به گزارش غیرمنتظره و به نقل از چند ثانیه، فرشته بهداد: به گزارش چندثانیه، در روزهای گذشته دادستانی قم اعلام کرد که ۱۷هزار پرنده تخلف برای یکی از فروشگاههای بزرگ لوازم خانگی در زمینهعدم تطبیق قیمتها، دریافت سود زیاد در قبال فروش کالا، تحویل با تاخیر وعدم تحویل کالای مدنظر خریدار و… تشکیل شده است.
حسین شهرستانی، نایب رییس اتحادیه لوازم خانگی در این رابطه به چندثانیه گفت: این موضوعات چندین بار از سوی اتحادیه گزارش داده شده بود، اما به دلیل افزایش چشمگیر تعداد شکایات موضوع اطلاعرسانی شده است.
وی با اشاره به اینکه، فروشگاههای مذکور با جایزههای توخالی و تبلیغات گسترده غیرواقعی توانستهاند سهم بازار خود را افزایش دهند، اظهار داشت: برای مثال ارزش واقعی جایزه ۱۰میلیون تومانی بین ۲تا۳میلیون تومان است.
نایب رییس اتحادیه لوازم خانگی ادامه داد: نرخ بهرهای که در این فروشگاهها از مشتریان دریافت میشود، بسیار بیشتر از نرخ بهره بانکی است. فروشگاهها برای اینکه بتوانند هزینههای خود را تامین کرده و هزینههای بانک را بپردازند، از جیب مشتریان هزینهها را دریافت میکنند.
وی افزود: وقتی بانکها با فروشگاهها قرارداد میبندند یک نرخ بهره معین وجود دارد، اما در پشت پرده سراها باید مبلغی را به عنوان هزینه خدمات پرداخت کنند که آن را به صورت مستقیم از مشتریان دریافت میکنند. به همین دلیل میزان بهرهای که از مشتریان دریافت میشود بسیار نجومی است.
شهرستانی تاکید کرد: این خطر جدی وجود دارد که فروشگاههای مذکور فعالیت کارخانجات را تحت تاثیر قرار دهند. درحال حاضر تولیدکنندگان براساس سفارش سراها محصول تولید میکنند و ممکن است در آینده فروشگاههای سنتی در رقابت با سراها از گردونه خارج شده و یک انحصار در هرید به وجود آید. از سوی دیگر سراها هم برای تولیدکنندگان هم تعیین تکلیف کنند.
وی افزود: درحال حاضر سراها به دلیل حجم بالای تبلیغات برای صدا و سیما تعیین تکلیف میکنند، وقتی اعضای اتحادیه در سازمان حضور پیدا میکنند تاکید میشود که صحبتی علیه سراها انجام نشود تا مشکلی برای واحد بازرگانی به وجود نیاید.
نایب رییس اتحادیه لوازم خانگی در ادامه تصریح کرد: اگر بازار در انحصار سراها قرار گیرد با قیمتگذاری، تعیین مدت زمان برای پرداخت مطالبات و… سراها برای کارخانههای تولیدی تعیین تکلیف میکنند و یک خطر جدی برای صنعت لوازم خانگی به وجود میآید.
وی در پایان تاکید کرد: با ادامه وضعیت فعلی ممکن است سراها تولیدکنندگان را بیش از پیش تحت فشار قرار دهند و خود این موضوع میتواند صنعت لوازم خانگی را دگرگون کند.
- کد خبر 119897
- پرینت