به گزارش غیرمنتظره، خبر دستگیری جمشید شارمهد، مدیر شبکه تندر و یکی از اعضای ارشد گروه تروریستی انجمن پادشاهی ایران (و به قولی نفر اول این گروهک) توسط تیم امنیتی و اطلاعاتی جمهوری اسلامی ایران بسیاری را خوشحال کرد. بیشتر افراد نام این گروه را با حادثه تروریستی حسینیه شیراز می شناسند که در آن بیش از ۱۴ نفر شهید شدند، اما انجمن پادشاهی در طول حیاتش چند بار اقدام به اجرای عملیات تروریستی در ایران کرده است.
هرچند تا به حال درباره برخی زوایای دستگیری سرکرده این گروهک صحبت شده، اما در این گزارش مروری بر مرام، عقاید، تاریخچه و اقدامات این گروه تروریستی سلطنت طلب داریم.
نحوه تشکیل گروه و اقدامات تروریستی
گروهک تروریستی تندر در سال ۱۳۸۳ توسط فردی بهنام فتحالله منوچهری ملقب به «فرود فولادوند» تشکیل شد. این فرد هدف خود را از تشکیل این گروهک براندازی نظام جمهوری اسلامی ظرف مدت یک سال اعلام کرد.
سرکرده این گروهک تروریستی در سال ۱۳۸۵ ناپدید شد و کسی از سرنوشت وی اطلاع دقیقی ندارد. تنها دختر وی مدعی شده است که پدرش در سرزمینهای اشغالی فلسطین (اسرائیل) بهسر میبرد. پس از ناپدیدشدن فرود فولادوند فرد دیگری بهنام جمشید شارمهد بهعنوان مسئول این گروهک معرفی گردید.
این گروهک تروریستی بهطور مستقیم مسئولیت چندین عملیات تروریستی در ایران را برعهده گرفته است. نخستین عملیات تروریستی این گروهک در ایران در ۲۴فروردین۱۳۸۷ در شیراز صورت پذیرفت که طی آن عوامل تروریست این گروهک با کارگذاشتن یک بمب ۸ پوندی در میان عزاداران حسینۀ شهدا متعلق به کانون رهپویان وصال شیراز باعث بهشهادترسیدن ۱۴تن و مجروحیت ۲۰۰ تن دیگر شدند.
در اقدامی دیگر تروریستها که در یکی از هتلهای تهران مشغول ساخت بمب بودند، بر اثر انفجار و آتشسوزی موقعیتشان لو رفته و توسط نیروهای امنیتی دستگیر میشوند. دومین عملیات تروریستی این گروهک در روز ۳۰خرداد۱۳۸۸ در حرم حضرت امام خمینی(ره) صورت گرفت، که البته فرد بمبگذار موفق به واردکردن محمولۀ انفجاری به حرم حضرت امام(ره) نشد و بمب را در مقابل کفشداری حرم منفجر کرد که بر اثر انفجار آن ۸ تن از هموطنان مجروح شدند.
انفجار در مقابل منزل امام جمعه نهاوند در ۲۴دی۱۳۸۸ از دیگر اقدامات تروریستی انجمن پادشاهی است. این گروهک در ترور شهید مسعود علیمحمدی از دانشمندان صنعت هسته ای کشور نیز نقش داشت. گروهک تروریستی تندر طی برنامهریزیهای صورتگرفته توسط سرویسهای اطلاعاتی غربی بهدنبال عملیات تروریستی شیمیایی و میکروبی در نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران و عملیات تروریستی در کنسولگری روسیه در رشت نیز بود اما با هوشیاری نیروهای امنیتی موفقیتی بهدست نیاورد.
ناسیونالیستهای سلفی
گروه تروریستی انجمن پادشاهی ایران یک گروه سلطنت طلب است اما بر خلاف گروه های سلطنت طلب دیگر به جای تبلیغ در ماهواره های خارجی، مشی مسلحانه پیش گرفته است. در مرامنامه این گروه عقایدی ذکر شده که آنها را بیشتر شبیه “سلفی” ها میکند و به همین جهت شاید بتوان اعضای این گروهک را از جمله باستان گراهای تندرو دانست.
این انجمن نقش “درفش کاویانی” را به عنوان پرچم و نماد گروه خود برگزیده اند. درفش کاویانی پرچمی است که بسیاری آن را اولین نماد ایران دانسته اند. طبق یک باور عمومی، این نقش همان روبنده چرمی است که کاوه آهنگر هنگام آغاز قیامش علیه ضحاک آن را به سر نیزه ای زد. در روایات مورخان اسلامی به خصوص مسعودی درباره این پرچم توضیحاتی مفصلی آورده شده است. برخی از مورخان جدید هم آن را پرچم رسمی حکومت های ایران باستان میدانند. با این حال، درفش کاویانی به خصوص با آغاز حکومت پهلوی تبدیل به نماد گروه های باستان گرای تندرو شد وگروه های بسیاری از نازی های ایران گرفته تا ناسیونالیست های چپ و راست پهلوی دوم از آن استفاده کردند. انجمن پادشاهی ایران هم یکی از آن گروههایی است که درفش کاویانی را به عنوان نماد خود برگزید تا به این ترتیب به اصطلاح علقه خود به ایران باستان و دشمنی اش با ایران اسلامی را نشان دهد.
انجمن پادشاهی ایران معتقد است تمام ساختارهای سیاسی، اجتماعی و اقتصادی باید به دوران ساسانیان، اشکانیان و هخامنشیان بازگردد چرا که بعد از ورود اسلام به ایران تمام این ساختارها به هم ریخته است. این گروه سلطنت طلب ابایی از این ندارد که خود را دشمن اسلام معرفی کند و در وبسایت تبلیغی خود یعنی “تندر” بخشی مخصوص برای حمله به قرآن کریم در نظر گرفته شده است.
انجمن پادشاهی ایران مخالف تمام سلطنتهای شیعه و سنی ایران بعد از اسلام است و حتی انقلاب مشروطه را حاصل پیوند و مصالحه مذهبیون شیعه و ملیّون دانسته و به همین علت آن را مردود میداند.
انجمن پادشاهی خود را حامی ایران باستان و مخالف ایرانِ اسلامی می داند و برخلاف دیگر سلطنت طلب ها، با فرزند محمدرضا پهلوی نیز مخالف است
با این حال، اعضای انجمن پادشاهی به حکومت پهلوی علاقه بسیاری دارند و از نظر آنها تنها در دوران پادشاهان پهلوی یک حکومت باستان گرای ایرانی بر سر کار بوده است.
با این وجود، اعضای انجمن رابطه بسیار بسیار بدی با فرزند محمدرضا شاه دارند. در پایگاه تندر در مورد ارتباط این انجمن با رضا پهلوی آمده است: “انجمن پادشاهی بر این باور است که شاهزاده رضا پهلوی نه تنها شایستگی هیچ گونه سمت دولتی، مبارزاتی و ملی را ندارد، بلکه فعالیتهای ایشان در سه دهه پیش، تفرقه افکنانه، ناکافی و در نهایت برخلاف منافع ایران بوده است.”
انجمن پادشاهی یک گروه تندرو به اصطلاح گذشته گرا است که دشمنی فراوانی با سایر گروه های ملی دیگر هم دارد. اعضای این گروه به شدت مخالف چهرههایی مانند محمد مصدق یا مهندس بازرگان هستند و با “ناسیونالیست های شیعه” نامیدن آنها، سعی در جداکردن خطشان از آنها دارند.
گروهی که رسما مخالف دموکراسی است
انجمن پادشاهی که در جبهه تبلیغات توان زیادی در جذب طرفدار نداشتند، مانند بسیاری از گروه های تندرو شبه سلفی مشی مسلحانه را پیش گرفتند. جمشید شارمهد مدتی پیش در یکی از مصاحبه هایش با یک شبکه ماهواره ای اعلام کرد که از عملیات مسلحانه در داخل ایران دفاع میکند. او گفت که هدف انجمن نابودی نظام ایران است و در این راه بسیاری از انسانها باید کشته شوند.
انجمن پادشاهی ایران همچنین به دنبال استقرار نوعی حکومت دیکتاتوری در ایران است. در مرام نامه این گروه آمده است که انجمن پادشاهی نه به دنبال برگزاری رفراندوم در ایران است و نه میخواهد نظامی جمهوری در ایران به پا کند بلکه به دنبال این است که در عملیات و اقداماتی “قهرآمیز” به زور قدرت را به دست بگیرد. آنها معتقد بودند میتوانند ایران را در پنج مرحله(مشهور به پنج مرحله جنبش تندر) به اصطلاح فتح کنند که البته با دستگیری یکی از رهبرانشان پوچ بودن دعاویشان مشخص شد.
رئیس تندر چگونه به دام افتاد؟
حجتالاسلام محمود علوی وزیر اطلاعات در گفتگوی خبری خود جزئیات دستگیری جمشید شارمهد سرکرده گروهگ تروریستی تندر را تشریح کرد و در این رابطه گفت: این واقعه را باید به سربازان گمنام امام زمان (عج) تبریک گفت.
وی افزود: این آدم مورد حمایت جدی دو سرویس اطلاعاتی آمریکا و اسرائیل بود و آنها بعید میدانستند که وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی اسلامی ایران بتواند از پوشش اطلاعاتیشان عبور کند و با یک عملیات پیچیده در داخل جمهوری اسلامی ایران او را در اختیار بگیرد.
وزیر اطلاعات با بیان این مطلب که آمریکاییها هنوز باور نکردند که جمشید شارمهد در ایران دستگیر شده است، اظهار داشت: هنوز خیال میکنند که او در خارج از کشور است و این عکسها مربوط به خارج از کشور است و انشاالله در آینده نزدیک به همه چیز واقف میشوند.
با اینکه هنوز روشن نیست که این گروهک تروریستی چطور به خط پایان رسید، اما آنچه از سوابق این گروهک برمی آید این است که برخلاف تصور برخی، اپوزسیون خارج نشین مانند گروهک پادشاهی، تفکراتی افراطی و باستان گرا و رادیکال داشته و چنان در کشتن مردم بی دغدغه عمل می کند که تفاوت چندانی با تکفیری های داعشی ندارد.
این داعشی های کرواتی، می توانند خطری برای ایران باشند چراکه دولت هایی از آنها حمایت می کنند که کمک رسانی شان به داعش در منطقه برکسی پوشیده نیست.
- کد خبر 63430
- پرینت