شما اینجا هستید

اجتماعی » مدیرکل حفاظت محیط زیست استان: نخستین مرکز حفاظت از فوک کاسپی در گیلان راه‌اندازی می‌شود

به گزارش غیرمنتظره، فرهاد حسینی طایفه از راه اندازی نخستین مرکز حفاظت از فوک کاسپی در گیلان خبر داد و اظهار کرد: نخستین مرکز تخصصی حفاظت، تیمار و کالبدشکافی فوک‌های کاسپی با هدف حفاظت از این گونه در خطر انقراض، به‌زودی در مجموعه پارک ملی بوجاق راه‌اندازی می‌شود، این مرکز با تمرکز بر بازتوانی فوک‌های بیمار و شناسایی علل تلفات، گامی کلیدی در اجرای برنامه‌های حفاظت منطقه‌ای است.

وی افزود: با توجه به افزایش نگران کننده تلفات فوک‌های کاسپی در سال‌های اخیر، راه‌اندازی این مرکز در کیاشهر گیلان، بخشی از برنامه اقدام ملی برای نجات این گونه منحصربفرد است. این مرکز به دو بخش کلیدی «بازتوانی» و «کالبدشکافی» مجهز می‌شود تا همزمان به درمان فوک‌های آسیب‌دیده و تحلیل علمی عوامل مرگ و میر آن‌ها بپردازد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان گفت: بخش بازتوانی مرکز، امکانات لازم برای تیمار و احیای فوک‌های بیمار، ضعیف یا گرفتار در تورهای ماهیگیری را فراهم می‌کند. در مقابل، بخش کالبدشکافی با بررسی دقیق لاشه‌ها، علل مرگ و میر از جمله بیماری‌های عفونی، ویروسی، آلودگی‌های زیست محیطی یا تعارضات انسانی را شناسایی خواهد کرد.

وی با بیان اینکه امیدواریم با انجام چنین اقدامانی بتوان گامی موثر در کاهش تهدیدات علیه این گونه برداشته شود، تصریح کرد: فوک کاسپی (Pusa caspica) به عنوان تنها پستاندار دریای کاسپین، بر اساس فهرست سرخ اتحادیه جهانی حفاظت از طبیعت (IUCN)، در رده گونه‌های در خطر انقراض قرار دارد. کاهش ۹۰ درصدی جمعیت این گونه در یک قرن اخیر، ناشی از شکار غیرقانونی، آلودگی آبها، تغییرات اقلیمی، کاهش منابع غذایی و غیره گزارش شده است.

حسینی طایفه هشدار داد: بررسی‌های اخیر نشان می‌دهد مرگ و میر فوک‌ها به ویژه در فصل‌های تولیدمثل و مهاجرت، روندی صعودی دارد که نیازمند اقدام فوری است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان خاطرنشان کرد: راه اندازی این مرکز در پارک ملی بوجاق، تنها نقطه آغاز است. حفاظت از فوک کاسپی بدون همکاری کشورهای حاشیه کاسپین و اجرای برنامه‌های مشترک پایش و آموزش جوامع محلی، به نتیجه مطلوب نخواهد رسید.

به گزارش روابط عمومی محیط زیست استان، وی بر ایفای نقش اعضای کارگروه استانی حفاظت فوک کاسپی که شامل همه دستگاه‌ها متولی، دانشگاه‌ها، پژوهشکده‌ها و سمن‌ها هستند؛ در حفاظت از این گونه در چارچوب برنامه اقدام ملی تاکید کرد و از برنامه ریزی برای انجام اقدامات اطلاع‌رسانی و آگاهی افزایی خبر داد.

غیرمنتظره – سایت خبری گیلان | اخبار گیلان – خبر رشت