شما اینجا هستید

اقتصادی » سود ۲۹۰۰ میلیارد تومانی یک متهم

به گزارش غیرمنتظره، سومین جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات ۱۷ متهم پرونده فساد در حوزه پتروشیمی، بعد از ظهرامروز – یکشنبه – به ریاست قاضی مسعودی مقام، برگزار شد.

متهمان ۱۷ نفر هستند که خرید و فروش مواد اولیه پتروشیمی در بازار آزاد با استفاده از شرکت‌های غیرفعال تولیدی و شرکت‌های کاغذی از مهمترین اتهامات آنهاست.

در این پرونده، به اتهامات اشخاص حقیقی و متهمان محسن احمدی، سعید خندانی، فرزاد محبوبی آذریان، هادی آزادی، حمید صداقتی، وحید صابری انوار، حامد مقدم، کاظم حاجی ابوالقاسمی دولابی، ابوالفضل خرمی، رضا رهبر، مجتبی علی عسگری، سعید احمدی، فرشاد نجفی، شهرام پرپایی، عباس حاجی عمو، خانم نازیلا امیر کواسمی و مجید ابراز رسیدگی می شود.

همچنین، بخش دیگر این پرونده به اتهامات اشخاص حقوقی اعم از شرکت های محبوب پلاست گیلان، درین پلاست صومعه، مبتکران جهان نایلون، کیما پلی استر قم، کوشا رنگدانه قم، الیاف گلریز قم، الیاف شکوهی، آریا صنعت آزالیا و تک جام خاورمیانه است.

اتهام اشخاص حقیقی و حقوقی در این پرونده، مشارکت در اخلال عمده در نظام تولیدی کشور از طریق خرید و فروش مواد اولیه پتروشیمی در بازار آزاد است.

این سومین پرونده از رسیدگی ها به پرونده تخلفات در پتروشیمی در شعبه سوم دادگاه ویزه جرایم اقتصادی و به ریاست قاضی مسعودی مقام است.

اولین پرونده مربوط به تخلفات در شرکت بازرگانی پتروشیمی است که رسیدگی به آن از اسفندماه سال گذشته کلید خورد و تخلفات متهمان در فاصله سال‌های ۸۸ تا ۹۲ شکل گرفته. این پرونده ۱۴ متهم دارد و سه تن از متهمان خارج از کشور هستند. در این پرونده، متهمان از محل فروش محصولات پتروشیمی به خریداران خارجی، پورسانت های کلان دریافت کرده اند.

پرونده های دوم و سوم که مربوط به تخلفات پتروشیمی طی سال ۹۷ و در حوزه تولید و عرضه این محصولات است نیز از اواخر تیرماه امسال در دست رسیدگی قرار گرفته که همچنان ادامه دارد.

متهم پس از دریافت سهمیه از بورس، آن را در بازار آزاد می فروخته

در ابتدای این جلسه نماینده دادستان تهران به اتهامات متهم ردیف هفتم این پرونده اشاره کرد و گفت: متهم در جریان بازپرسی به فروش یک هزار و ۵۰۰ تن از محصولات اولیه پتروشیمی و کسب ۲.۵ میلیارد تومان سود اقرار داشته است.

حسینی افزود: متهم حامد مقدم مدیریت مالی و برخی امور چهار شرکت دارای سهمیه پت از بورس کالا را بر عهده داشته است. این متهم پس از دریافت سهمیه از بورس، آن را در بازار آزاد می فروخته است.

نماینده دادستان تهران به چهار شرکت مربوطه اشاره کرد و گفت: شرکت کیمیا پلی استر قم در ۶ ماه نخست سال ۹۷ اقدام به خرید ۳ هزار و ۴۸۱ تن پت، از بورس کالا میخرد که از این مقدار ۳ هزار و ۳۷۲ تن بارگیری شده و ۳ هزار و ۱۷۶ تن طی ۱۵۷ ناوگان و اخذ بارنامه جاده ای بارگیری شده است. با توجه به محل استقرار کارخانه که در استان قم بوده است و حسب اطلاعات به دست آمده ۵۳ فقره بارنامه به وزن یک هزار و ۵۲ تن از مسیر خود منحرف و به شهرهای دیگری منتقل شده است.

حسینی به یکی دیگر از این شرکت ها اشاره و تصریح کرد: شرکت کارآ صنعت زبده قم در ۶ ماهه نخست سال ۹۷ میزان یک هزار و ۶۱۶ تن پت خریداری می کند. طی تحقیقات انجام شده یک هزار و ۶۵۵ تن طی ۱۰۷ فقره به میزان یک هزار و ۹۹۲ تن بارگیری شده است اما با توجه به محل استقرار کارخانه، ۵۰ فقره بارنامه به وزن ۹۴۱ تن از مسیر اصلی خود منحرف شده است.

وی ادامه داد: همچنین شرکت کسرا پلاست پیشروی قم در ۶ ماهه نخست سال گذشته ۴۹۸ تن پت خریداری می کند اما در نهایت با توجه به محل استقرار کارخانه، ۱۵ فقره بارنامه به میزان ۲۹۷ تن از مسیر اولیه خود منحرف و به شهرهای دیگری منتقل شده است.

نماینده دادستان تهران ادامه داد: شرکت کوشا رنگ دانه قم هم در ۶ ماه نخست سال گذشته ۹۶ تن پت از بورس خریداری کرده اما در نهایت مقادیری از پت خریداری شده به سایر شهرها منتقل شده است.

وی به میزان سود به دست آمده توسط متهم اشاره کرد و گفت: مجموع سود حاصل از فروش برای حامد مقدم ۲ میلیارد تا ۲۹۰۰ میلیارد تومان طبق اعلام خود متهم برآورد شده است. همچنین متهم اصل فروش مواد اولیه پتروشیمی را اقرار کرده و به همین جهت درخواست اعمال تخفیف مجازات را داشته است.

در ادامه متهم حامد مقدم با حضور در جایگاه به دفاع از خود پرداخت.

قاضی مسعودی مقام خطاب به متهم گفت: اتهام شما مشارکت در اخلال عمده در نظام تولیدی از طریق خرید وفروش محصولات اولیه پتروشیمی به میزان ۲ هزار و ۳۱۴ تن و ۲ میلیارد و نیم تومان تحصیل مال است. اتهام خود را قبول دارید که متهم پاسخ داد خیر.

مقدم خطاب به دادگاه گفت: رویه ای که از روز اول بازجویی در پیش گرفتم صداقت بود و با صداقت هر اتفاقی که افتاده را گفتم. هزار و ۵۶ تن از مواد اولیه که برای شرکت ها خریداری کرده بودیم را در بازار آزاد فروختیم.

وی به دلایل افزایش قیمت پت اشاره کرد و گفت: افزایش نرخ ارز در سال گذشته تاثیرات زیادی را در بازار به همراه داشت. البته این موضوع اقدامات ما و همچنین وقوع اتفاقات مذکور را بَری نمی کند. افزایش قیمت ارز منجر به افزایش قیمت در حوزه پلاستیک شد. همچنین محصولات نوشیدنی با توجه به تقاضایی که در فصل گرم دارند در آن مقطع زمانی منجر به وقوع برخی نوسانات شدند. به طوری که تقاضا در این حوزه ۲.۵ برابر افزایش پیدا کرد. اینکه در کیفرخواست اعلام شده افزایش تقاضا به خاطر پروانه های جعلی و صوری بوده موضوعی است که نیاز به کارشناسی دارد.

وی با بیان اینکه تنها تولید کننده محصولات پت، پتروشیمی شهید تندگویان است، گفت: پتروشیمی از ۸۷ تا ۹۷ زیان انباشته داشت است اما این پتروشیمی در بازه زمانی اخیر یعنی در سال گذشته هزار و ۱۲۷ میلیارد سود داشته است. به طوری که وقتی عرضه کمتر شد متقاضیانی که در بورس خرید می کردند به یک رقابتی پرداختند و این منتج به التهاب در بازار شد.

وی با بیان اینکه عدد مربوط به خرید پت از سوی بنده در کیفرخواست صحیح نیست، ادامه داد: محصولات پتروشیمی به دو دسته محصولات استاندارد و ضایعات تقسیم می شوند. در یک بخشی تمام موادی که خریداری شده از سوی شرکت های مذکور مربوط به محصولات ضایعات بوده است. این مواد اولیه به دلیل اینکه مشتری نداشته است در بازار آزاد به عموم فروخته می شد. حتی پتروشیمی تندگویان در این رابطه یک فروش ویژه را اعلام کرده بود.

متهم مقدم گفت: اگر تخلفی صورت گرفته قصد و نیت و سوء استفاده ای در آن نبوده است. نماینده دادستان گفته اگر این کار در سال‌های قبل انجام می‌شد جرم تلقی نمی شد. لطفا برای من بی سواد توضیح دهند که امسال چطور جرم اخلال در نظام اقتصادی شده است؟

در این هنگام حسینی نماینده دادستان گفت: یک عمل می تواند در مقطعی موثر نباشد ولی در یک مقطع موثر باشد مانند حال که کشور در حال جنگ است و اگر در زمانی که در تحریم هستیم خللی وارد کند جرم است.

نماینده دادستان گفت: اینکه می گویید پرونده در شان دادگاه نیست قانون صلاحیت آن را ایجاد کرده است‌. همچنین اخلال در نظام پولی و ارزی می تواند ایجاد شود ولی مرتکب نفع شخصی نبرد. حتی ممکن است که از جیب خود هزینه کند تا خلل به کشور وارد کند.

در ادامه وکیل مدافع حامد مقدم در دفاع از موکلش گفت: موکلم خوشنام و متعهد به نظام مقدس جمهوری اسلامی است و از کارافرینان است. دلیل افزایش پت منوط به افزایش ارز بوده که به تبع باعث افزایش قیمت کالاهای صنعت پلاستیک شده است.

غیرمنتظره – سایت خبری گیلان | اخبار گیلان – خبر رشت