به گزارش سپیدخبر، سی و دومین جلسه علنی شورای شهر رشت در عمارت حاج میرزا خلیل رفیع با قرائت آیاتی چند از کلامالله مجید توسط برادر ساعد اصلانی و پخش سرود ملی و دعای فرج با حدود ۲ ساعت تأخیر نسبت به زمان اعلامشده، آغاز شد.
۱۱:۰۰ فاطمه شیرزاد بهعنوان منشی جلسه با خوشآمدگویی به کاوه مدنی، معاون آموزش سازمان محیط زیست کشور در صحن شورا فرازی از وصیتنامه یکی از شهدای جنگ تحمیلی را قرائت نمود.
۱۱:۰۴ سیدامیرحسین علوی رئیس شورا پیش از ورود به موضوعات جلسه خطاب به رسانهها توضیح داد: علت تأخیر در شروع جلسه، طرح موضوعات پیرامون مسائل مختلف مشکلات شهر بوده است.
علوی ادامه داد: مشکل بزرگی که در حاشیه شهر ایجادشده، موضوع سراوان است که باری اضافه را به شهرداری رشت تحمیل کرده است. قطعاً اگر به این مسئله رسیدگی نشود، روزی گریبان ما را خواهد گرفت.
رئیس شورا خطاب به معاون آموزش سازمان محیط زیست کشور، گفت: قطعاً کسانی که سه دهه پیش در رشت زندگی کردهاند، تجربه ماهیگیری در دو رودخانه و تالاب عینک را داشتهاند، ما امروز آمادگی کامل خود را برای حل مشکلات شهر در حوزه محیط زیست اعلام میکنیم اما نیاز به پشتیبانی بیشتر سازمان محیطزیست کشور و اداره کل محیط زیست گیلان داریم.
۱۱:۰۹ احمد رمضانپور بهعنوان ناطق اول، گفت: انشاءالله حضور دوستان از سازمان محیط زیست کشور برای شهر و استان ما دارای خیر و برکت باشد. وضعیت رودخانههای رشت که به تالاب میریزند یک مسئله ملی است.
وی ادامه داد: آنالیز ارائهشده از سازمان بهداشت از وضعیت تالاب بسیار اسفناک است و بنده جرات بیان آن را ندارم. هر کشوری که رودخانه و دریا دارد ثروتمند است اما ما در رشت از اندک برکت این دو رودخانه به دور هستیم.
عضو شورای شهر رشت ادامه داد: اینکه مردم از شهرداری برای ساماندهی دو رودخانه رشت انتظار دارند اشتباه است! شهرداری و شورا که متولی آب و فاضلاب نیستند! سازمان آب متولی مستقیم ساماندهی رودخانهها است و محیط زیست بهعنوان سیاستگذار این حوزه میبایست پیگیر باشد.
رمضانپور افزود: ما در حوزه شورا و شهرداری کمک خواهیم کرد اما انتظار ما اقدامات تأثیرگذار در سازمان محیط زیست کشور است.
۱۱:۱۷ محمدحسن علیپور نیز بهعنوان ناطق دوم به موضوع شیرابه زبالهها تأکید کرد.
۱۱:۱۹ محمدحسن عاقلمنش بهعنوان ناطق سوم با تأکید بر اینکه دوستان در جایگاه نمایندگان استان میبایست در بهسازی وضعیت شهر هرچه در توان دارند را ارائه دهند، گفت: بهترین عرصه برای خدمت به ملت، آموزش صحیح است.
وی ادامه داد: آموزش میتواند بخش بزرگی از مشکلات ما را حلوفصل نماید. ما هم همانند دیگران دلواپسیهای بسیاری در خصوص وضعیت زباله شهر رشت داریم.
۱۱:۳۲ رضا رسولی رئیس کمیسیون عمران شورا نیز گفت: عدم نظارت بر آلایندهها و زبالههای بیمارستانی دستاورد خوبی برای ما ندارد و شیرابههایی که روزانه چندین لیتر وارد مزارع میشود سلامت مردم را به خطر میاندازد.
۱۱:۳۴ اسماعیل حاجیپور خطاب به رئیس شورا گفت: من امروز در خصوص محیط زیست روزه سکوت دارم زیرا بارها و بارها در این خصوص صحبت کردهام و هیچ فایدهای نداشته است.
۱۱:۳۶ امیرحسین علوی با بیان اینکه شهرداری میتواند در همه حوزهها به محیط زیست کمک کند، گفت: شهرداری متولی نیست اما همانطور که دیدی در مورد جمعآوری سنبل آبی شهرداری بهطور مؤثر وارد عمل شد و ما میبایست قدر این موقعیتها را بدانیم.
۱۱:۳۹ فاطمه شیرزاد رئیس کمیسیون بهداشت و محیط زیست شورا با خوشآمدگویی مجدد به میهمانان جلسه، گفت: با توجه به سیاستها و اهدافی که وجود دارد، پسماندها در رشت بهینه مدیریت نمیشود.
وی ادامه داد: در حال حاضر همانطور که همکاران بنده گفتند انگار هرچه بگوییم هیچ فایدهای ندارد، مطالبات مردم بارها گفتهشده اما هیچ گوش شنوایی در این مسائل نیست.
شیرزاد ادامه داد: آقای مدنی ما از شما انتظار داریم بهعنوان یک مدیر جوان به فکر اینگونه مسائل باشید. خواسته بنده این است که جرائم پرتاب زباله بهدرستی اعمال شود.
رئیس کمیسیون بهداشت و محیط زیست، با بیان اینکه در رشت به دنبال مجوزهای لازم برای احداث زبالهسوز هستیم، گفت: ما در شورا تمام توان خود را برای کمک در حوزههای محیط زیستی قرار خواهیم داد.
وی با تشکر از محمدپور رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست استان گیلان، اظهار داشت: با توجه به اقدام بهموقع شما مشکلاتی که ممکن بود با ورود آنفولانزایفوقحادپرندگان به وجود بیاید، جلوگیری شد.
۱۱:۴۵ قربانعلیمحمدپور رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست استان گیلان نیز با بیان اینکه در سطح کشور مشکلات عمدهای در حوزه محیط زیست هستیم، گفت: در شهر رشت فعالین بسیاری در حوزه محیط زیست داریم.
وی با بیان اینکه اگر نتوانستیم برخی مشکلات را به موضع حل کنیم به دلیل کوتاهی ما نبوده است. ما توانستیم مشکل سنبل آبی را در تالابها و آببندانهای استان حل کنیم. همچنین برای بخشی از مشکلاتی که امروز در شورا مطرحشده برنامههای ویژه داریم.
وی با بیان اینکه در سال آینده بههیچعنوان ورود فاضلاب انسانی و صنعتی به تالابها وجود نخواهد داشت، ادامه داد: دنیا در بحث احیای تالاب بسیار کمتجربه است حال با این شرایط کشور ما نیز جای خود را دارد!
محمدپور با اشاره به اینکه میبایست به دنبال آموزش مردم باشند، گفت: این موضوع درست است که ما استانی مهمانپذیر داریم اما تمام مسئله این است، آیا تمام زبالهها را میهمانان ما تولید میکنند؟! این حرف سفسطهای بیش نیست.
وی با بیان اینکه ما در بحث گوهر رود ورود کردهایم، گفت: انشاءالله مشکلات این رودخانه حل خواهد شد. ما در استان امروز بههیچعنوان به بیمارستانها مجوز بهرهبرداری نخواهیم داد، بجز آنکه تصفیهخانه داشته باشد. ما اقداماتی در دست انجام داریم که به امید خدا در هفتههای آتی رونمایی خواهد شد.
رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست استان گیلان با بیان اینکه ما در هفته آینده مجوز احداث زبالهسوز ۶۰۰ تنی را به شهرداری و شورا خواهیم داد، گفت: همه ما یک حقوق شهروندی داریم و میبایست این را به همه بفهمانیم که این حقوق شهروندی محترم است. اگر واقعاً مشکلی در حوزه محیط زیست باشد به خودم شخصاً رسیدگی خواهد شد.
محمدپور با بیان اینکه در حوضه اعتبارات هیچ اعتبار خاصی برای ساماندهی رودخانههای رشت نداریم. اظهار داشت: برای آموزش به کودکان با آموزشوپرورش استان هماهنگ شدهایم.
وی با اشاره به اینکه باید سه زبالهسوز ۴۰۰، ۵۰۰ و ۶۰۰ تنی در استان باشد، خاطرنشان کرد: شورا نشینان نیز میبایست در حوزه ساخت زبالهسوز ما را یاری کنند.
۱۲:۰۵ کاوه مدنی با بیان اینکه مشکل پسماند در استان گیلان بزرگترین مشکل محیط زیستی کشور است، گفت: ما هنوز در مسیر توسعه هستیم و متأسفانه در کشوری زندگی میکنیم که متوجه نیستند توسعهیافتگی به بناهای زیبا نیست. به زیربناهایی است که بههیچعنوان درست ساختهشده است.
وی ادامه داد: تمام دوستانی که وارد شورا میشوند قطعاً هوادارانی دارند که برای آنان نطق میکنند! اما بیاییم از هوادارانمان بخواهیم که اگر رشت را در دست دارند در حوزه پسماند کمک کنند. کمک اصلی آنها میتواند کاهش تولید پسماند باشد.
مدنی افزود: بیاییم پیش از اینکه صحبتی کنیم، کاری انجام دهیم! من از همه شما دعوت میکنم تا امروز عصر در کنار ما و سمنهای استان قرارگرفته و باهم زباله جمع کنیم! خواهش بنده بهعنوان یک دولتی از شما این است که بجای سنگهای بزرگ، خردهسنگها را نشانه بگیریم تا به هدف بزنیم!
معاون آموزش سازمان محیط زیست کشور با بیان اینکه شورای شهر رشت تنها شورایی است که هیئترئیسه چشم روشن دارد! گفت: امیدواریم نخستین شورایی هم باشید که بطری آبمدنی را از سبد خریدتان حذف کنید.
وی ادامه داد: بهبود معیشت مردم باید در دستور کار شورانشینان باشد، شورای تهران در حوزه بودجه عمرانی کم نداشته اما الآن به سمت طبیعت روی آورده است. شما هرچقدر هم توسعه عمرانی داشته باشید باید به توسعه منابع زیستمحیطی هم بیاندیشید. ما از این نیازهای اساسی چشمپوشی کردهایم. دولت بهتنهایی نمیتواند متولی اینگونه امور باشد.
مدنی با بیان اینکه آموزش بخش مهمی در این امور است، ما واقعاً به مشارکت سمنها نیاز داریم زیرا آنها وظیفه ما را سبکتر میکنند، باید از سمنهایی که بحث آموزش در حوزه محیط زیست را دنبال میکنند حمایت کرد، بنده به شما قول میدهم که اعتباراتی برای آموزش و پژوهش به استان اختصاص دهم. مجدداً تأکید میکنم که از همه حاضرین میخواهم در جمعآوری زباله که عصر امروز و چهارشنبه انجام خواهد شد با بنده همراه شوند.
۱۲:۲۲ پس از این سخنان مدنی، علوی ریاست جلسه از دستور تهیه لوازم پذیرایی جدید برای جایگزینی بطریهای آبمدنی، خبر داد.
۱۲:۲۵ همچنین رضا رسولی نیز گفت: بنده در حال حاضر بنده یک فعال اجتماعی هستم.
۱۲:۳۲ در پایان این نشست رئیس کمیسیون بهداشت شورا به رسم یادگاری هدیهای را به کاوه مدنی اهدا نمود.
۱۲:۳۳ ختم جلسه توسط ریاست شورا اعلام شد.
- کد خبر 6514
- پرینت