شما اینجا هستید

اجتماعی » ذاکری: عملکرد سازمان‌های مردم نهاد را بعنوان همیار شورا و شهرداری مثبت و موثر ارزیابی می کنم

به گزارش غیرمنتظره و به نقل از روابط عمومی و امور بین الملل شورای اسلامی شهر رشت، یکصدمین جلسه کمیسیون بهداشت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر رشت، روز پنجشنبه ۹۸/۷/۴ راس ساعت ده صبح با حضور رییس، اعضا و مشاورین کمیسیون تشکیل گردید.

در آغاز جلسه دکتر ذاکری رییس کمیسیون بهداشت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر رشت اظهار داشت: در سالهای گذشته طرحهای مختلف و متعددی تصویب شده و شورا بعنوان قانون گذار و یا در مقام ناظر طرح های مصوب شده را جهت اجرا به شهرداری فرستاده است اما این طرح ها یا مسکوت ماند و یا ناقص اجرا شده یا در میانه راه رها گردید.
ذاکری افزود: یکی از مهمترین دلایل شکست غالب طرح هایی که به شهرداری می رود، فقدان نظارت مستمر و سیستماتیک شورا بر این طرح ها میباشد. هر چند عواملی دیگری مانند عدم دانش و تخصص کافی و یا مشکلات مالی یا در نظر نگرفتن نظرات ذی‌نفعان به عدم نتیجه گیری دامن زده اند. لذا دلیل تاکید اینجانب بر کمک گرفتن از سازمانهای مردم نهاد آن است که گاها از انجام کار در حوزه های شهرداری مایوس میشویم و از طرفی عملکرد سازمان‌ های مردم نهاد را در مجموع و معدل نیز موثر و مثبت ارزیابی می کنم.
ذاکری در ادامه اذعان داشت: زمانی که می خواهیم طرحی را مصوب کنیم می باید مردم را از ماهیت وجودی این طرح مطلع کنیم، چرا که این موضوع در وهله اول، مطالبه ای را در مردم به عنوان مهم‌ترین و اصلی‌ترین ذی‌نفعان ایجاد می کند که ثمراتش را در حضور موثر مردم و همپوشانی که برای انجام این طرح ها ایحاد می کنند، میبینیم. دوم اینکه حتما جلسات توجیهی با حضور مدیران، کارشناسان و دیگر زیرمجموعه های مرتبط با موضوع مربوطه باید گذاشته شود. سوم اینکه، مساله اصلی که گریز از آن ممکن نیست، نبوده و نخواهد بود و از طرفی هیچوقت رعایت نمیشود، تهیه چارت مشخصی برای مدیریت کنترل پروژه با زمان بندی معین است. و موضوع دیگر، درگیر کردن دستگاههای دیگری در کنار شهرداری است.
وی افزود: این مساله باعث ایجاد یک شبکه کاری می شود که ضامن بالفعل شدن طرحهای در حال اجرا می گردد.
مساله دیگر در اولویت بودن طرحهای کوتاه مدت است تا با توجه به تغییر پیوسته مدیران درصد باقی مانده طرحهای قبلی توسط مدیر بعدی تکمیل گشته و انجام طرحها ابتر نماند.
در بخش دیگر جلسه، علیپور نائب رئیس کمیسیون بهداشت بیان داشت: همدل نبودن انجمن های مردم نهاد با یکدیگر مانعی جدی برای پیشبرد کارهاست و دیگر اینکه مدیران را بدون مطالعه کافی منصوب نکنیم. برای سپردن مسئولیت سعی کنیم از افراد دارای رزومه استفاده کنیم.
شیرزاد دیگر عضو کمیسیون بهداشت، محیط زیست و خدمات شهری، ضمن گرامیداشت یاد و خاطره هفته دفاع مقدس و شهدای انقلاب و تبریک آغاز ماه مهر و ایام بازگشایی مدارس، اظهار داشت: متاسفانه استان ما به سمت سالمندی رفته است و از این حیث جزو رتبه داران کشوری است. جا دارد با توجه به نزدیک بودن روز سالمند و خلا محسوس مرکز جامع نگهداری سالمندان تدابیری جدی در جهت حل این خلا بیاندیشم.
وی افزود: نشست هایی با مدیران کل قبلی و فعلی بهزیستی استان انجام شده است و آنان نیز اعلام آمادگی جهت هر گونه همراهی و همکاری در این خصوص نموده اند، شایسته است که کمیسیون بهداشت گامهای موثرتری را در جهت اجرایی شدن این موضوع نماید.
شیرزاد در بخش پایانی صحبتهایش بیان داشت: در حال حاضر کاشت گل و گیاه در شهر رشت متوفق گردیده است. خوب است با توجه به مطالعات صورت گرفته و کاشت گونه های بومی مانند پرتغال، نارنگی و توت و انار، انبه و نارنج و امثالهم که بعضا هم موجب زیبایی فضای شهر گردیده و هم مردم از آن بهره مند می گردند، اقداماتی توسط شهردار و مسئولین در شهرداری صورت پذیرد.
شمشادی، مدیر عامل جمعیت زنان و جوانان حافظ محیط زیست گیلان و از مشاورین حاضر در جلسه، ثبات جایگاه مدیرانی که عملکرد خوبی دارند را بعنوان یکی از مهمترین شروط پایداری و ماندگاری یک طرح دانسته و در این خصوص نکته نظارتی را ایراد داشتند.
همچنین بازدیدی مدیر عامل موسسه محیط زیست سرزمین ایده آل و از دیگر مشاورین حاضر در کمیسیون بهداشت بیان داشت: در سال گذشته ۲۰ هزار اصله درخت بمناسبت روز درختکاری کاشته و یا بین مردم توزیع کردیم ولی نتیجه مطلوب نظر حاصل نشد به این دلیل که گونه های انتخاب شده جزو گونه های بومی نبودند و از طرفی آموزشهای لازم به مردم برای مراقبت و مواظبت از نهالها داده نشده بود. اینجانب و افرادی که بعنوان همیاران محیط زیست در موسسه محیط زیست سرزمین ایده آل خالصانه زحمت میکشند بارها در فصول پاییز و زمستان که سبزه های کنار رودخانه زرجوب و گوهر رود پژمرده میشوند و زباله ها نیز بیشتر به چشم می آیند مبادرت به نظافت حاشیه ی رودخانه کرده ایم اما دریغ از وجود حتی یک عکس از زحمات این عزیزان در بین اخبار سازمان پسماند
بازدیدی افزود: این صحیح نیست که کار دیگران را نادیده انگاریم و این در شرایطی است که همیاران عزیز بابت زحماتی که می کشند حقوقی دریافت نمی کنند و جنس کار دلی و از جنس فرهنگی با رویکردی اجتماعی است.
پیمان بازدیدی در قسمت پایانی صحبتهایش بیان داشت داشت: این درد آور است که با تغییر یک مدیر، طرح بنده را با نامی دیگر به فرد دیگری میدهند.شما اسم این کار را چه می گذارید؟ آیا انجام چنین کارهای خلاف اخلاق حرفه ای، امثال بنده را برای ادامه همکاری دلسرد نمی کند؟
من این اطمینان را به شما میدهم، اگر اعتماد سازی به مفهوم واقعی خود صورت پذیرد مجموعه شهرداری نتایج بهتری خواهد گرفت و ثمرات مثبت آن به شهر و شهروندان عزیز رشتی میرسد.
 

غیرمنتظره – سایت خبری گیلان | اخبار گیلان – خبر رشت