شما اینجا هستید

اجتماعی » چه کسی رئیس شورای شهر رشت خواهد شد؟!

اختصاصی / به گزارش سپیدخبر، اختصاصی / به گزارش سپیدخبر، در شرایطی که آخرین مهلت قانونی برای انتخاب رئیس شورا و مشخص شدن ترکیبی هیئت‌رئیسه شورای شهر رشت توسط وزیر کشور ۱۴ مرداد اعلام‌شده بود، شورای شهر رشت همچنان بلاتکلیف است و عملاً یکی از آخرین شوراهایی خواهد بود که ریاست آن مشخص خواهد شد.

بااین‌حال به نظر می‌رسد روز چهارشنبه وضعیت هیئت‌رئیسه شورا مشخص‌شده و از رئیس سال دوم شورای شهر رشت رونمایی شود. در این میان نام شش گزینه برای تصدی بر ریاست شورا مطرح‌شده که هر یک به‌نوعی آرای خاص خود را در اختیار دارند و به نظر می‌رسد حدود ۲۴ ساعت دیگر تکلیف ریاست شورای پنجم شهر رشت در سال دوم مشخص گردد.

شنیده‌ها اما حکایت از آن دارد که اسماعیل حاجی پور علیرغم رد احتمال کاندیداتوری از سوی خودش، همچنان مانند ماه‌های گذشته دارای بالاترین شانس است. حاجی پور که در صورت نامزدی می‌تواند یک رئیس یازده رأیی به شمار رود. در بدترین شرایط ممکن است حامد عبدالهی و حجت جذب به‌واسطه نزدیکی‌اش به عبدالهی به او رأی ندهند. تاکنون حاجی‌پور همه اصرارها را رد می‌کند اما شاید برای ایجاد وحدت، کاندیدا شود.

در چنین شرایطی و در یکی دو روز اخیر، نام فاطمه شیرزاد نیز برای ریاست شورا مطرح‌شده است. گرچه هنوز این نامزدی در حد گمانه‌زنی است، اما فارغ از نتیجه می‌تواند تلاشی باشد برای طرح جدی یک نامزد زن برای ریاست شورا. شیرزاد در صورت عدم کاندیداتوری جذب و عاقل‌منش، می‌تواند رأی آنها را به خود اختصاص دهد اما بعید به نظر می‌رسد عبدالهی که تفاوت فکری قابل‌توجهی با وی دارد، به او اقبالی نشان دهد. همچنین گرچه شیرزاد بعید است بتواند رأی رمضانپور، زاهد و علیپور را به خود اختصاص دهد، اما احتمال کاندیداتوری حاجی‌پور، شیرزاد را برای نامزدی ریاست از روی صندلی بلند نخواهد کرد. شیرزاد نشان داده که همیشه همراه حاجی‌پور و هماهنگ با او رأی می‌دهد و جز یکی دو تجربه تلخ، در تمام این پنج سال، نشانه‌ای از افتراق از خود بروز نداده است. بانوی اخلاق شورا، به این آسانی یاران استراتژیک خود را از دست نخواهد داد.

پس از شیرزاد اما گفته می‌شود فرهام زاهد تا به اینجای کار رأی سه اصلاح‌طلب را به‌طور قطعی در اختیار دارد و او نیز یکی از گزینه‌های ریاست شورای پنجم در سال دوم است. زاهد که در سال نخست شورای پنجم ریاست کمیسیون برنامه، بودجه و حقوقی شورا را در زمان شکست مطلق لیست امید در هیئت‌رئیسه به دست آورده بود پیش‌ازاین در گفتگو با یک سایت خبری از عدم تمایل خود برای تصدی بر ریاست شورا گفته بود و گزینه نهایی ریاست را یک ریش‌سفید دانسته بود. تا یکی دو روز پیش، زاهد بخت اول ریاست شورا بود که با چرخش ناگهانی دو عضو شورا و جدا شدن آنها، هوشمندانه خود را از بازی ریاست بیرون کشید. زاهد احتمالاً در این دور رئیس نخواهد شد اما قطعاً از او در این سال‌ها بیشتر خواهیم شنید.

دراین‌بین شنیده می‌شود که بهراد ذاکری جوان‌ترین عضو شورای شهر رشت نیز یکی دیگر از گزینه‌های تصدی بر ریاست سال دوم شوراست. ذاکری اما شاید با وجود چینش خاص شورای شهر رشت شانس بالایی برای ریاست سال دوم شورا نداشته باشد؛ اما به‌هرحال او اولین عضو سمپادی شورای شهر رشت و ضریب هوشی بالایش شاید در آخرین لحظات انتخاب هیئت‌رئیسه شورا تعیین‌کننده باشد.

بااین‌حال شنیده‌شده حجت جذب نیز یکی دیگر از گزینه‌های تصدی بر ریاست شورای شهر رشت است. جذب درحالی‌که در سال نخست شورای پنجم ریاست شورای شهرستان رشت را به دست آورده بود و به‌عنوان نائب رئیس شورا مشغول به فعالیت بود در سال دوم ریاست شورا را برای خود محتمل می‌بیند. البته به نظر می‌رسد شانس جذب از سه گزینه قبلی کمتر باشد؛ و حامد عبدالهی تنها رأی قطعی وی بشمار رود. مشی ملایم و صبور جذب باعث می‌شود تا کمتر کسی را بتوان یافت که بگوییم قطعاً به جذب رأی خواهد داد، همان‌طور که کمتر کسی یافت می‌شود که قطعاً به جذب رأی ندهد! با وجود اینکه تقریباً حضور جذب در انتخابات مجلس شورای اسلامی قطعی شده است، بعید است انتخاب شورانشینان جذبی باشد که در ماه‌های آینده بیشتر تمرکز خود را بر انتخابات مجلس خواهد گذاشت.

محمدحسن عاقل منش اما پنجمین گزینه تصدی بر ریاست شوراست. او که با کوله‌باری از تجربه شورایی وارد پارلمان محلی در دوره پنجم شد، در سال نخست شورا تا یک‌قدمی تصدی بر ریاست شورا رفت اما در نهایت ریاست کمیسیون فرهنگی را بر عهده گرفت. حال اما شنیده می‌شود اگرچه نام این عضو باتجربه و به‌اصطلاح ریش‌سفید شورا به‌عنوان گزینه تصدی بر ریاست شورا مطرح‌شده است، اما او تنها یک رأی کاملاً صددرصدی را در اختیار دارد و او کسی نیست جز محمدحسن علیپور. عاقل‌منش که همچون نامش منشی عاقلانه و هوشمندانه دارد را کسی بازنده به یاد نمی‌آورد. او که به مدد فرزند و یکی دو مشاور قوی، سعی می‌کند محتاطانه وارد بازی‌های سیاسی شود، اگر ببیند که جا پای محکمی ندارد، احتمالاً خود را هزینه نمی‌کند و به همراهی با ریش‌سفیدهای شورا می‌پردازد. حضور عاقل منش در کمیسیون فرهنگی، وزنه‌ای برای این کمیسیون ایجاد کرده بود که بی‌شک در هر شرایطی باید حفظ شود.

هرچند که زمان باقی‌مانده تا انتخاب رئیس شورا بسیار اندک است اما ممکن است تمام اتفاقات به‌یک‌باره عوض‌شده و هر حادثه‌ای در هنگام اعلام رأی رخ دهد.

غیرمنتظره – سایت خبری گیلان | اخبار گیلان – خبر رشت