به گزارش سپیدخبر، در پنجاه و هفتمین جلسه کمیسیون بهداشت شورای شهر رشت بود که مدیرعامل سازمان آتش نشانی شهرداری رشت با اشاره به در پیش بودن روز آتش نشانی و خدمات ایمنی گفت: اولین آتش نشان شهید کشور اصالتا رشتی بوده و در آتش نشانی تهران فعالیت می کرد و به همین مناسبت در روز آتش نشانی و خدمات ایمنی با خانواده این شهید بزرگوار دیدار خواهیم داشت.
این در حالی است که با جستجوی ساده ای در فضای مجازی می توان دریافت که اولین شهید آتش نشانی کشور، شهید صمد سلمانیان مهدیشهری است. (اینجا را بخوانید)
شهید «صمد سلمانیان مهدیشهری» اولین شهید آتش نشانی است که در مهرماه سال ۱۳۱۱ در خانواده ای مذهبی در مهدیشهر متولد شد. وی در کودکی پدر و مادرش را از دست داد و بعد از آن به همراه برادرش به تهران مهاجرت کرد و به کار و تحصیل پرداخت. سلمانیان در خرداد ۱۳۳۷ جذب آتش نشانی تهران شد و پس از گذراندن دوره آموزشی در میدان حسن آباد از ایستگاه های قدیمی آتش نشانی مشغول به کار شد و در نهایت به ایستگاه منطقه شمیران انتقال یافت.
در ۲۶ مرداد ۱۳۵۰ بود که حریق یک منزل مسکونی در محدوده ایستگاه اعلام شد و این آتشنشان فداکار به اتفاق همکاران خود برای اطفای حریق عازم شدند که قبل از رسیدن به محل عملیات، خودروی ساواک با ماشین آتش نشانی تصادف کرد و سلمانیان در حین خدمت به مردم به شهادت رسید و اولین شهید آتش نشانی شد. پیکر پاک شهید گرانقدر صمد سلمانیان مهدیشهری در قطعه ۱۸ بهشت زهرای تهران به خاک سپرده شد.
هم اکنون هم یکی از ایستگاه های آتش نشانی تهران (ایستگاه شماره ۱۰۰ میدان المپیک) به نام شهید سلمانیان نام گذاری شده است.
- کد خبر 24437
- پرینت