شما اینجا هستید

سیاسی » ضربه‌ای که سیاست تعطیلی دولت، به اقتصاد می‌زند / تکرار اشتباه احمدی‌نژاد یا راهبرد زمین سوخته برای رئیسی؟

به گزارش غیرمنتظره، بهره‌وری پایین نیروی انسانی در کشور ما عملا بازدهی اقتصادی را کاهش داده است. در چنین شرایطی، تعطیلی ادارات دولتی و به‌ویژه بانکها، تیر خلاص به اقتصاد است.

برآوردهای مرتبط با سال ۱۳۹۸ نشان می‌دهد خسارت اقتصادی هر روز تعطیلی کشور، حدود ۲۵۰۰میلیارد تومان است. این خسارت، در شرایط تحریم و کرونا، می‌تواند بیش از حد تصور ویرانگر باشد.

در چنین شرایطی، دیروز و به‌طور ناگهانی، دولت روحانی حکم به تعطیلی پنجشنبه‌ها تا پایان مرداد داد. گامی که به‌ظاهر برای کاهش مصرف برق و مقابله با قطعی مداوم آن برداشته شد اما در عمل می‌تواند اقتصاد کشور را تحت فشار قرار دهد.

در دولت احمدی‌نژاد که با دستور رئیس‌جمهور وقت، برخی روزها به‌عنوان بین‌التعطیلین، تعطیل اعلام می‌شد، برخی مدیران دولت فعلی که آن زمان منتقد دولت بودند، انتقاد می‌کردند که احمدی‌نژاد به دلیل سیاستهای پوپولیستی به اقتصاد ضربه می‌زند.

حالا همان منتقدان دیروز، به تکرار سیاست تعطیل کردن کشور مشغول شده‌اند و در آخرین ماه فعالیت، ۶ تعطیلی به تقویم تعطیلات دولتی افزوده‌اند.

منتقدان روحانی، او را متهم کنند که می‌خواهد با تعطیلات زیاد، زمین سوخته اقتصادی تحویل رئیسی دهد

دولت احمدی‌نژاد برای اولین بار دستور به تعطیلی پنجشنبه‌های دبستان داد. رئیس جمهور وقت پس از مدتی، خواستار تعمیم این تعطیلات به ادارات دولتی شد. اما منتقدان او مانع انجام این کار شدند.

در چنین شرایطی، دولت روحانی ناگهان به فکر اعمال همین سیاست در ماه آخر افتاده و باعث شده منتقدان روحانی، او را متهم کنند که می‌خواهد با تعطیلات زیاد، زمین سوخته اقتصادی تحویل رئیسی دهد.

از یاد نباید برد که رهبر انقلاب در خطبه‌های نماز جمعه، در ۱۶ فروردین سال ۱۳۸۱ به تعطیلات زیاد موجود در کشور انتقاد کردند و فرمودند: تعطیلات طولانى و بى‏ دلیل، هیچ منطق عقلایى ندارد.

در چنین شرایطی باید دید چطور دولت روحانی در اقدامی کم‌سابقه، چراغ اقتصاد را در روزهای پنجشنبه خاموش کرده است.

غیرمنتظره – سایت خبری گیلان | اخبار گیلان – خبر رشت