شما اینجا هستید

تیتر یک » قتل درختان حفاظت‌شده «سپید پلت» توسط شهرداری کیاشهر؟!

اختصاصی / به گزارش غیرمنتظره، در پی انتشار گزارشی از سوی خبرنگار پایگاه اطلاع رسانه شلتوک در خصوص قطع تعدادی از درختان ثبت ملی شده سفید پلت، حساسیت عمومی نسبت به این اقدام شهرداری کیاشهر ایجاد شده است.

شهرداری کیاشهر در شرایطی دست به چنین اقدامی زده است که درختان سپید پلت علاوه بر اینکه ثبت ملی می‌باشند، بلکه در شرایط خاص حفاظتی قرار دارند و قطع آنان به بهانه لایه روبی رودخانه اقدامی قابل‌تأمل است.

به هر صورت انتظار می‌رود شهرداری کیاشهر و در رأس آن شهردار این شهر پاسخی مناسب در خصوص این اقدام عجیب ارائه نماید.

در ادامه به توضیحاتی در خصوص گونه این درخت حفاظت‌شده و دامنه انتشار آن خواهیم پرداخت:

شرح گیاه
سفید پلت درختی است بزرگ مشابه سفید ارو بعضی آن دو را با هم اشتباه می‌کنند (بعضی نام فارسی populus alba و سفید پلت ذکر کرده‌اند.) ارتفاع آن به ۲۵ متر بالغ می‌شود دارای تاجی وسیع است و جست‌های ریشه جوش تولید می‌نماید. رنگ شاخه‌های یک ساله آن قهوه‌ای غدی است که بعد خاکستری و نقره‌ای تبدیل می‌شود و عدسک‌های آن به‌صورت خال‌های درشت سیاهی بر روی تنه‌های چند ساله در می‌آید و ظاهر می‌گردد. تنه درختان کهن‌سال دارای پوست و ریتیدم صاف است و در آن گورچه‌هایی در نتیجه رشد غیرطبیعی و نداشتن فعالیت یکنواخت طبقه مولد یا کامبیوم به وجود می‌آید و مقطع درخت را سینوسی شکل می‌سازد. برگ درختان سفید پلت مانند سایر گونه‌های صنوبر متنوع است. برگ اشتعابات کوتاه و برگ تاج درختان کهن‌سال دارای دم برگ بلند است.

پهنک آن پهن و یا گاهی تخم‌مرغی، سینوسی زاویه‌دار و یا با دندانه‌های تیز و با قاعده‌ای گوه‌ای است و پشت آن صاف است ابعاد آن ۱۵ – ۱۰ سانتی‌متر است. برگ انشعابات بلند دارای دم‌برگی کوتاه است و پهنک آن پنجه‌ای و دارای ۵ -۳ لوب عمیق و با دندانه‌های اره‌ای درشت می‌باشد. پشت آن‌ها نمدی سفید است و ابعاد آن ۳۰-۲۸ سانتی‌متر عرض و ۲۰ – ۱۰ سانتی‌متر طول می‌باشد. گل‌های آن بر روی شاتون قرار گرفته. شاتون گل‌های نر ۱۰ سانتی‌متر و شاتون گل‌های ماده ۲۰ سانتی‌متر طول دارند. محور و پا یک گل‌های نر خزی و با برگه تخم‌مرغی قهوه‌ای و دندانه‌های اره‌ای نامساوی و مژه‌های بلند می‌باشد و به‌واسطه رنگ بساک ارغوانی رنگ به نظر می‌رسد. میوه آن کپسولی تخم‌مرغی مخروطی و صاف است و دارای دو دریچه است.

دامنه انتشار
این درخت بومی جنگل‌های شمال است و از ارسباران و طوالش و آستارا تا گرگان و رشت و اطراف بجنورد انتشار دارد و گاهی در بعضی دره‌ها همراه با درخت توسکا در جنگل‌های جلگه‌ای چمستان نور و در حوالی نوشهر و همچنین جنگل‌های کشل نزدیک آستانه‌اشرفیه گیلان در کنار سپیدرود دیده می‌شود. در آنجا جنگل‌های وسیع و کهن‌سال سفید پلت یک قرن قبل و بر اثر طغیان سفیدرود ایجاد شده است. این درخت از جلگه‌های شمال تا حدود ۱۴۰۰ متر ارتفاع در تنگه راه گرگان بالا می‌رود و نیز از خوی و تبریز و جسنبگلو ارسباران و کرمانشاه و باغ باغیچ فارس و پس قلعه و قشم و راه بر کرمان در ۲۸۰۰ متر ارتفاع دیده شده است.

غیرمنتظره – سایت خبری گیلان | اخبار گیلان – خبر رشت