شما اینجا هستید

اخبار گوناگون » چرا وزارت نیرو با مصرف کنندگان برق که کار ماینرینگ انجام می‌دهند برخورد نمی‌کند؟ / کشف آن‌ها کار ساده‌ای است

به گزارش غیرمنتظره، روزنامه ایران نوشت: این خبرها در وهله اول بسیار ساده به نظر می‌آیند و شاید به همین دلیل ما هم به آسانی از کنار آن‌ می‌گذریم. اما اگر با دقت به این خبرها توجه کنیم، به عمق فاجعه پی خواهیم برد؛ زیرا این خبرها به ما می‌گوید در روزگاری که مردم ایران عزیز در این سرمای سخت زمستان از نعمت برق محروم می‌شوند و خاموشی به مردم تحمیل می‌شود، عده‌ای سودجو راه دیگری می‌روند.

این عده برای به‌دست آوردن منافع شخصی یا خدای ناخواسته، منافع سازمانی و حساب‌شده، بدون درنظر گرفتن عواقب عمومی کار خود، آن هم در این بازار ارز و اقتصاد، بدون اینکه نگاهی به دغدغه مردم در زمینه افزایش قیمت‌ها بیندازند، ماینرها را به کار انداخته‌اند و با مصرف بی‌رویه و اغلب خلاف، برق را بلعیده و در نتیجه چراغ خانه مردم شهرها و روستاها را خاموش کرده‌اند.

اما در سوی دیگر، آیا دست‌اندرکاران ماینر از وجدان انسانی بهره‌ای دارند؟ می‌توان از وجدان این دسته(درصورتی که داشته باشند) سؤال کردکه:درآمد حاصل از این کار به کدام قیمتی به‌ دست می‌آید؟ آیا فکر کرده‌اید کسب سود از این حرکت و افزایش درآمد، موجب خاموشی مکرر برق خانه‌ها، صنایع، بیمارستان‌ها، دانشگاه‌ها و تحمل سرمای تعداد بی‌شماری از هموطنان می‌شود؟ اگر می‌دانید و انجام می‌دهید و از درد و غم هموطنان به خود نمی‌آیید، در این صورت آیا مشمول این شعر که «نشاید که نامت نهند آدمی» نخواهید شد؟

درباره چاره کار و راه مقابله با فعالیت ماینرها، اول اینکه وظیفه وزارت نیرو یا توانیر است تا افرادی را که غیرقانونی یا با سوء‌استفاده پوششی! از برق سراسری استفاده کرده‌اند و مصرفی غیرمعقول دارند، به طریقی شناسایی کنند. آیا برای توانیر امکان ندارد تا مشتریانی را که مصرفشان یکباره به صورت بی‌رویه بالاتر رفته است، تشخیص دهد؟ مگر خروجی پست‌های برق میزان مصرف را نشان نمی‌دهد؟ اگر بازرسان توانیر به‌دقت و با رضایت کامل از مشاغل خود، خروجی‌ها را بررسی کنند و افزایش بی‌رویه مصرف برق را تشخیص دهند، می‌توان از طریق برنامه‌های نظارتی جلوی فعالیت این ماینرها را گرفت.

در این قانون باید جرم مسئولانی که ترک فعل کرده‌اند، همراهان و حمایت‌کنندگان به صورت مشخص تعیین و به عنوان یک قانون همه‌گیر از طریق رسانه‌ها خبری شود. در ادامه باید با قاطعیت به پرونده متخلفان رسیدگی و مجازات قابل توجه اعمال شود تا کسی خیال ورود به این وادی خسارت‌بار مردمی و پولساز! آن هم فقط برای منافع شخصی را به ذهن خود راه ندهد.

قوه قضائیه نیز باید به صورت جدی به میدان آمده و قانون منع به‌کارگیری ماینر را با همه توان خود اجرا کرده و متخلفان را اعم از حقوقی و حقیقی به میز محاکمه کشانده، بدون اغماض اشد مجازات را در نظر بگیرد تا به این ترتیب اقدام بازدارنده‌ای صورت بگیرد. دیگر اینکه در صورت نیاز، مطابق قانون به مراکز دولتی یا تحت حمایت دستگاه‌های امنیتی و نظارتی، البته به صورت محدود و کنترل شده و در ساعاتی که برای تأمین برق مشکلی پیش نیاید، مجوز قانونی فعالیت در این زمینه داده شود. آخر اینکه می‌بایست زمینه‌ای فراهم شود تا مردم اطلاعات خود از این افراد سودجو را به مراجعی گزارش دهند، مراکزی که نسبت به گزارش‌های مردمی عکس‌العمل مثبت و فوری و به وقت داشته باشند.

غیرمنتظره – سایت خبری گیلان | اخبار گیلان – خبر رشت