شما اینجا هستید

سیاسی » استاندار اسبق گیلان: دولت باید افراد ناکارآمد را برکنار کند / روند تغییر مدیران آهسته است

به گزارش غیرمنتظره، علی صوفی در گفت‌وگو با اصلاحات نیوز درباره تغییرات مدیریتی پس از روی کار آمدن دولت‌های جدید بیان کرد: زمانی که یک رئیس‌جمهور جدید انتخاب می‌شود، تغییرات را از بالا شروع می‌کند، بنابراین تغییراتی که رخ می‌دهد و همه انتظارش را دارند و مقداری هم جنجال برانگیز است، همان تغییرات رده اول یعنی وزرا است.

زمانی که یک رئیس‌جمهور جدید انتخاب می‌شود، تغییرات را از بالا شروع می‌کند، بنابراین تغییراتی که رخ می‌دهد و همه انتظارش را دارند و مقداری هم جنجال برانگیز است، همان تغییرات رده اول یعنی وزرا است.

صوفی با بیان این که «در انتخاب استانداران شاهد تنش‌های بزرگی بودیم» متذکر شد: این تنش و چالش‌ها تا جایی پیش رفت که در بعضی مقاطع، روند انتخاب افراد متوقف شد. اگرچه رئیس جمهور به طور طبیعی از طریق وزارت کشور و کسب رای هیات دولت، استاندارها را انتخاب می‌کرد اما این موضوع حواشی زیادی داشت. از ۸ انتصاب اول استاندارها، تنها ۲ نفر اصلاح‌طلب بودند که نارضایتی‌های متعددی به‌وجود آورد و باعث شد آقای پزشکیان تغییراتی را لحاظ کند. البته انتخاب برخی از استاندارها بسیار راضی کننده بود اما تعداد این‌ها زیاد نبود. مثلا انتخاب افراد در استان‌های یزد، تهران و… کاملا برای اصلاح‌طلبان مایوس کننده بود.

اکنون رئیس جمهور با مشکل جدی در عزل و نصب مدیران مواجه شده و این روند کار را کند کرده است. پست‌ها برای اداره کشور و خدمت به مردم طرح‌ریزی شده‌اند و حق مردم است که افراد شایسته، کارآمد و کاربلد در جایگاه‌ها قرار گیرند؛ افرادی که واقعا قصد خدمت داشته باشند. همچنین آقای پزشکیان می‌بایست هر چه سریع‌تر افراد ناکارآمد را برکنار کند تا چرخ دولت سریع‌تر بچرخد

وی تصریح کرد: بجز موضوع کیفیت نیروهای انتخاب شده، مساله مهم دیگری که به آن نقد وجود دارد، سرعت انجام تغییرات است. به طور کلی روند انتخاب مدیران ارشد دولت به کُندی پیش می‌رود. این رویه در انتخاب مدیران میانی هم وجود دارد و تغییرات به آهستگی انجام می‌شود.

به جز موضوع کیفیت نیروهای انتخاب شده، مساله مهم دیگری که به آن نقد وجود دارد، سرعت انجام تغییرات است. به طور کلی روند انتخاب مدیران ارشد دولت به کُندی پیش می‌رود. این رویه در انتخاب مدیران میانی هم وجود دارد و تغییرات به آهستگی انجام می‌شود.

این وزیر دولت اصلاحات با اشاره به شعار مسعود پزشکیان در رقابت‌های انتخاباتی متذکر شد: آقای پزشکیان اعتقاد داشت باید اختلافات داخلی را کم کنیم و بر همین اساس طرح وفاق را مطرح کرد. این رویکرد تکلیفی را برای وزارتخانه‌ها و مدیران استانی معین کرد تا فقط به خواسته اصلاح‌طلبان نگاه نکنند و به جریان مخالف هم توجه داشته باشند. ولی این جریان مخالف در انتخابات نشان داد که چه پیشینه و نقشی در وضع موجود دارد و یکی از دلایلی که مردم به آقای پزشکیان رای دادند، کنار زدن همین جریان بود. اکنون آقای پزشکیان می‌خواهد به این جریان میدان دهد، که به نوعی به معنای ایستادن در مقابل رای مردم است. بخش از مردم به دلایل مختلف از آن جریان سیاسی ناراحت هستند و نمی‌توان این نکته را نادیده گرفت.

صوفی با بیان این که «هنوز مردم به آقای پزشکیان پشت نکرده و از او نا امید نشده‌اند» متذکر شد: ولی باید توجه داشت این رفتارها نوعی تضاد است.

آقای پزشکیان اعتقاد داشت باید اختلافات داخلی را کم کنیم و بر همین اساس طرح وفاق را مطرح کرد. این رویکرد تکلیفی را برای وزارتخانه‌ها و مدیران استانی معین کرد تا فقط به خواسته اصلاح‌طلبان نگاه نکنند و به جریان مخالف هم توجه داشته باشند. ولی این جریان مخالف در انتخابات نشان داد که چه پیشینه و نقشی در وضع موجود دارد و یکی از دلایلی که مردم به آقای پزشکیان رای دادند، کنار زدن همین جریان بود. اکنون آقای پزشکیان می‌خواهد به این جریان میدان دهد، که به نوعی به معنای ایستادن در مقابل رای مردم است. بخش از مردم به دلایل مختلف از آن جریان سیاسی ناراحت هستند و نمی‌توان این نکته را نادیده گرفت.

وی ادامه داد: اکنون رئیس جمهور با مشکل جدی در عزل و نصب مدیران مواجه شده و این روند کار را کند کرده است. پست‌ها برای اداره کشور و خدمت به مردم طرح‌ریزی شده‌اند و حق مردم است که افراد شایسته، کارآمد و کاربلد در جایگاه‌ها قرار گیرند؛ افرادی که واقعا قصد خدمت داشته باشند. همچنین آقای پزشکیان می‌بایست هر چه سریع‌تر افراد ناکارآمد را برکنار کند تا چرخ دولت سریع‌تر بچرخد؛ اگر سرعت این چرخ آهسته و کُند باشد، دولت و مردم هر دو متضرر می‌شوند.

غیرمنتظره – سایت خبری گیلان | اخبار گیلان – خبر رشت