گروه : مدیریت شهری , پیشخوان خبر
به گزارش غیرمنتظره و به نقل از شورای اسلامی، سید امیرحسین علوی شهردار منتخب رشت در هشتمین جلسه شورا با بیان اینکه برنامههای ارائهشده آرمانهای دستنیافتنی نیست، گفت: بنده تأکید کردهام که قرار نیست با یک اتفاق کنفیکون بشود، اما برای تکتک این موارد مسیر آن باید ایجاد شود.
وی افزود: اینکه برای رسیدن به اهدافمان اگر حرکت نکنیم یعنی درجا زدن، ما برای رودخانه ۱۵۰۰ میلیارد تومان پول نیازمندیم که این کف خواسته ماست، بعدازآن نیز باید به دنبال سرمایهگذار باشیم، باید برای هر چالشی آرمان و فکر داشته باشیم و این چالشها را به سمت حل شدن ببریم، ما برای شورا یک برنامه اساسی با ۲۰ سرفصل نوشته بودیم که اصلیترین برنامههای آن حوزه مشارکتجویی بود.
علوی ادامه داد: بخشی از این برنامهها و ایدهها در برنامه بنده آورده شده است، سه اصل مشارکتجویی، برنامه محوری و نظارت سازنده در اینجا استفاده شد. ۲۰ سرفصل برنامه اصلی در نظر گرفتهشده و با استفاده از ظرفیت موجود و زیرساختهای ایجادشده در شورا میتوان از این برنامهها استفاده کرد.
شهردار منتخب رشت با اشاره به وجود ۱۰ سازمان در مجموعه شهرداری رشت، گفت: ما ۶ بخش مدیریتی در شهرداری رشت داریم که برای مثال میتوان به مدیریت ارتباطات و امور بینالملل اشاره کرد. ما بهترین برند در عرصه بینالمللی به نام شهر خلاق خوراک و غذای یونسکو را داریم که چند سال روی آن بهخوبی کار شد و سپس به مدت ۴ سال متوقف شد و اکنون باید تبدیل به فرصتی برای تبدیل به برنامههای گردشگری ما بشود.
وی افزود: اگر میخواهیم به دنبال سیاست متوازن باشیم، به این معنا است که پرسنل شهرداری رشت سرفصلهای کاری مشخص داشته باشند و کارها را انجام دهند، قرار نیست شهردار همه کارها را انجام دهد. هیچ مگاپروژهای در این شهر قابلاجرا نیست تا زمانی که روش تأمین مالی آن مشخص شود. برای بحث زیرگذر پیاده راه مرکزی با شرکت صحبت شد و تعیین شد که روش تأمین مالی پروژه مشخص شود. دغدغه ما در بودجه فرهنگی است، سازمان فرهنگی حدود ۲ میلیارد تومان درآمد داشته و حدود ۹ میلیارد تومان هزینههای جاری بهجز حقوق و دستمزد دارد، این هزینههایی است که در قالب برنامههای فرهنگی در حال انجام است. در سازمان پسماند ۱۳۰ میلیارد تومان در نظر گرفتهشده که این مبلغ بهاندازه حقوق و دستمزد سازمان است.
علوی با تشریح وضعیت بودجهای شهرداری رشت در سال ۱۴۰۰، گفت: به دلیل اینکه هزینههای جاری بالاست، بودجه عمرانی را اصطلاحاً میخورد، اینها نیازمند اصلاح ساختاری است. در حوزه برنامههایی که ارائهشده بخشی راهکارهای اجرا است، بخشی دیگر اتفاقاتی است که در حال حاضر قرار است صورت بگیرد و قرار نیست چیزی بگوییم که بعداً آن را رها کنیم.
شهردار منتخب رشت، ادامه داد: ما چشمانداز خود را برای ۱۵ سال تعیین کنیم و برنامه راهبردی ۵ ساله بنویسیم اتفاقی رخ نداده و تازه باید وارد مرحله اجرا بشویم. تا چه زمانی باید بگوییم برنامه را ولکنیم و به امروز برسیم؟ سازمان سرمایهگذاری باید در کنار املاک واقعی باید تولید پول و ثروت کند. هرکسی که توان مالی در این کشور داشته باشد برای خود ظرفیت درآمد پایدار برای خود ایجاد کند. ما در شهرداری چنین کاری نکردهایم و تنها به دنبال فروش تراکم و خلاف ساختمانی رفتهایم.
وی تصریح کرد: باید درآمد هر پروژه به هزینه همان پروژه وصل شود. منطقه حق ندارد چشم طمع به پروژه داشته باشد و روی آن برای حقوق و دستمزد در نظر بگیرد، سازمان ما اگر میخواهد هزینه کند باید درآمد تولید کند، ما به سازمان ابزار میدهیم و سازمان نیز میرود برای خودش درآمد ایجاد میکند. سازمان عمران نباید درگیر تولید پول برای خرید قیر باشد.
سید امیرحسین علوی خاطرنشان کرد: ما در طول ماه هزینههایی حدود ۶۵ میلیارد توان داریم، با درآمد فعلی مناطق در حال تأمین است، اما سازمانها در صورت تحقق نهایتاً ۱۰۰ میلیارد تومان درآمد خواهند داشت. واقعیت در شهرداری و سازمانها این است که هر چیزی که بهعنوان درآمد ایجاد میشود را دوست دارند هزینه کنند. ما مصوبه شورا داریم که درآمد پروژه ۸۰ درصد برای خود پروژه است و ۲۰ درصد برای شهرداری است، اما این موضوع اجرا نمیشود.
شهردار منتخب شهر رشت اظهار داشت: ما قرار نیست معجزه کنیم، اینیک فرایند میانمدت و بلندمدت داریم، اما در کوتاهمدت باید کارها را بهصورت مشخص انجام شود. بنده بعد از هیچ لایحهای توپ را به زمین شورا نمیاندازم، بنده ۸ سال بهترین دهه زندگی خود را در شورا سپری کردم و نمیآیم شورا را در مظان اتهام قرار دهم. تا جایی که میتوانم هیچ موضوع حاشیهداری را به سمت شورا هدایت نمیکنم.
وی با اشاره به محور جادههای پیربازار، جاده لاکان، میدان امام علی (ع) و… تأکید کرد: باید نگاه شورایی در مدیریت شهری وجود داشته باشد، آنچه شورا برای شهرداری بهعنوان برنامه سالیانه تصویب میکند نباید تحتالشعاع قرار بگیرد. حس بنده بر این است که حس همدلی موجود در شورای ششم را پیشازاین ندیده بودم و اینیک فرصت استثنایی برای شهر رشت است. باید تمام تلاشمان را انجام دهیم تا از امکانات ملی استفاده کنیم و بنده اهل تعامل با همه عزیزان در نهادهای امنیتی و نظارتی و ملی هستم.
علوی تصریح کرد: بنده دغدغهها و علاقهمندیهای شورا را بهخوبی میدانم، بنده به لطف پروردگار نه دوستی دارم که بخواهم به خاطرش از آبروی خود بگذرم و نه دشمنی دارم که بخواهم خدایناکرده به دنبال انتقامجویی بروم. محور حرکت ما باید مردم باشد، بنده نیامدهام یک سال و ۶ ماه در شورا بمانم و بعداً جای دیگری بروم، آمدهام ۴ سال کار خود را انجام بدهم و اگر خواستند بازهم در خدمت دوستان باشم، همه میدانند این اعتمادسازی در ابتدای کار شورای ششم سخت است، بنده میدانم این فضا را شما اعضای شورا ایجاد کردهاید و بابت آن هزینه اجتماعی و سیاسی میدهید. از جانب بنده بدانید که علوی مثل شما خود را عضو شورا میداند و اگر ریاست شورا اجازه دهد در جلسات شورا بهصورت میهمان حضور خواهم داشت.
شهردار منتخب شهر رشت افزود: بنده سواد پیشبینی تورم سالهای بعد را ندارم و بر اساس پیشبینی از تواناییهای موجود وضعیت را پیشبینی میکنم. در بحث سرمایه انسانی هر انتصاب و عملکردی باید بر اساس شایستهسالاری باشد، بنده را به رفیقبازی متهم میکنند، بنده معتقد به تولید مدیر هستم، به یاد ندارم مدیری را حمایت کرده باشم که به فساد متهم شده باشد. ما برنامهای برای آموزش و… نداریم، حوزه سرمایه انسانی ما باید علمیترین حوزه ما باشد. مصداق آن نیز شورایی است که در آن میبینید. شورایی که در اینجا حضور دارند از زمان ریاست بنده در شورای شهر هیچکدام از افراد موجود در شورا یار انتخاباتی بنده نبودند.
وی ادامه داد: انتصابات باید به نحوی باشد که مدیران شهرداری باید ابتدا به سازمان خود تعهد بدهند و سپس مطیع تکتک اعضای شورا باشند، این اتفاق باید رخ بدهد تا بتوانیم همراهی و همکاری داشته باشیم. بر اساس شایستگی باید موضوعات را پیش ببریم.
علوی در پایان طلب دعا از خانواده شهدا و آنانی که جانشان را برای این کشور دادهاند داشت و گفت: شورا بامتانت خاصی این فرصت را در اختیار بنده گذاشت و از این بابت قدردان هستم.
- کد خبر 85664
- پرینت
لینک کوتاه
http://gheyremontazereh.ir/?p=85664