شما اینجا هستید

تیتر یک » یادداشت وارده | آسیب‌شناسی برگزاری چهاردهمین نمایشگاه کتاب گیلان

به گزارش سپیدخبر و به نقل از رشت۲۰، کتاب و کتاب‌خوانی می‌تواند بر بینش درایت و دانش مردم تأثیرگذار باشد. در این راستا برپایی نمایشگاه کتاب استانی این امکان را در اختیار مردم شهرستان‌ها می‌گذارد که با آثار نویسندگان حوزه‌های مختلف آشنا و از تازه‌های کتاب مطلع شوند.

بسیاری از صاحب‌نظران عرصه کتاب بر این باور هستند که تجربه برگزاری نمایشگاه‌های استان کتاب تجربه موفقی بوده است ازاین‌رو برای بالا بردن کار و استفاده از تمام ظرفیت‌های مناسب منطقه‌ای بهتر است روند برپایی نمایشگاه استانی توسط کارشناسان آسیب‌شناسی و رصد شود تا برنامه‌های بهتری تدوین و در دستور کار قرار بگیرد.

آنچه سال‌هاست در نمایشگاه کتاب استانی گیلان به چشم می‌خورد رصد نکردن نقاط ضعف و قوت این جریان است. یکی از مواردی که سبب غنای نمایشگاه می‌شود حضور ناشران برجسته کشوری است که می‌تواند بخش از نیازهای اهل کتاب را برطرف کند که متأسفانه در طول چند دوره گذشته بسیاری از ناشران طراز اول کشور به این نمایشگاه نیامده‌اند. علاوه بر این برخی از غرفه‌ها با ارائه کتاب‌های عمومی که در همه فروشگاه‌ها یافت می‌شود عرصه را بر پژوهشگران و کتاب‌خوانان حرفه‌ای تنگ کرده‌اند. از جمله این کتاب‌های عمومی می‌توان به دیوان شاعران کلاسیک ایران اشاره کرد که بیشتر آن‌ها با نمایی جذاب و نفیس منتشرشده‌اند اما از نظر تصحیح و روزآمد بودن نشر چندان اعتباری ندارند. این امر تا جایی به چشم می‌آید که برخی غرفه‌ها و ناشران این نوع آثار را دستمایه تجارت خود کرده‌اند و به دنبال ارائه کتاب‌های جدید نیستند.

از موارد دیگر که سبب غنای نمایشگاهی می‌شود طراحی غرفه نمایشگاه و اجرای آن است درصورتی‌که طراحی غرفه نمایشگاه شما در ذهن مخاطب ماندگار بماند موفقیت بزرگی را در راه حضور در نمایشگاه کسب کرده‌اید پس اهمیت و طراحی غرفه و اجرای آن از همه جهات رنگ، اندازه، محصولات بسیار زیاد است و باید به این موضوع توجه کرد.

به خاطر ماندن به‌قدری ارزشمند است که تأثیر طراحی غرفه نمایشگاه را محدود به زمان و مکان نمایشگاه نمی‌کند و به تصمیم‌گیری مشتریان برای خرید از آن غرفه مؤثر است هم‌چنین باعث می‌شود تا در مدت‌زمانی نسبت به محصولات نام و نشان غرفه در ذهن مشتری باقی بماند.

نگاهی به نمایشگاه امسال و دیدن غرفه‌ها نشان‌دهنده این است که اکثر ناشران و دستگاه‌های اجرایی که در امر چاپ کتاب دخالت دارند هیچ برنامه‌ای در غرفه آرایی ندارند پس از قدم زدن در نمایشگاه شاید تنها غرفه‌ای که دارای برنامه و چیدمان و طراحی مناسب در رنگ اندازه و حجم می‌باشد غرفه حوزه هنری گیلان که البته از نظر محتوا و عرضه کتاب‌های مناسب نیز پربار است کمی رصد کردن در بین مشتریان نیز نشان می‌دهد این غرفه در ذهن مخاطب مانده است بعد از غرفه حوزه هنری می‌توان از غرفه بنیاد شهید و امور ایثارگران نام برد که از لحاظ شکلی قابل‌قبول به نظر می‌رسد اما غنای محتوایی لازم را ندارد؛ اما سؤال اساسی این است نحوه چیده‌مان و دادن غرفه به دستگاه‌ها و ناشران لبه چه شکل است آیا متر و مقیاسی وجود دارد؟

اما آنچه در نگاه اول می‌توان دید این است که چرا غرفه خوبی مثل حوزه هنری گیلان که دارای طراحی جدیدی است و تنوع محصولات مختلفی هم دارد باید در جای پرتی قرار گرفته باشد درحالی‌که وجود اینگونه غرفه‌ها در جای مناسب می‌تواند امتیاز مثبتی برای کل نمایشگاه در نظر گرفته شود.

برای سال‌های آتی برگزاری نمایشگاه باید از کارشناسان و دستگاه‌ها و ناشرانی که بیشترین محصولات و غرفه آرایی مناسبی دارند دعوت کرد که روند برگزاری نمایشگاه به‌صورت جدی آسیب‌شناسی شود.

غیرمنتظره – سایت خبری گیلان | اخبار گیلان – خبر رشت