به گزارش غیرمنتظره و به نقل از فرارو، پس از پایان جنگ ۱۲ روزه ایران و اسرائیل، خبرهایی مبنی بر تعیین جایزه برای سر دونالد ترامپ رئیس جمهور ایالات متحده یا ترور او، منتشر شد و گرچه برخی اکانتها در فضای مجازی از این اقدام حمایت کردند اما برخی نیز آن را اشتباه و افراطی دانستند.
«حشمت الله فلاحت پیشه»، تحلیلگر ارشد سیاست خارجی و رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس دهم، در گفتوگو با فرارو به تحلیل این اقدامات و پیامدهای آن پرداخته است:
باید به ملاحظات امنیتی متعدد کشور توجه کنیم
حشمت الله فلاحت پیشه به فرارو گفت: «طرح موضوعاتی مثل تعیین جایزه برای کشتن ترامپ نیازمند ملاحظاتی جدی با محوریت منافع ملی است. ایران در شرایطی بسیار حساس قرار دارد و در طول چند سال اخیر ادعایی تحت عنوان «تهدید ایران» به شدت بزرگنمایی شد، تا جایی که این موضوع منتهی به جنگ شد. جنگ هم تحت هر شرایطی، عامل مثبتی نیست. اتفاقی که اکنون میبینیم رخ داده و رسانهای شده، شامل ادعای برخی اشخاص و چهرهها در خصوص تعیین جایزه برای سر ترامپ است. این تعیین جایزه در شرایطی مطرح میشود که ما ملاحظات ملی متعددی داریم و باید به این موضوع توجه کنیم که در وضعیت فعلی، ملاحظات ملی تا چه حد حائز اهمیت و حساس محسوب میشوند. ترامپ یک شخصیت سیاسی پر دشمن است. در نتیجه معتقدم، جان ترامپ هم داخل مرزهای ایالات متحده و هم خارج از مرزهای این کشور، به شدت تهدید میشود. به عبارتی، کمتر رئیس جمهوری در تاریخ امریکا به اندازه ترامپ در خطر بوده است.»
وی افزود: «بررسی کدهای موجود نشان میدهد اولا ترامپ به دنبال اخراج میلیونها مهاجر یا افرادی است که در زمان ریاست جمهوری بایدن وارد خاک ایالات متحده شدند. بخش اعظم این افراد، افرادی را شامل میشوند که جزو باندهای مخوف مواد مخدر، یا باندهایی هستند که از کشتن افراد مختلف ابایی ندارند و این کار برای آنان به راحتی انجام میشود. بخش زیادی از آنها مسلح اند. میدانیم که به راحتی در خاک ایالات متحده خرید و فروش سلاح انجام میشود و در نتیجه امکان مسلح شدن برای این گروهها و افراد ساده است. برخی از این افراد به محض خروج از ایالات متحده بازداشت یا کشته میشوند بنابراین بخش عمدهای از افرادی که در معرض اخراج توسط ترامپ قرار دارند، از انگیزههای لازم برای کشتن او برخوردارند.»
ترامپ بیش از همه روسای جمهور امریکا در خطر ترور است
رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس دهم گفت: «گروه دوم شامل بیش از ۵۰ میلیون نفر از شهروندان آمریکایی هستند که عملا با سیاستهای ریاضتی اخیر ترامپ در معرض مشکلات جدی زیستی قرار میگیرند. ترامپ هیچگونه اعتقادی به سیاستهای به جای مانده از طرح اوباما کر (Obamacare) یا طرحهای رفاهی و حمایتی دموکراتها ندارد و در نتیجه، اکنون بسیاری از حمایتها را از جمعیت ۵۰ میلیونی زیر خط فقر آمریکا دریغ کرده است. بنابراین، بسیاری از این قشر، عملا دیگر چیزی برای از دست دادن ندارند و به دشمنان خونی ترامپ تبدیل شده اند. این افراد که اتفاقا بخشی از آنان نیز مسلح اند، میتواند تهدیدی جانی برای ترامپ به شمار آیند.»
وی افزود: «بخشهایی از گروههای قدرت که حتی در نهادهای اطلاعاتی و امنیتی ایالات متحده رخنه کردهاند نیز میتوانند تهدیدی برای جان ترامپ باشند. هنوز این سوال درباره این گروه سوم وجود دارد که آیا بدون همراهی آنان، نقشه ترور چندماه قبل ترامپ انجام میشد یا خیر؟ در زمان ترور ترامپ نوعی ترک پست عمدی توسط نهادهای امنیتی شکل گرفته بود تا امکان ترور وی فراهم شود، هنوز نیز با توجه به سیاستهای اخیر ترامپ در دل دستگاههای پیچیده اطلاعاتی و امنیتی آمریکا، افرادی حضور دارند که ممکن است گزینه ترور را در مورد رئیس جمهور آمریکا، را روی میز داشته باشند. آمریکا کشوری است که بیش از دیگر کشورهای جهان غرب، روسای جمهور قربانی ترور داشته و ترامپ هم اکنون بیش از همه روسای جمهور قبلی ایالات متحده در خطر ترور قرار دارد.»
رئیس جمهور از تعیین جایزه برای سر ترامپ احساس خطر کرد
این تحلیلگر ارشد سیاست خارجی در ادامه گفت: «نکته مهم این است که تا کنون هیچ وقت، یک ایرانی متهم به ترور افرادی نشده که برای سر آنان جایزه تعیین شده است. شاید گفته شود این تعیین جایزه برای سر ترامپ یک اقدام خودجوش یا کاری تبلیغاتی است نه صرفا برای اجرا. اما فراموش نکنیم که همین کار تبلیغاتی میتواند، برای منافع ملی کشور آسیبزا باشد و ممکن است هر نوع اقدامی که علیه ترامپ انجام شود، بلافاصله ذهن جنگ زده مقامات آمریکایی را متوجه ایران کند و باز هم مردم ایران قربانی افکار افراطی و دور از منابع ملی شود. من طی روز بعد از حمله به فردو با فرارو گفتگو و تاکید کردم که ترامپ و نتانیاهو بر خلاف اساسنامه آژانس و اساسنامه رم ۱۹۹۱، جنایت علیه بشریت مرتکب شدهاند و همانجا از دولت ایران درخواست کردم که سازمانهای بین المللی مربوطه علیه ترامپ و نتانیاهو پرونده تشکیل دهند. به ویژه روی صحبت من با ترامپ است. به اعتقاد من ترامپ شخصی است که میتوان برای او به عنوان یک جنایتکار علیه بشر پرونده تشکیل داد اما طرح مواردی مثل جمع آوری پول برای قتل او، با منافع ملی کشور همخوانی ندارد.»
وی تاکید کرد: «رئیس جمهور ایران نیز از این نوع اظهار نظرها احساس خطر کرد که سعی کرد در گفتگو با خبرنگار امریکایی این موضوع را نفی کند. اما این کافی نیست. سخنگوی دولت باید به شکل واضح موضع جمهوری اسلامی ایران را در این رابطه اعلام کند تا مشخص شود گرچه برخی افراد میتوانند نظرات اینچنینی درباره ترامپ داشته باشند، اما هیچگونه پولی از خزانه دولت برای ترور فردی مثل ترامپ اختصاص داده نمیشود. این ترور مطابق با مواضع دولت نیست و در عین حال دولت میتواند پرونده مرتبط با جنایت علیه بشریت را در سازمانهای بین المللی علیه ترامپ منتشر کند.»
- کد خبر 129167
- پرینت