به گزارش غیرمنتظره و به نقل از گیل ابراز، مدیر درمان تامین اجتماعی گفت: بخش سازمان تأمین اجتماعی متولی تأمین سلامت و خدمات درمانی برای بیش از ۱میلیون و ۳۰۰هزار نفر بیمه شده اصلی و اعضای خانواده آنها در گیلان به دو شکل درمان مستقیم در مراکز ملکی و درمان غیر مستقیم توسط مراکز طرف قرارداد خدمات درمانی ارائه می کند.
مهمترین چالش حال حاضر بخش درمان تامین اجتماعی جذب پزشک است
مدیر درمان تامین اجتماعی مهمترین چالش حال حاضر بخش درمان تامین اجتماعی را جذب نیروی انسانی متخصص اعم از پزشک، پرستار و سایر نیروهای تخصصی بیان کرد و گفت: مهمترین معضل در جذب نیروها نظام پرداختی است که در حال حاضر با پرداخت تعرفه های دولتی جذابیتی برای این نیروهای متخصص وجود ندارد.
دکتر ابراهیمی، تفاوت فاحش تعرفه های پزشکی در بخش دولتی و خصوصی را مهمترین علت عدم تمایل پزشکان در بیمارستان رسول اکرم بیان کرد و گفت: یکی از دلایل اصلی نبود پزشک رادیولوژی در این بیمارستان پایین بودن تعرفه پزشکی است. به عنوان مثال اگر کسی بخواهد سونو کامل شکم و لگن را در این بیمارستان با تعرفه دولتی انجام دهد؛ هزینه آن ۳۴ هزار و نهصد و پنجاه تومن می شود که بالطبع هیچ پزشکی با این تعرفه حاضر به انجام سونوگرافی نخواهد بود. البته این مشکل خاصه گیلان نیست و اکثر مراکز درمان تامین اجتماعی کشور با این مشکل مواجه هستند.
وی افزود: تعرفه دستمزد پزشکان در بخش خصوصی چند برابر بخش دولتی دیده شده است و از آن طرف به جهت عدم ممنوعیت کار همزمان در بخش دولتی و خصوصی برای پزشکان ، مساله ارجاع بیماران از بخش دولتی به خصوصی نیز معضل دیگری است که وجود داشته و دارد و نمیتوان منکر آن شد.
لزوم اصلاح تعرفه ها
دکتر ابراهیمی، در همین زمینه افزود: در تلاش هستیم تا با رایزنی با متولیان این امر وضعیت تعرفهها را به سطح مطلوب برسانیم. طرح اولیه آن نوشته شده است و امیدواریم با حل این مسئله مشکل عمده جذب پزشکان متخصص در مراکز درمان تامین اجتماعی به زودی مرتفع شود.
وی گفت: ما اگر این تعرفهها را اصلاح کنیم پزشک برای کار در مراکز درمانی سازمان انگیزه پیدا میکند و ما با این حجم از خروج پزشکان از مراکز درمان سازمان تأمین اجتماعی مواجه نمیشویم.
افزایش مراجعین به مراکز ملکی تامین اجتماعی
مدیر درمان تامین اجتماعی استان گیلان، در ادامه با اشاره به افزایش رشد مراجعین در مراکز ملکی تامین اجتماعی استان نسبت به سال قبل، تصریح کرد: امسال مراجعین ما در بخش اندوسکوپی و کونولوسکوپی با افزایش چشمگیری مواجه بوده است. همچنین ما در زمینه نسخ دارویی با رشد ۷۱درصدی، مراجعه به آزمایشگاه ۷۶درصد، اقلام دارویی ۷۴درصد، موارد آزمایشی ۲۵درصد و مراجعه به پاتولوژی رشد ۱۰۹درصدی داشتیم
که این موضوع بر ضرورت توسعه بخش درمانی استان دلالت دارد که با همکاری دانشگاه علوم پزشکی استان و طی یک نقشه راه، توسعه درمان استان را در دستور کار قرار خواهیم داد.
دکتر ابراهیمی، با اشاره به تخصیص اعتبار ۳۸.۵ میلیارد تومانی جهت بازسازی اورژانس این بیمارستان، عنوان کرد: کلیه نیروهای مدیریت درمان تامین اجتماعی استان از طریق آزمون جذب می شوند و طی امسال حدود ۴۰۰ نیرو را جذب کردیم؛ البته با اصلاح تعرفه های پرداختی پزشکان درصدد جذب پزشک متخصص و فوق تخصص هستیم.
مدیر درمان سازمان تأمین اجتماعی گیلان با اشاره به اینکه ساخت بیمارستان کومله لنگرود تمام و آزمون جذب نیروی انسانی آن نیز برگزار شده است، افزود: در تلاش هستیم تا پایان سالجاری این بیمارستان به بهره برداری برسد.
ابراهیمی، با اشاره به مشکلات سند مالکیت بیمارستان رسول اکرم رشت، بیان کرد: زمین این بیمارستان در سال ۱۳۷۰ به مساحت ۲۲.۱ هکتار و در قالب چهار پلاک ثبتی خریداری شده و به دنبال اخذ سند و اجرای پروژه های عمرانی در محوطه این بیمارستان هستیم.
مدیر درمان تامین اجتماعی با بیان اینکه سال ۱۴۰۲ بزرگترین پروژه درمانگاهی کشور را در بیمارستان رسول اکرم رشت احداث خواهیم کرد، گفت: بیمارستان ۲۰۰ تختخوابی رسول اکرم یک بیمارستان تخصصی است، که با افزوده شدن ۹۸ تخت دیگر به بیمارستان فوق تخصصی تبدیل می شود.
پرداخت مطالبات مراکز طرف قرارداد
وی عنوان کرد: یکی از اولویتهای جدی سازمان تامیناجتماعی در بخش درمان ، بهروزرسانی پرداخت مطالبات مراکز طرف قرارداد در بخش درمان مستقیم و غیرمستقیم است.
ابراهیمی،با اشاره به اینکه در هفتههای اخیر بخش اعظمی از مطالبات مراکز درمانی و داروخانه ها طرف قرارداد پرداخت شده است افزود: بهرغم مشکلات مالی و اقتصادی، مطالبات مهرماه همه داروخانههای خصوصی، مستقل ودانشگاهی استان و همچنین۶۰درصد از مطالبات داروخانهها در آبان ماه نیز پرداخت شد. به این ترتیب با تسویه مطالبات مهر و آبان ماه امیدواریم ظرف روزهای آتی بقیه مطالبات نیز در این زمینه تسویه شود.
- کد خبر 101795
- پرینت