به گزارش غیرمنتظره و به نقل از رویداد۲۴، آمریکا در آخرین تلاشهای ضد ایرانی خود یک بار دیگر در سازمان ملل ناکام ماند و لایحه ذیل بودجه ۲۰۲۱ این سازمان با رای قاطع اعضا رد شد، اما در میان تعداد معدود کشورهایی که با این لایحه آمریکایی مخالفت نکردهاند، نام یک کشور نگران کننده است؛ عراق.
دونالد ترامپ در تلاش است تا آخرین روزهای حضورش در کاخ سفید را به جهنمی برای ایران تبدیل کند و تنها در یک فقره، دو پاراگراف جدید به لایحه بودجه ۲۰۲۱ سازمان ملل متحد اضافه کرده و در آن خواستار تسهیل تشکیل کمیته تحریمها و پنل کارشناسی شده است.
ریچارد میل معاون سفیر آمریکا در سازمان ملل در توضیح پیشنهادهای آمریکا در سازمان ملل مدعی شده بندهای جدید در راستای تصمیم آمریکا مبنی بر استفاده از مکانیزم ماشه و اعمال مجدد تحریمهای لغو شده سازمان ملل علیه ایران است. او به اعضای سازمان ملل یادآور شده که اعمال مجدد تحریمها از جانب آمریکا کاملا حق این کشور و در راستای فرآیند پیشبینی شده در قطعنامه ۲۲۳۱ تحت عنوان اسنپ بک بوده است. در نهایت پیشنهاد آمریکا ذیل لایحه بودجه سازمان ملل برای سال ۲۰۲۱ با مخالفت ۱۱۰ عضو این سازمان و تنها موافقت ۱۰ عضو با شکست مواجه شد.
تجربه این ناکامی برای ایالات متحده آمریکا چیز تازهای نبود. این کشور در ماه سپتامبر یک بار دیگر شانس خود را برای تمدید تحریمهای تسلیحاتی ایران در شورای امنیت امتحان کرد اما با رای قاطع اعضا ناکام ماند، اما آنچه این بار اهمیت دارد ترکیب آرای اعضای سازمان ملل است. از میان ۱۵ کشور همسایه ایران، شش کشور روسیه؛ ترکیه، پاکستان، قزاقستان، آذربایجان و ارمنستان به این پیشنهاد دو بندی آمریکا رای منفی دادند. همانگونه که پیشبینی میشد عربستان و بحرین رای موافق و عمان، قطر، امارات، کویت و یک کشور دیگر یعنی عراق به این قطعنامه رای ممتنع دادهاند. اما نکته مهم در این میان، رای ممتنع عراق به قطعنامه علیه ایران بود که در دولت الکاظمی انجام شد.
- کد خبر 72752
- پرینت