شما اینجا هستید

سیاسی » پزشکیان باید به کسانی که آبروی خود را برای او وسط گذاشتند توضیح دهد/ فردی که مخالف پزشکیان بوده می‌تواند وزیر شود؛ اما یک اهل‌سنت نه؟

به گزارش غیرمنتظره و به نقل از اصلاحات نیوز، جلیل رحیمی جهان آبادی، نماینده ادوار مجلس و رئیس پیشین فراکسیون اهل‌سنت با انتقاد از کابینه معرفی شده پزشکیان به مجلس گفت: مردم در انتخابات اخیر در شرایط سختی پای صندوق رأی آمدند. میزان مشارکت نشان می‌دهد ۵۰ درصد مردم انتخابات را راهی برای خواسته‌های خود نمی‌دانند و بخشی از ۵۰ درصد دیگر هم که پای صندوق آمدند، با هزار بیم و امید به پزشکیان رأی دادند.

او در ادامه تصریح کرد: به نظرم خواسته اصلی مردم تغییر شرایط موجود است و کابینه‌ای که پزشکیان علی‌رغم تشکیل کارگروه، رایزنی و نظرخواهی تشکیل داده، نمی‌تواند نیاز و خواسته مردم را فراهم کند. اگر نگاهی به کابینه بیندازید، حدود ۸ نفر از آن‌ها چهره‌های اصولگرا هستند. اصولگرایی و اصلاح‌طلبی فی‌نفسه بد نیست، به‌هرحال هر کسی گرایش سیاسی دارد. در این انتخابات مردم به تفکر اصولگرایی و اصولگرایان رأی ندادند. مردم انتخاب کردند تفکر اصلاح‌طلبی در دولت جدید حرف اول و آخر را بزند.

او ادامه داد: انتظار می‌رفت ساختار اکثریت کابینه نیروهای توانمند و نخبه جنبش اصلاحات باشند تا بتوانند فضای کشور را به سمت بهبود راهبری کنند، پشتوانه اجتماعی مردم را سامان دهند و اصلاحات سیاسی، اقتصادی و اجتماعی را انجام دهند.

این نماینده سابق مجلس می‌گوید: اکنون ۸ نفر از لیست کابینه پیشنهاد شده اصولگرا هستند و هیچ ارتباطی با خط‌مشی پزشکیان ندارند و مشخص نیست این ۸ بزرگوار که نه دولت و نه تفکر پزشکیان را قبول نداشتند در این لیست چه می‌کنند.

کابینه‌ای که پزشکیان علی‌رغم تشکیل کارگروه، رایزنی و نظرخواهی تشکیل داده، نمی‌تواند نیاز و خواسته مردم را فراهم کند. اگر نگاهی به کابینه بیندازید، حدود ۸ نفر از آن‌ها چهره‌های اصولگرا هستند. اصولگرایی و اصلاح‌طلبی فی‌نفسه بد نیست، به‌هرحال هر کسی گرایش سیاسی دارد. در این انتخابات مردم به تفکر اصولگرایی و اصولگرایان رأی ندادند. مردم انتخاب کردند تفکر اصلاح‌طلبی در دولت جدید حرف اول و آخر را بزند.

رحیمی جهان آبادی با انتقاد از حضور اندک چهره‌های اصلاح‌طلب در لیست کابینه اظهار کرد: از ۱۱ نفر دیگر، چند نفر اعتدالی هستند که خب در ایام انتخابات با پزشکیان و مردم همراهی کردند؛ البته که چهره‌های ضعیفی هم هستند و نمی‌دانم به چه نحوی معرفی شده‌اند. دو یا سه نفر هم نیروهای اصلاح‌طلب مانند آقایان نوری و ظفرقندی در کابینه وجود دارد که اتفاقاً گزینه‌های قابل‌پذیرش و متخصص همین افراد هستند.

وی ضمن بیان این مطلب که ۵۰ درصد جمعیت کشورمان را زنان تشکیل می‌دهند و پزشکیان در ایام انتخابات بارهاوبارها بر حقوق زنان تأکید کرد، گفت: چرا فقط یک زن آن‌هم در حوزه میدانی و عمرانی معرفی شده است؛ چرا برای سایر وزارتخانه‌ها گزینه زن معرفی نکردند؟ چرا وزارت آموزش‌وپرورش، گردشگری و… وزیر زن معرفی نشده است؟ پزشکیان باید به مردم، به جامعه رأی‌دهنده و به بزرگان اصلاح‌طلب که آبروی خودشان را وسط گذاشتند، توضیح دهد.

پزشکیان در ایام انتخابات بارهاوبارها بر حقوق زنان تأکید کرد؛ اما چرا فقط یک زن آن‌هم در حوزه میدانی و عمرانی معرفی شده است؛ چرا برای سایر وزارتخانه‌ها گزینه زن معرفی نکردند؟ چرا وزارت آموزش‌وپرورش، گردشگری و… وزیر زن معرفی نشده است؟ پزشکیان باید به مردم، به جامعه رأی‌دهنده و به بزرگان اصلاح‌طلب که آبروی خودشان را وسط گذاشتند، توضیح دهد.

جهان آبادی در ادامه خاطرنشان کرد: آقای پزشکیان باید توضیح دهد که به چه دلیل فقط یک خانم را معرفی کرده، چرا اهل‌سنت را کنار گذاشته است؟ در قانون اساسی آمده رئیس‌جمهور باید از پیروان مذهب رسمی باشد، تا زمانی که قانون اساسی اصلاح شود به آن احترام می‌گذاریم؛ اما برای انتخاب وزرا قانون نانوشته‌ای وجود دارد؟ اگر بله پس چرا آقای پزشکیان وعده دادند و صحبت از عدالت و استفاده از اهل‌سنت کردند؟ من خودم در برخی از کارگروه‌ها بودم، چهره‌های نخبه اهل‌سنت با رزومه‌های خوب معرفی شدند، به چه دلیل اجازه ندادند این افراد در لیست وزرا باشند؟ چه اشکالی داشت برای چند وزارتخانه غیرحساس از اهل‌سنت استفاده می‌شد؟ فردی که از نزدیکان قالیباف و از مخالفان پزشکیان است می‌تواند وزیر شود؛ اما یک اهل‌سنت نه؟

او با بیان این نکته که این کابینه نمی‌تواند مردم را راضی کند، گفت: یک فرد اصولگرا که دیدگاه بسته‌ای دارد در رأس یک وزارتخانه مهم، به‌هیچ‌عنوان نمی‌تواند اصلاحات و وعده‌های که آقای پزشکیان در انتخابات داد را پیش ببرد. در بدنه وزارتخانه‌ها باید از جوانان استفاده شود تا وعده‌ای که به آن‌ها داده محقق شود.

آقای پزشکیان باید توضیح دهد که به چه دلیل فقط یک خانم را معرفی کرده، چرا اهل‌سنت را کنار گذاشته است؟ در قانون اساسی آمده رئیس‌جمهور باید از پیروان مذهب رسمی باشد، تا زمانی که قانون اساسی اصلاح شود به آن احترام می‌گذاریم؛ اما برای انتخاب وزرا قانون نانوشته‌ای وجود دارد؟ اگر بله پس چرا آقای پزشکیان وعده دادند و صحبت از عدالت و استفاده از اهل‌سنت کردند؟ من خودم در برخی از کارگروه‌ها بودم، چهره‌های نخبه اهل‌سنت با رزومه‌های خوب معرفی شدند، به چه دلیل اجازه ندادند این افراد در لیست وزرا باشند؟ چه اشکالی داشت برای چند وزارتخانه غیرحساس از اهل‌سنت استفاده می‌شد؟ فردی که از نزدیکان قالیباف و از مخالفان پزشکیان است می‌تواند وزیر شود؛ اما یک اهل‌سنت نه؟

این نماینده سابق مجلس می‌گوید: باتوجه‌به طیف اصولگرایی مجلس، فکر می‌کنم چند وزیر پیشنهادی رأی اعتماد نگیرند. پزشکیان باید نیروهای شاخص اصلاح‌طلب را در کابینه قرار می‌داد که اگر چند نفر هم رأی اعتماد نگرفتند مشکلی پیش نیاید؛ اما اکنون با این چینش کابینه، آقای رئیس‌جمهور، خود را در میان وزرا در موضع اقلیت قرار داده است.

غیرمنتظره – سایت خبری گیلان | اخبار گیلان – خبر رشت