به گزارش غیرمنتظره و به نقل از روابط عمومی و امور رسانه اداره کل حفاظت محیط زیست گیلان، رامین زراعتی گفت: یکی از متنوعترین و بارزترین زیستگاههای مرال و شوکا در گیلان قرار دارد که نیاز به حفاظت جدی است؛ لذا باتوجهبه شروع فصل گاوبانگی (فصل جفتگیری مرال از ۱۵ شهریور تا پایان مهر) ورود تورهای گردشگری و طبیعتگردی در ایام گاوبانگی به جنگلهای گیلان ممنوع است.
وی گفت: دامداران نیز مکلف به خروج دام از مراتع، مناطق جنگلی و حفاظت شده در موعد مقرر قانونی بودند؛ هر نوع درخواست فعالیت و همکاری اعم از مشارکت در حفاظت، مشاهده حیاتوحش، عکاسی، مستندسازی و … مشروط به ارائه درخواست کتبی، هماهنگی و اخذ مجوز از اداره کل حفاظت محیط زیست استان است.
زراعتی بیان نمود: توجه به فصل گاو بانگی گشتهای شبانهروزی مأموران یگان حفاظت این اداره تشدید شده است و شهروندان در صورت مشاهده هرگونه تخلف زیست محیطی، موارد به تلفن گویا ۱۵۴۰ و یا به نزدیکترین اداره و محیطبانی و یا مأموران یگان حفاظت محیط زیست اعلام، تا پیگیری و اقدامات قانونی صورت گیرد.
سرشماری پائیزه مرال در زیستگاههای مناطق شهرستانهای تالش، رضوانشهر، فومن، شفت، ماسال، رودبار، سیاهکل، لنگرود، املش و رودسر با حضور محیطبانان و کارشناسان حفاظت محیط زیست بهصورت شبانه در مناطق جنگلی این شهرستانها آغاز شده است.
هر ساله از نیمه شهریورماه تا اواسط مهرماه، سرشماری مرال در زیستگاههای استان انجام میشود؛ این دوره سرشماری که موسوم به «گاو بانگی» است، زمان جفتگیری مرالها است که مرالهای نر با برآوردن نعرههای بسیار بلند، مرالهای ماده را به سمت خود میکشانند.
مرال (Cervus elaphus)، گوزن یا گاوکوهی بزرگترین علفخوار جنگلهای شمال ایران است که در حال حاضر به دلیل تخریب زیستگاه و شکار بیرویه در معرض تهدید قرار دارد.
- کد خبر 118434
- پرینت