شما اینجا هستید

اجتماعی » علیپور بدون شکست، ذاکری بازنده مطلق در معادلات شورایی!

اختصاصی / به گزارش غیرمنتظره، در آستانه انتخاب روسای کمیسیون های تخصصی شورای شهر رشت، نگاهی داریم به برندگان و بازندگان معادلات شورایی و مدیریت شهری از ابتدای کار شورای پنجم تا به امروز.

در نخستین روزهای فعالیت شورای پنجم بود که انتخابات هیئت رئیسه و انتخاب روسای کمیسیون های تخصصی شورا و انتخاب شهردار با فاصله ای اندک از یکدیگر صورت پذیرفت.

انتخاباتی که در آن جلال الدین محمد شکریه و احمد رمضانپور تنها بازندگان آن به حساب می آمدند. جایی که سید امیرحسین علوی، فاطمه شیرزاد، حامد عبدالهی، حجت جذب و محمد حسن علیپور اعضای هیئت رئیسه شورا را تشکیل می دادند و ریاست کمیسیون هایی چون فرهنگی، عمران، ترافیک و برنامه و بودجه به عاقل منش، رضا رسولی، اسماعیل حاجی پور و فرهام زاهد رسیده بود.

هرچند که چند رو پس از مشخص شدن تکلیف هیئت رئیسه و کمیسیون های تخصصی شورا، هر یازده عضو شورا مسعود نصرتی قزوینی نژاد را به عنوان شهردار رشت انتخاب کردند. البته باید توجه داشت که در انتخاب نصرتی به عنوان شهردار رشت، نقش محمد حسن علیپور بسیار پررنگ بود و تصمیم لحظه آخری او بازی را به نفع نصرتی تغییر داد.

پس از این بهراد ذاکری با استعفای جلال الدین محمد شکریه وارد شورای شهر رشت شد تا اولین و آخرین پیروزی خود در شورا را اینگونه جشن بگیرد و ترکیب اعضای شورا دستخوش تغییرات شود.

حضور ذاکری در شورا با کاهش تعداد افراد ائتلاف موسوم به ۳+۱ همراه بود. زیرا با خروج شکریه، بهراد ذاکری به عنوان فردی هم طیف با رمضانپور، حاجی پور و زاهد وارد شورا شد، اما راه و مسلک اصولگرایان را انتخاب کرد و با جمعی از اصولگرایان شورا ائتلاف نمود.

علیرغم آنکه بهراد ذاکری در همان ابتدای کار به جمع طیف ۷ نفره شورا پیوست و تعداد آنان را به ۸ نفر رساند، اما می توان گفت تنها بازنده در میان این طیف بود! کسی که هیچ جایگاهی در هیئت رئیسه و کمیسیون های تخصصی شورا در سال دوم نداشت! به گونه ای که علوی، رسولی، شیرزاد، علیپور، عبدالهی در هیئت رئیسه و جذب و عاقل منش در کمیسیون های برنامه بودجه و فرهنگی صندلی های مد نظر خود را به دست آوردند تا تنها پزشک شورا از کمیسیونی همچون بهداشت نیز جا بماند.

پس از این اما با تغییر معادلات شورایی و ایجاد طیف بندی های ۶ و ۵ نفره، بهراد ذاکری به یکباره بجای دست بالا در فراکسیون اقلیت سر در آورد. آنهم در شرایطی که محمدحسن علیپور جای خود را در تیم ۶ نفره تثبیت کرده بود و در مرحله اول و دوم انتخاب شهردار این طیف شش نفره شورا بود که پیروز میدان بود اما سنخت گیری های آیین نامه ای و برخی حواشی سبب عدم احراز صلاحیت دو منتخب شورا برای شهرداری شد. انتخاب هایی که هر بار در آن تنها  عضو شورا یعنی محمد حسن علیپور، حامد عبدالهی، حجت جذب، فرهام زاهد، اسماعیل حاجی پور و احمد رمضانپور در آن نقش برنده را بازی کردند.

در ادامه اما اولین پیروزی شورایی بهراد ذاکری جایی رقم خورد که با وتو کردن نظر شورا توسط وزارت کشور، شادی این پیروزی از بهراد ذاکری گرفته شد! بهراد ذاکری همانند ۱۰ عضو دیگر شورا در مرحله سوم انتخاب شهردار به حسین علیقلی زاده رای دادند که این اتفاق هرگز به نتیجه نرسید. پس از این نیز شورا به چهارمین انتخاب خود برای شهردار رشت اقدام کرد که اینبار بهراد ذاکری به شهردار منتخب رای نداد ولی شهردار منتخب شورا مورد تایید وزارت کشور قرار گرفت، تا شکستی دیگر در معادلات شورایی به نام بهراد ذاکری ثبت شود.

شکست دیگر بهراد ذاکری در معادلات شورایی به چند روز قبل باز می گردد. جایی که ذاکری به مانند امیرحسین علوی، رضا رسولی و محمدحسن عاقل منش نتوانست جایگاهی در هیئت رئیسه شورا به دست بیاورد و بدتر آنکه تنها فرد کاملاً شکست خورده نیز محسوب می شد. جایی که وی برای سخنگویی شورا کاندید شد اما قائله را به حجت جذب باخت. البته از طیف پنج نفره فاطمه شیرزاد نیز برای خزانه داری شورا رقابت را به حامد عبدالهی واگذار کرد اما به عنوان منشی دوم به هیئت رئیسه راه پیدا کرد.

حال اما همانطور که بهراد ذاکری در جلسه یکصد و چهارم شورای شهر رشت اعلام کرد که تمایلی به ریاست در هیچ کمیسیونی را ندارد، گفته می شود وی در سال سوم شورا نیز کمیسیونی را در اختیار نمی گیرد و بازنده مطلق معادلات شورایی است! آنهم در شرایطی که گفته می شود ریاست کمیسیون بهداشت شورای شهر رشت به محمدحسن علیپور خواهد رسید.

حال اما نگاهی آماری خواهیم داشت به مسئولیت های دوزاده عضو شورای شهر رشت از آغاز شورای پنجم تاکنون. بر اساس این آمار تعداد دفعات شکست ها و پیروزی اعضای شورا در معادلات شورایی از یکدیگر تفریق شده تا به دیدگاه عملکرد اعضای شورا در حوزه تاثثیرگذاری بر معادلات رسید.

ردیف نام عضو شورا عضویت در هیئت رئیسه شورا ریاست کمیسیون های تخصصی شورا شکست در معادلات تاثیرگذار شورایی ریاست شورا یا ریاست در شوراهای شهرستان و استان عملکرد
۱ حامد عبدالهی ۳ ۱ یک شکست در مرحله احراز صلاحیت به عنوان شهردار ۲ ۵
۲ محمدحسن علیپور ۳ ۰ بدون شکست ۰ ۳
۳ امیرحسین علوی ۲ ۰ ۲ شکست در انتخاب عدم منجر به ابلاغ حکم شهردار ۲ ۲
۴ حجت جذب ۱ ۱ یک شکست در مرحله احراز صلاحیت به عنوان شهردار ۱ ۲
۵ فاطمه شیرزاد ۲ ۲ ۲ شکست در انتخاب عدم منجر به ابلاغ حکم شهردار ۰ ۲
۶ اسماعیل حاجی پور ۱ ۱ ۲ شکست در هیئت رئیسه شورا ۱ ۱
۷ فرهام زاهد ۱ ۱ ۲ شکست در عضویت هیئت رئیسه شورا ۰ ۰
۸ رضا رسولی ۱ ۲ ۲ شکست در هیئت رئیسه شورا، ۲ شکست در انتخاب عدم منجر به ابلاغ حکم شهردار ۰ ۱-
۹ محمدحسن عاقل منش ۰ ۲ ۳ شکست در عضویت هیئت رئیسه شورا ۰ ۱-
۱۰ جلال الدین محمد شکریه ۰ ۰ یک شکست در هیئت رئیسه شورا ۰ ۱-
۱۱ احمد رمضانپور ۰ ۰ ۳ شکست در عضویت هیئت رئیسه شورا ۰ ۳-
۱۲ بهراد ذاکری ۰ ۰ دو شکست در انتخابات هیئت رئیسه، یک شکست در انتخاب شهردار نهایی و ۲ شکست در انتخاب عدم منجر به ابلاغ حکم شهردار ۰ ۵-

غیرمنتظره – سایت خبری گیلان | اخبار گیلان – خبر رشت