شما اینجا هستید

اجتماعی » یک بام و دو هوای محیط زیست و بلایی که بر سر جنگل‌های هیرکانی آمد

اختصاصی / به گزارش غیرمنتظره، معین حسن زاده: ویدئویی در فضای مجازی منتشر شده که حکایت از آسیب به جنگل‌های هیرکانی در محدوده استان مازندران دارد. (اینجا را ببینید)

این تصاویر در شرایطی منتشر شده که جنگل‌های هیرکانی در شرایط «فصل گاوبانگی» قرار دارد و در استان گیلان نیز حتی سامان محیط زیست استان ورود تورهای گردشگری به جنگل‌های گیلان را ممنوع کرده بود. (اینجا را بخوانید)

سرشماری پائیزه مرال در زیستگاه‌های این گونه جانوری در حال انقراض با حضور محیط بانان و کارشناسان حفاظت محیط زیست بصورت شبانه در مناطق جنگلی در شرایطی در حال انجام است که هرساله از نیمه شهریور ماه تا اواسط مهر ماه، سرشماری مرال در زیستگاه‌های استان انجام می‌شود؛ این دوره سرشماری که موسوم به «گاو بانگی» است، زمان جفت‌گیری مرال‌ها است که مرال‌های نر با برآوردن نعره‌های بسیار بلند، مرال‌های ماده‌را به سمت خود می‌کشانند.

مرال (Cervus elaphus)، گوزن یا گاوکوهی بزرگترین علفخوار جنگل‌های شمال ایران است که در حال حاضر به دلیل تخریب زیستگاه و شکار بی‌رویه در معرض تهدید قرار دارد.

در این بین و در استان مازندران چنین فاجعه‌ای در پی بی‌توجهی مسئولین رخ میدهد و آب از آب نیز تکان نمیخورد! آنهم در جنگل‌هایی با عمر بیش از ۵۰ میلیون سال که تکرار آن هیچگاه امکان‌پذیر نخواهد بود.

اما عجیب‌ترین قسمت ماجرا جایی است که شینا انصاری در واکنش به ویدیوی منتشرشده از آسیب‌رساندن یک گروه فیلم‌سازی به جنگل‌های هیرکانی در شبکه ایکس می‌نویسد: «پس از انتشار ویدیوهایی درباره خسارت‌های یک گروه فیلمسازی به جنگل‌های هیرکانی، موضوع را از اداره‌کل مازندران جویا شدم. سازمان محیط‌زیست مجوزی صادر نکرده است. انتظار می‌رود سازمان منابع طبیعی هنگام صدور مجوز درباره پیامدهای انفجارها بر حیات وحش منطقه با سازمان مکاتبه کند.»

این موازی کاری دستگاه‌ها و صدور مجوز از طریق یک دستگاه وعدم اطلاع آن به دستگاه‌های حفاظتی دیگر موضوع جدیدی نیست، اما بسیار عجیب است که در حوزه حفاظت از محیط زیست آگاهی لازم از وجود ندارد.

غیرمنتظره – سایت خبری گیلان | اخبار گیلان – خبر رشت