات پیش آمده که مستقیما بازار ارز این را ملتهب کرده است، اما در سطح کلان هیچ تصمیمی برای حل این مشکل گرفته نشده است.
این اقتصاددان کشورمان ادامه داد: موضوع ناترازی ارزی_صادراتی ریشه در وابستگی بیش از حد اقتصاد کشور به چین دارد. در حال حاضر ۹۴درصد اقتصاد ایران به چین وابسته است.
وی تاکید کرد: وابستگی بیش از حد اقتصاد کشورمان به چین فاجعه بار است. تاجران و فعالان اقتصادی باید ارز خود را از چین به امارات منتقل کرده و در امارات درهم دریافت کنند، پول نفت ایران هم به این روش دریافت میشود.
عضو هیأت علمی دانشگاه علامه طباطبایی تصریح کرد: نحوه انتقال پول از چین به ایران بسیار سخت است، از آنجایی که چشمانداز روشنی در حوزه سیاست خارجی وجود ندارد با روی کار آمدن ترامپ ممکن است چین خرید نفت از ایران را به حداقل برساند، در این صورت درآمدهای ارزی کشور بازهم افول کرده و فرصت سو استفاده برای امارات و رانتخواران ایجاد میشود.
وی در پایان تاکید کرد: ناترازی ارزی_صادراتی امروز حاصل تحریمهاست و تا زمانی که در سیاست خارجی تغییری صورت نگیرد و خطای استراتژیکی مانند وابستگی اقتصادی به چین و وابستگی ارزی به امارات ادامه یابد بحران ارزی عموم جامعه را تهدید میکند.
- کد خبر 125210
- پرینت