اختصاصی/ به گزارش غیرمنتظره، معین حسنزاده: ششم و هفتم آذرماه زادروز و سالروز درگذشت جهانگیر سرتیپ پور است، ترانهسرا، نویسنده، آهنگساز و بیستمین شهردار رشت و البته نماینده دو دوره مردم رشت در مجلس شورای ملی است. تنها شهردار شاعر و نویسنده رشت که جزو سه شهردار تاریخ کل کشور است که در جمع اهالی شعر و ادب قرار میگیرد.
حال اما وضعیت مزار این شهردار هنرمند شهر رشت بههیچعنوان مناسب نیست. او که از نوادگان اتورخان رشتی حاکم مقتدر گیلان است در دوران نوجوانی به نهضت جنگل پیوست، وی پس از شکست نهضت جنگل ا جمله دستگیرشدگان محکوم به اعدام بود که درنهایت از اعدام نجات یافت.
زندهیاد سرتیپپور از سال ۱۳۲۰ به امور فرهنگی و هنری پرداخت و در ابتدای کار خود جمعیت آکتوران آزاد را تشکیل داد. وی پسازآن جمعیت آزاد ایران در قالب فعالیتهای فرهنگی و هنری را بنا کرد.
سرتیپپور در سال ۱۳۳۱ بهعنوان شهردار رشت منصوب شد و به مدت دو سال عهدهدار این سمت بود. او در مرداد ۱۳۴۲ بهعنوان نماینده رشت در مجلس شورای ملی انتخاب شد.
او از مخالفین اقدامات استعماری همچون کاپیتولاسیون بود، همچنین او نطقی محکم و مستند در مخالفت با جدایی بحرین از ایران در مجلس شورای ملی انجام داد و حساب خود را از وکیل الدولهها جدا کرد.
سرتیپپور در دوره حضور خود بهعنوان شهردار و نماینده مجلس شورای ملی اقدامات بسیاری را برای شهر رشت و استان گیلان انجام داد که از جملهی آنان میتوان به تأمین اعتبار خرید زمین برای احداث فرودگاه رشت، خرید بانک خوب برای بیمارستان پورسینا، توسعه کتابخانه ملی رشت، انجام مقدمات تأسیس دانشکده کشاورزی، واگذاری ۲۰۰ هکتار زمین جهت تأسیس دانشگاه گیلان، تأسیس زایشگاه رشت، بنگاه حمایت از زنان بیسرپرست اشاره کرد.
از آثار او میتوان به گیلاننامه، اوخان، نشانههایی از گذشته دور گیلان و مازندران، ویژگیهای دستوری و فرهنگ واژههای گیلکی، نامها و نامدارها اشاره کرد. همچنین تماشاخانه رشت به همت وی در ملک شخصی همسرش ساخته شد.
وی درنهایت پس از سالها خدمت به مردم و فرهنگ شهر رشت و استان گیلان در سال ۱۳۷۱ جان به جانآفرین تقدیم کرد و طبق وصیتش در جوار مزار میرزاکوچکخان در سلیمانداراب به خاک سپرده شد.
- کد خبر 88137
- پرینت