اختصاصی / به گزارش غیرمنتظره، پیش از ظهر روز شنبه بود که عجیبترین و باورنکردنیترین اتفاق تاریخ شورایی در شهر رشت رخ داد. در شرایطی که قرار بود رای گیری برای برکناری یا ادامه کار سید امیرحسین علوی شهردار رشت انجام شود، جلسه شورای شهر رشت به تشنج کشیده شد.
ماجرا از این قرار بود که طیف چهار نفره حامی علوی در شورا تکلیفش برای این رای گیری مشخص بود، اما به یک باره از گلدان نه چندان شیشهای شورا بجای ۴ رای به نفع علوی، ۳ رای به نفع او و ۸ رای به ضرر او خارج شد!
این آغاز یک درگیری و چالش بزرگ در صحن علنی شورا و مقابل دیدگان شهروندانی بود که از طریق لایو اینستاگرامی در حال تماشای جلسه شورای شهر رشت بودند. در این مطلب به بررسی چند نکته اساسی پیرامون برگزاری این رای گیری خواهیم پرداخت.
نخستین موضوع در این خصوص استفاده از برگههایی است که در واقع برای جلسه قبلی شورا یعنی جلسه روز بررسی استیضاح علوی بود و برای جلسه برکناری علوی نباید مورد استفاده قرار میگرفت. دلیل این موضوع آن است که اولاً این اتفاق باعث ایراد شکلی در روند رای گیری میشود و فرماندار و هیئت تطبیق در همین جا میتواند رای گیری را ابطال کند، زیرا صراحت در رای گیری که در آیین نامه است رعایت نشده.
دومین بحث در خصوص نوع رای گیری و برگههای تعرفه رای ایجاد فضای تخلف در روند رای گیری است، دلیل این موضوع آن است که اعضای شورا در برگه رایی که به دستشان داده شده بود بجای آنکه با دست خط خود بنویسند علوی برکنار شود یا ادامه دهد، گزینه قانع شدم یا نشدم را تیک زدند! یعنی عملاً دیگر امکان خطشناسی در چنین شرایطی وجود ندارد و این یعنی ایجاد شرایط تخلف در روند رای گیری که با توجه به اتفاقات رخ داده میتواند امری مشکوک باشد.
سومین بحث در خصوص روند این رای گیری پر ماجرا نشان دادن رای نادر حسینی و رضا عاشری به یکدیگر است که نشان میدهد این دو قطعاً به ادامه کار علوی رای دادهاند و عزیزی نیز عملاً کشف رای کرد، هرچند که رئیس شورا در برابر شفافیت و کشف رای مقاومت جدی از خود نشان میداد! در خصوص سید حسین رضویان نیز داستان مشخص است، او صراحتاً حتی پس از لحظه رای گیری موضع خود را مشخص کرد.
چهارمین بحث اما ایجاد شبهه در خصوص رای گیری پیرامون نحوه آشکار یا پنهان بودن آرا بود، این امر سال هاست به چنین شکلی در حال برگزاری است و اعضای شورا همواره از برگه تعرفه برای رای گیری استفاده میکردند، اما در این جلسه بجز دو نفر یعنی نادر حسینی و رضا عاشری مابقی اعضای شورا به پنهان بودن رای گیری رای دادند، یکی از مواردی که حامیان طیف ۷ نفره مطرح میکنند همین موضوع است، این در شرایطی است که عاشری و حسینی رای خود را به یکدیگر نشان داده و قطعاً این دو به ادامه کار علوی رای داده اند، پس این موضوع عملاً بیمعناست، اما چرا عزیزی و رضویان به این موضوع رای دادهاند سوالی است که پاسخ آن کاملاً مشخص است، رای عزیزی و رضویان بیفایده بوده، زیرا با ۶ رای در همانجا نیز تکلیف مشخص بود و این دو میدانستند که طیف مقابل ۷ نفره است و طیف خودشان نیز ۴ نفره و همه چیز برای آنان فرمالیته بود.
پنجمین مبحث مورد توجه در روند رای گیری عزل یا ادامه کار علوی جایی است که پس از این رای گیری پر ماجرا، اعضای شورا به انتخاب سرپرست اقدام کردند و ۴ عضو شورا با اعتراض به روند برگزاری جلسه صحن شورا را ترک نکردند، این موضوع خود دارای یک نکته مهم است، بر اساس قانون عزل شهردار و انتخاب سرپرست یک امر پیاپی است، در واقع برای نوشتن صورتجلسه اعضای شورا باید به این موضوع قانوناً تمکین میکردند تا پس از اتمام کار و هنگام تنظیم صورتجلسه اعتراض خود را مطرح کنند، زیرا در روند شورایی ملاک قانونی فقط و فقط صورتجلسه است.
ششمین موضوع در خصوص این رای گیری آن است که علیرغم وارد شدن حجمه شدید به سمت ۷ عضو شورا، آنان هیچ دفاعی از خود نمیکنند و پاسخی روشن به سوالات نمیدهند و تنها به طرح اظهارات تکراری بسنده میکنند، در حالی که همه میدانند هیچ عضو شورایی بدون لابی و امتیازگیری و امتیازدهی برای رای دادن به صحن شورا نمیآید طرح مسائلی مانند اشتباه رای دادن و یا طرح اکاذیب توسط یکی از افراد طیف ۴ نفره بسیار مضحک و کودکانه است.
در این خصوص باید گفت اگر عضوی از طیف ۴ نفره رای به رفتن شهردار داده باشد باید از طیف ۷ نفره امتیازی گرفته و این طیف او را به خوبی بشناسند و این موضوع نمیتواند مخفی بوده باشد، زیرا آنها این شناخت را بر روی او دارند و دیگر فیلم بازی کردن افراد بیمعناست، زیرا اکنون که پای آبروی ۷ عضو شورا مطرح است و نهادهای نظارتی بر روی موضوع حساس شده و یک التهاب جدی در شهر رشت به وجود آمده است، دیگر وقت سکوت نیست و این ۷ عضو شورا اگر دفاعی از خود داشتند، حداقل برای حفظ آبروی خودشان سکوت را شکسته و پاسخی به سوالات و شبهات میدادند.
هرچه هست، باید با اطمینان گفت که طیف ۴ نفره شورا یعنی عزیزی، رضویان، حسینی و عاشری قطعاً به ماندن علوی رای دادهاند و اینکه آیا پای برگه دوازدهم در کار بوده یا خیر موضوعی است که صحت آن باید توسط نهادهای نظارتی و امنیتی بررسی شود، اما باید تاکید داشت در چنین موضوعی هیچ مماشاتی با افراد نباید صورت داد و در صورت اثبات تخلف باید فرد متخلف از شورا اخراج شده و پاسخگوی عملکرد خود در برابر قانون باشد.
- کد خبر 97317
- پرینت