شروط تحلیلگران فنی برای سقف و کفهای جدید دلار
تحلیلگران فنی نیز باور دارند تا زمانی که بازار از محدوده ۲۶ هزار و ۲۰۰ تومانی عبور نکند، تقاضای جدیدی به بازار وارد نخواهد شد که توانایی ایجاد نوسان سنگین در بازار را داشته باشد. از نگاه آنها برای اینکه قیمت دلار دچار افت سنگینی شود نیز در درجه اول نیاز است که سطح حمایتی ۲۵ هزار و ۵۰۰ تومانی را از دست بدهد. بازار در ۴۰ روز اخیر بیشتر از هر زمان دیگری نشان داده است که تمایل به ثبات دارد و همه در انتظار علامتی از بازار هستند که خرید یا فروشهای خود را کلید بزنند. در شرایط کنونی، نه فروشنده زیادی در بازار وجود دارد و نه خریدار خاصی. حجم معاملات کاهش پیدا کرده است و دیگر خبری از شلوغی خیابان فردوسی یا صف در برابر صرافیها نیست. پایان دوران کمنوسان دلار زمانی خواهد بود که بازار پا به محدوده نوسانی بزرگتری بگذارد. حتی شاید از تغییرات قیمتی حواله درهم هم پایان دوران کمنوسان دلار را بتوان حدس زد. تحلیلگران فنی باور دارند، عبور درهم از مرز ۷ هزار و ۲۰۰ تومان به معنای ورود خریداران جدید به بازار است و در صورتی که درهم به زیر مرز ۷ هزار تومان برود، فروشندهها بیشتر خواهند شد. این صحبت در حالی مطرح میشود که در هفتههای اخیر درهم در دامنه قیمتی محدودی گرفتار شده است و تمایل زیادی برای نوسانات سنگین از خود بروز نداده است. دیروز هم گفته میشد که حجم معاملات درهم بسیار محدود بود و در سطح ۷ هزار و ۱۵۰ تومان تغییرات اندکی را تجربه کرد. در روزهای اخیر نوسانات بازار هرات نیز برای معاملهگران کوتاهمدت اهمیت زیادی پیدا کرده است. با این حال، در این منطقه جغرافیایی هم نوسانات روز چهارشنبه محدود بود.
رفتار بازارساز در دوران کم نوسان
در فضای کم نوسان روزهای اخیر، بازارساز هم نشانه خاصی بروز نداده است که بگوید به دنبال کاهش یا افزایش شدید قیمتهاست. قیمت دلار در صرافیهای بانکی در روزهای اخیر همواره با فاصله بسیار اندکی از بازار آزاد تعیین شده است؛ بهطوریکه هیچ فرصت آربیتراژی برای نوسان گیران به وجود نیامده. بهعنوان مثال، دیروز قیمت دلار در بازار آزاد در حوالی ۲۵ هزار و ۷۰۰ تومان بود و بر تابلوی صرافیهای بانکی نیز قیمت این ارز ۲۵ هزار و ۷۰۰ تومان بود. در واقع یک فرد نمیتوانست ارز را با قیمت پایینتری از صرافیهای بانکی بخرد و سپس همان را با قیمت بالاتر در بازار آزاد عرضه کند. این در حالی است که چند ماه پیش در همین بازار، صرافیهای منتخب بسیار شلوغ میشدند؛ چراکه افراد به ازای خرید ۲هزار دلار میتوانستند، ۴ میلیون تومان سود کسب کنند.
شرایط انتظاری در بازار ارز
برخی از تحلیلگران باور دارند که بازار ارز در شرایط انتظاری قرار گرفته است و به همین دلیل هم تغییرات قیمتی و حجم معاملات پایین آمده است. به اعتقاد آنها، بازار در انتظار است که دوران ترامپ به پایان برسد و واکنش دولت جدید آمریکا نسبت به ایران را مورد سنجش قرار بدهند. برخی انتظار دارند، دولت جدید آمریکا در پی کاهش تنشها بربیاید و مذاکره با ایران را دستور کار قرار دهد. شماری از معاملهگران امیدوارند با این اتفاق تحریمها برداشته شوند یا تخفیف یابند؛ با این حال، از آن جایی که در وقوع این اتفاق تردید دارند، فعلا در موقعیت فروش قرار نگرفتهاند و تصمیم گرفتهاند منتظر نشانههای قطعیتری باشند.
- کد خبر 72670
- پرینت