به گزارش سپیدخبر به نقل از خزرآنلاین، تغییر کاربری زمین های کشاورزی و سربالا آوردن ویلاها، کارخانجات، هتل ها و … از دل آن ها از معضلاتی است که مبارزه بی امان نهادهای ذی ربط همچون وزارت جهاد کشاورزی و سازمان حفاظت از محیط زیست را می طلبد. سودجویی برخی افراد که با خرید زمین های زراعی به قیمت اندک و تغییر کاربری آن ها و فروش به قیمت چند برابری، تیشه به ریشه کشاورزی کشور می زنند، مهمترین عامل در بروز این تخلف است و پیکره استان گیلان به سبب گستردگی اراضی زراعی و بهره مندی از آب و هوایی خوش، زخم هایی بیشتری از منفعت طلبی متخلفان خورده است.
در اهمیت جلوگیری از تغییر کاربری زمین های زراعی ذکر همین نکته کفایت می کند که مقام معظم رهبری در یکی از دیدارهایشان با رئیس جمهور و اعضای هیئت دولت به اهمیت بخش کشاورزی اشاره کرده و با اظهار نگرانی از تبدیل و تغییر کاربری زمینهای کشاورزی، گفتند: نابودی زمینهای کشاورزی یک خسارت غیرقابل جبران است و باید وزارت جهاد کشاورزی و سازمان حفاظت از محیط زیست بطور جدی با این پدیده برخورد کنند.
در همین راستا، جستجوی ساده ای در فضای مجازی به خوبی نشان می دهد که شعبان نژاد، رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان تا کنون چند بار تغییر کاربری اراضی کشاورزی را خط قرمز اداره متبوع خود دانسته و گفته که در مقابل تغییر کاربری کوتاه نخواهد آمد! (اینجا و اینجا و اینجا را بخوانید) اما این ادعای شعبان نژاد در استانی مانند گیلان که به یکباره هتلی از بین باغات چای آن سبز می شود، تا چه اندازه صحت دارد؟! بازگشتی به گذشته می تواند پاسخ مناسبی برای این سوال باشد.
۶ ماه پیش بود که خزرآنلاین در گزارشی به تصرف زمین های زراعی و خشک کردن آن ها توسط یک شرکت برداشت شن و ماسه اشاره کرد. اتفاق ناخوشایندی که اقدام عاجل جهاد کشاورزی گیلان را برای قطع استمرار آن می طلبید. البته توجه به تاکیدات مدیرکل جهاد کشاورزی گیلان مبنی بر مقاومت در برابر تغییر کاربری زمین های زراعی و خط قرمز دانستن این موضوع، نوید آن را می داد که به زودی شاهد توقف روند خشک نمودن زمین های زراعی خواهیم بود. اتفاقی که متاسفانه از ظواهر امر معلوم است که تا کنون به وقوع نپیوسته است.
تصاویر زیر به خوبی خریداری برخی زمین های زراعی و خشک کردن آن ها را توسط یک کارخانه شن و ماسه در گیلان نشان می دهد. کارخانه ای که در سالیان اخیر به منظور بهره برداری بیشتر از بستر رودخانه، اقدام به خریداری زمین های زراعی اطراف خود نموده و با خشک نمودن آن ها، وسعت کارگاه خود را افزایش داده است.
تصویر کارخانه در سال ۲۰۰۴
تصویر کارخانه در سال ۲۰۰۹
تصویر کارخانه در سال ۲۰۱۰
تصویر کارخانه در سال ۲۰۱۳
تصویر کارخانه در سال ۲۰۱۷
تصویر حال حاضر!
همانگونه که از تصاویر مشخص است این کارخانه در سال های اخیر متراژ وسیعی از زمین های کشاورزی مجاور خود را خشک نموده و به وسعت کارگاه افزوده است. حالا اما شنیده ها حکایت از آن دارد که محل مذکور در حال تبدیل به کارخانه آسفالت بوده و مقدمات این تغییر در حال آماده سازی است. اقدامی که با مخالفت شدید ساکنان محلی مواجه شده است.
در پایان خطاب به مدیرکل جهاد کشاورزی گیلان باید گفت گفتار درمانی، راه حل مناسب برای جلوگیری از تغییر اراضی کاربری و مقابله با سودجویی منفعت طلبان نخواهد بود و ایستادگی در برابر آن اقدام جهادی را می طلبد.
خزرآنلاین در آینده مجددا به ارائه گزارشی از این موضوع و تشریح فعالیت جهاد کشاورزی گیلان در راستای مقابله با آن خواهد پرداخت.
- کد خبر 5686
- پرینت