به گزارش غیرمنتظره و به نقل از چندثاینه، بر اساس قانون ایمنی معادن، حضور مسئول ایمنی و بهداشت حرفهای در معادنی که حداقل ۲۵ کارگر دارند، الزامی است، اما معادن کوچکمقیاس نمونه کامل نقض این قانون هستند.
بر اساس آمار از سال ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۳ بیش از ۱۰۰ کارگر معدن قربانی حوادث معدنی شدهاند که طبق اعلام شورایعالی حفاظت فنی و مدیرکل بازرسی کار، معادن زغالسنگ سهم ۷۰ درصدی از حوادث معدنی را دارند.
ذخایر زمینشناسی زغالسنگ در کشورمان حدود ۱۱ تا ۱۴ میلیارد تن و ذخایر قطعی حدود ۱.۱ میلیارد تن است، اما سهم سرمایهگذاری در بخش فناوریهای نوین عددی نزدیک به صفر است.
درحالیکه معادن زغالسنگ جهان از سال ۲۰۲۵ بیش از ۲۵درصد عملیات خود را دیجیتالی میکنند، اما معادن زغالسنگ ایران سهمی از معدنکاری دیجیتال ندارند.
بر اساس اعلام مجمع جهانی اقتصاد، ۴۲۵ میلیارد دلار ارزش تا سال ۲۰۲۴ از طریق دیجیتالیشدن به صنعت معدن اضافه میشود و معادن زغالسنگ در صدر این ارزشآفرینی هستند.
مؤسسه مکنزی در سال ۲۰۲۳ گزارشی را منتشر کرد که نشان میداد به کمک شبکههای حسگر IoT در معادن زغالسنگ حادثههای معدنی و محبوس شدن کارگران در اعماق معادن ۳۸درصد کاهشیافته است.
خانه معدن ایران در سال ۱۳۹۶ وضعیت ایمنی معادن زغالسنگ را در پایینترین سطح و وضعیت کارگران این معادن را در بدترین حالت توصیف کرد.
در ۳ سال اخیر بیشترین حوادث معدنی در معادن زغالسنگ رخداده که فاجعهبارترین آن معدن زغالسنگ طبس است.
- کد خبر 118678
- پرینت