به گزارش غیرمنتظره و به نقل از صدا و سیمای گیلان؛ ولی جهانی در گفتگوی تلفنی با خبرنگار صدا و سیما گفت: مسجد «اسپیه مزگت» که در پارک جنگلی «مرحوم دکتر درستکار» در ۲ کیلومتری روستای دیناچال در شهرستان رضوانشهر واقع شده، مربوط به دوره سلجوقیان است و هزار سال قدمت دارد و قرار است بازسازی آن با مجوز وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به بخش خصوصی واگذار شود.
وی با بیان اینکه ترمیم بنای این مسجد تاریخی به ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد، افزود: تاکنون ۳ سرمایه گذار بخش خصوصی آمادگی خود را برای مرمت این اثر تاریخی اعلام کردهاند که با یکی از این سرمایه گذاران تفاهم نامهای منعقد شد و نامه و طرح مورد نظر به اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان ارسال شد.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گیلان با اشاره به مشکلات طرح مرمت این مسجد هزار ساله، گفت: به دلیل واقع شدن این مسجد در پارک جنگلی متعلق به منابع طبیعی، تاکنون هیچ کس نگهبانی از این بنای تاریخی را برعهده نگرفته است و منابع طبیعی قصد دارد مسئولیت نگهداری این پارک جنگلی به وسعت حدود ۹۰۰ هکتار به همراه مرمت بنای تاریخی مسجد را به سرمایه گذار بخش خصوصی واگذار کند و این در حالی است که سرمایه گذار ضمن قبول مسئولیت مرمت مسجد «اسپیه مزگت»، فقط برای نگهداری از ۹ هزار مترمربع از پارک جنگلی اطراف این بنای تاریخی برای ساخت آلاچیق، رستوران و اقامتگاه موقت و کسب درآمد موافقت کرده است، زیرا بیشتر از این میزان را مقرون به صرفه نمیداند.
«اسپیه مزگت» در زبان تالشی به معنای مسجد سپید است.
- کد خبر 124037
- پرینت