شما اینجا هستید

انتخابات مجلس شورای اسلامی » مشارکت حداکثری مردم در برهه حساس کنونی ضرورت دارد/ لزوم تخصیص اعتبارات برای رفع معضلات شهرستان رشت

به گزارش غیرمنتظره، حسنی نماینده مردم شهرستان رشت در نشستی با خبرنگاران که به مناسبت فرارسیدن ایام‌الله دهه فجر برگزار شد، ضمن تبریک این ایام فرخنده اظهار داشت: در روزهایی قرار داریم که یادآور بخش مهمی از تاریخ کشورمان است، ایامی که مردم ایران توانستند با رهبری خردمندانه‌ی امام راحل (ره) و با اتحاد و همدلی نظام طاغوت را سرنگون کنند و بتوانند در سایه‌ی تعالیم دینی، نظامی را پایه‌ریزی کنند که مستقل از بیگانگان باشد.

وی افزود: از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون، دشمنان با انواع خدعه‌ها و نیرنگ‌ها سعی در ایجاد تفرقه و گسستگی داشته‌اند اما این نظام مقدس با رهبری داعیانه ی مقام معظم رهبری در جهت اهداف متعالی خود استوار گام برمی‌دارد.

حسنی جوریابی به نقش و حضور مردم در برهه‌های حساس انقلاب اشاره کرد و افزود: مردم عزیز کشورمان نشان دادند هرکجا که دشمن خواسته است تا تمامیت ارضی کشور و شرایط ما را تحت تأثیر نیرنگ‌ها قرار دهد، در صحنه حضور دارند و قطعاً مشارکت حداکثری مردم در پای صندوق‌های رأی می‌تواند این امر را تداعی کند که مردم ایران نظام جمهوری اسلامی را دوست داشته و در جهت خنثی کردن توطئه‌های دشمنان باهم انسجام و وحدت دارند.

وی به شهادت سردار سپهبد حاج قاسم سلیمانی اشاره کرد و افزود: در شهادت سردار بزرگ کشورمان به عینه دیدیم که هر فرد با هر اعتقاد و گرایش سیاسی در سوگ این سردار بزرگ اشک ریختند و به عزای وی نشستند.

وی تأکید کرد: بحث فضای سیاسی و اجتماعی کشور و تهدیدهای بیگانگان در خصوص استقلال و تمامیت ارضی کشور، اهمیت انتخابات امسال را دوچندان می‌کند.

حسنی ادامه داد: کشور ما با توجه به تحریم‌های ظالمانه در شرایط اقتصادی سختی بسر می‌برد و مردم خوب ما صبر و استقامت زیادی از خود نشان داده‌اند و همه‌ی ما مسئولین وظیفه‌داریم برای بهبود وضعیت معیشتی مردم تلاش کنیم.

وی نمایندگان مجلس را ناظرین ملت بر فعالیت‌های دولت خواند و گفت: همه‌ی نمایندگان مجلس وظیفه‌دارند در چارچوب وظایف قانونی و اختیارات، کار خود را به‌درستی انجام دهند و مطالبات مردم را پیگیری نمایند.

وی خاطرنشان کرد: نباید به جهت مسائل جزئی و برخی اختلاف‌سلیقه‌های، فضای کشور را متشنج کنیم و آب به آسیاب دشمن بریزیم.

نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی با تأکید بر لزوم همدلی و وفاق همه جریان‌های سیاسی در شرایط کنونی تأکید کرد: دشمن تفاوتی در اصولگرا یا اصلاح‌طلب نمی‌بیند و قصد آن این است که همه ایران را هدف قرار می‌دهد.

حسنی ادامه داد: برخی با تأسی از القائات رسانه‌های معاند دم از تحریم انتخابات می‌زنند و این در حالی است که چنین تصمیمی نوعی خودزنی محسوب می‌شود و بنده عقیده دارم مشکلات همواره در کشور بوده و هست و باید با تعامل، اتحاد و همدلی برای حفظ نظام مقدس جمهوری اسلامی و پیشرفت و توسعه کشور این معضلات را از سر راه برداریم.

وی با بیان اینکه باید مردم را تشویق و ترغیب به حضور در صحنه‌ی انتخابات کنیم، عنوان کرد: اکنون زمانی است که باید اختلاف‌سلیقه‌های سیاسی کنار رود و همه با همراهی یکدیگر در جهت انتخاباتی پرشور تلاش کنیم و این فضا را فراهم نماییم که مردم با آگاهی دست به انتخاب اصلح بزنند و در انتخابات مجلس یازدهم مشارکت نمایند.

استان گیلان نیازمند همراهی همه نمایندگان برای رفع معضلات است

نماینده مردم شهرستان رشت با اشاره به فعالیت‌هایی که تاکنون توسط نمایندگان استان گیلان برای رفع مشکلات بخش‌های مختلف انجام‌شده است، گفت: مشکل پسماند بحثی است که نیازمند نگاه ملی است و استان‌های شمالی کشور با این تهدید عظیم مواجه‌اند.

وی از پیگیری‌های مؤثر دکتر نوبخت در جهت رفع معضل پسماند و اختصاص اعتبارات به این مقوله قدردانی کرد و گفت: دکتر نوبخت افتخار گیلان است، در حال حاضر وضعیت درآمدی ما در کل کشور شرایط خوبی ندارد اما طرح‌هایی که در حال اجرا است توسط دکتر نوبخت همواره مورد حمایت بوده و در حد توان در بخش تخصیص اعتبارات به گیلان کمک‌های خوبی داشته‌اند.

واردات بی‌رویه برنج در سال‌های گذشته وضعیت اقتصادی و معیشتی کشاورزان را به چالش کشیده است

نماینده مردم شهرستان رشت با اشاره به فعالیت‌های خود در کمیسیون کشاورزی مجلس اظهار داشت: ازآنجایی‌که خود یک روستازاده‌ام و همیشه از نزدیک با مشکلات کشاورزان آشنا بوده‌ام و مرارت‌های آنان را تا به ثمر محصول و پس‌ازآن دیده‌ام لذا تصمیم من از بدو ورود به مجلس این بود که عضو کمیسیون کشاورزی شوم تا بتوانم اندکی از معضلات کشاورزان را در زمینه تصویب قوانین و مقررات مرتفع نمایم.

وی افزود: کمیسیون کشاورزی به نظر بنده یکی از مهم‌ترین کمیسیون‌هایی است که نمایندگان استان گیلان باید حتماً در آن نقش داشته باشند با توجه به اینکه اقتصاد بسیاری از مردم شهرستان و استان وابسته به کشاورزی است از این رو حمایت از این قشر در زمینه نظارت بر مصوبات از سوی نمایندگان بسیار حائز اهمیت است، متأسفانه در طول ۴۰ سال از عمر پربرکت انقلاب اسلامی، هیچ نماینده‌ای از گیلان عضو این کمیسیون نبود و بنده نخستین نماینده‌ای بودم که عضو این کمیسیون شدم.

حسنی جوریابی عنوان کرد: کشاورزان سربازان خط مقدم این جنگ هستند و به‌درستی و تمام توان به وظایف انسانی خود عمل می‌کنند اما فرماندهان این جنگ یعنی تصمیم گیران و مدیران اقتصادی با فرمان‌های نادرست نه‌تنها کمکی به این سربازان مظلوم نمی‌کنند بلکه با سوءاستفاده از جایگاه خود مانع پیشرفت و ادامه فعالیت آن‌ها نیز می‌شوند.

وی با اشاره به بحث واردات برنج خاطرنشان کرد: همواره بحث واردات برنج در فصل برداشت جزء دغدغه‌های کشاورزان بوده است و کشاورزان نیز متحمل ضرر و زیان‌های فراوانی در این خصوص شده‌اند، هیچ کنترلی در بحث واردات برنج وجود ندارد. نیازمصرفی که در کشور به برنج وجود دارد طبق آمار خود وزارت جهاد کشاورزی که مستند آن موجود است دو میلیون و ۸۰۰ هزار تن در سال است، تولید برنج در کشور دو میلیون و ۴۰۰ هزار تن می‌باشد و می‌توان گفت که حدود نیم میلیون تن نیاز به واردات برنج داریم و این میزان برمبنای رسمی است که بنده اعتقادی به این میزان واردات ندارم اما آمار وزارت را می‌پذیریم.

وی افزود: آمار واردات برنج از سال ۸۵ تا ۹۵ طی ده سال ۱۵ میلیون تن بود یعنی به طور میانگین سالی یک‌میلیون تن برنج وارد شد و این برنج‌ها در انبارها موجود است، این امر سبب شد که برنج تولیدی کشاورزان خواهان و مشتری نداشته باشد، هرسال هزینه‌های کشاورزان در زمینه‌های کود، بذر، ماشین‌آلات و مواردی که از دولت خریداری می‌کنند دچار تورم و افزایش قیمت شده است.

حسنی ادامه داد: میانگین درآمد یک کشاورز سالانه به ۵ میلیون تومان هم نمی‌رسد و وضعیت زندگی یک کشاورز و خانواده‌ی آن با درآمد پایین بسیار اسفناک است و این مشکلات نیز از سوی وزارت جهاد کشاورزی و دولت برای کشاورز وارد شده است.

وی افزود: تعرفه‌ی واردات برنج از ۴۰ درصد به ۵ درصد کاهش‌یافته بود، من در این خصوص اعتراض زیادی داشتم و نتیجه‌ی این اعتراضات این بود که این تعرفه به ۲۸ درصد رسید و این در حالی است که دولت می‌تواند تعرفه‌ی واردات برنج را افزایش دهد و مابه‌التفاوت آن را در کشاورزی و تسطیح اراضی استفاده کند.

وی در خصوص استیضاح وزیر کشاورزی پیشین گفت: نخستین بار بنده استارت استیضاح آقای حجتی را زدم و این روند را به‌جایی رساندم که متأسفانه برخی نمایندگان مجلس و حتی نمایندگان هم استانی من از وزیر دفاع کردند و مجدداً وزیر رأی اعتماد گرفت اما دوباره در خصوص واردات برنج پس از یک سال اعتراض داشتم که ایشان باید در مجلس حضور می‌یافت و پاسخ می‌داد اما استعفا داد.

مافیای برنج قابل‌شناسایی و پیگیری است

حسنی در خصوص بحث واردات برنج ادامه داد: باند تعیین‌شده‌ای در خصوص مافیای برنج وجود دارد که سرنخ آن را می‌توان به‌راحتی یافت.

وی افزود: کاهش تعرفه‌ی واردات برنج به‌این‌علت بود که مافیای واردات با سود بادآورده از این واردات قانع نبودند و سود بیشتری می‌خواستند اما بنا به اعتراض نمایندگان کمیسیون کشاورزی این تعرفه به ۲۸ درصد رسید.

نماینده مردم شهرستان رشت ادامه داد: امسال در خصوص واردات برنج اقدام به موقعی انجام دادیم که در فصل عرضه‌ی محصول برنج کشاورزان به مدت ۴ ماه، واردات برنج به کشور ممنوع شود و این کار، کار بزرگی بوده است.

شالی‌کوبی‌ها از پرداخت ارزش‌افزوده معاف شدند

حسنی با بیان اینکه از کارخانه‌های شالی‌کوبی ارزش‌افزوده اخذ می‌شد، گفت: متأسفانه به‌درستی بحث فعالیت شالی‌کوبی‌ها از سوی اداره مالیات تفسیر نمی‌شد، زمانی که شلتوک به شالی‌کوبی می‌رود هنوز محصول واقعی برنج تولید نشده است اما در همین مورد از کارخانه‌های شالی‌کوبی ارزش‌افزوده اخذ می‌شد.

وی ادامه داد: ماده‌واحده و الحاقیه ای را در نطق خود در مجلس مطرح کردم و محصولات کشاورزی را که ارزش‌افزوده به این محصولات تعلق نمی‌گیرد عنوان کردم و با ۱۶۰ رأی نمایندگان توانستم عدم اخذ ارزش‌افزوده از شالی‌کوبی‌ها را به تصویب مجلس برسانم.

احداث مسکن مهر طرح خوبی بود که در عمل به‌درستی اجرا نشد

حسنی جوریابی در بخش دیگری از سخنان خود به بحث مسکن مهر اشاره کرد و گفت: احداث مسکن مهر طرح خوبی بود که موجب خانه‌دار شدن بسیاری از قشرهای متوسط و رو به پایین جامعه شد. بسیاری از مردم با عشق خانه‌دار شدن، تمامی دارایی خود را فروختند و برای خرید مسکن مهر سرمایه‌گذاری کردند اما متأسفانه در خصوص صدور سند این خانه‌ها عنوان گردید که سند به‌صورت ۹۹ ساله است.

وی افزود: من طی بحثی در مجلس بیان کردم که در حال حاضر کشور ما نیاز به این دارد که به مردم روحیه و انگیزه دهد، قشر ضعیف جامعه با هزاران مشکلی که با آن دست‌به‌گریبان هستند در مسکن مهر صاحب‌خانه شده‌اند اما سندی در دست ندارد.

وی اذعان داشت: الحاقیه ای در طرح ارائه کردم که ارائه‌ی سند به مردم صورت گیرد و خوشبختانه نمایندگان مجلس استقبال کردند و به‌صورت قانون نیز انجام‌شده است.

طرح هادی در روستاها باید بازنگری شود

نماینده مردم شهرستان رشت در ادامه در خصوص اجرای طرح‌های هادی در روستاها گفت: در ابتدای امر اجرای طرح هادی در روستاها با کمترین مطالعه انجام شد و بر طبق قانون باید اجرای طرح هادی هر ده سال این طرح بازنگری شود. در حال حاضر روستایی در شهرستان وجود دارد که ۱۷ سال از اجرای طرح هادی گذشته است اما هیچ بازنگری در این طرح صورت نگرفته و بنده بارها با مدیرکل بنیاد مسکن و معاون سازمان صحبت کرده‌ام اما عنوان می‌کنند که اعتباری برای بازنگری نداریم.

وی افزود: جمعیت روستاها در حال حاضر افزایش داشته است و باید این بازنگری در طرح هادی در روستاها انجام شود. اگر فرزند یک روستایی بخواهد در کنار خانه‌ی پدری خود بر اساس عرف، خانه‌ی کوچکی بسازد از ساخت‌وساز وی جلوگیری می‌شود اما این در حالی است که هکتارها زمینی که توسط زمین‌خواران خریداری می‌شود و موجب از بین رفتن ساختار زندگی روستایی می‌شود به‌راحتی مجوز خرید زمین به آنان داده می‌شود.

حسنی خاطرنشان کرد: نمایندگان باید به بازنگری طرح هادی و انجام آن توسط دولت توجه ویژه داشته باشند.

توجه به رفع مشکلات معیشتی مردم در رأس امور قرار دارد

حسنی جوریابی با اشاره به تأکیدات مقام معظم رهبری در سال‌های اخیر در خصوص رونق تولید و رفع موانع آن گفت: باید با تقویت بنگاه‌های زودبازده که در حال حاضر سهل‌ترین مسیر برای تولید و رونق اقتصادی هستند به دنبال رفع معضل بیکاری و اشتغال‌زایی باشیم.

وی ادامه داد: با توجه به شرایط سخت اقتصادی کشور نمی‌توان انتظار داشت که واحدهای صنعتی و تولیدی عظیمی ایجاد شود و باید با تقویت و حمایت از واحدهای تولیدی کوچک بحث معیشت و اشتغال مردم را مرتفع نماییم.

وظیفه‌یک نماینده مجلس عزل و نصب مدیران نیست

حسنی با اشاره به وظایف نمایندگان مجلس گفت: در وهله‌ی اول وظیفه‌ی یک نماینده مجلس قانون‌گذاری و در وهله‌ی بعدی نظارت بر اجرای قانون است. متأسفانه مجلس در تصویب قوانین و قانون‌گذاری زیادی پیشروی کرده است، تنها کشوری که بیش‌ازحد معمول قانون دارد ایران است و از آن‌سو در نظارت بر اجرای قوانین کوتاهی شده است.

وی افزود: برخی از نمایندگان مجلس به‌جای اینکه به مدیر دستگاه دولتی و به وزیر در نحوه‌ی اجرای قوانین تذکر دهند و بر نظارت آن‌ها دقت لازم داشته باشند متأسفانه در انتصاب مدیران دخالت می‌کنند و این در حالی است که عزل و نصب یک مدیر وظیفه‌ی وزارتخانه و دولت است و نماینده مجلس صرفاً باید نظارت کنند و در حین کار نظر دهد.

نظارت بیشتری بر ساخت‌وسازهای شهری صورت گیرد

نماینده مردم شهرستان رشت در خصوص کمیسیون ماده صد شهرداری‌ها اظهار داشت: قانون می‌گوید که اگر تخلفی در ساخت‌وسازهای شهری صورت گیرد این تخلف به کمیسیون ماده ۱۰۰ ارجاع داده شود و درصدی به جهت تخلف از فرد متخلف اخذ شود و این ماده‌ی قانونی فقط به‌منظور جلوگیری از تخلف و اشتباه در ساخت‌وساز است و شهرداری موظف می‌باشد که در ساخت‌وسازهای شهری از طریق کارشناسانی که دارد به دنبال ساخت‌وسازهای بدون مجوز بگردد.

وی افزود: بسیاری از مشکلات ساخت‌وساز شهری در همین بحث کمیسیون ماده صد خلاصه می‌شود، اجازه داده می‌شود که تخلف غیرمجاز صورت گیرد و پس‌ازاینکه این ساخت‌وساز انجام می‌پذیرد پرونده به کمیسیون ماده صد می‌رود و بنده عقیده دارم که بر فعالیت کمیسیون ماده ۱۰۰ باید نظارت بیشتری صورت گیرد.

غیرمنتظره – سایت خبری گیلان | اخبار گیلان – خبر رشت